- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Για brunch στα Gazi College
![316695-624737.jpg 316695-624737.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/01/07/316695-624737.jpg)
Το κυριακάτικα brunch έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων. Ξυπνάς αργά από τις ατασθαλίες του Σαββάτου και ορκίζεσαι ότι δεν θα ξαναπιείς (τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατόβραδο). Μετά πεινάς. Δεν θες πρωινό, ούτε όμως και μεσημεριανό. Το brunch είναι η γκρι ζώνη ανάμεσα στο breakfast και στο lunch, που δίνει νόημα στην κυριακάτικη ραστώνη. Ολοένα και περισσότερα εστιατόρια το προσθέτουν στο μενού τους. Τελευταία, δοκιμάσαμε εκείνο του Gazi College. Και μας άρεσε πολύ.
Φτάνω κατά τη μία και πιάνω το τελευταίο τραπέζι. Το Gazi College είναι γεμάτο από παρέες που πίνουν καφέ, κουτσομπολεύουν τα νέα της προηγούμενης βραδιάς, γελάνε, συζητάνε και περνάνε καλά. Χαλαρή μουσική γεμίζει το χώρο, σερβιτόροι πηγαινοέρχονται σαν χαμογελαστές σβούρες. Ακουμπάνε στα τραπέζια αυγά ποσέ, ξέχειλα σάντουιτς και βουνά από τηγανίτες, που σου αποσπούν την προσοχή και δεν μπορείς να ακούσεις το μονόλογο της φίλης, δεν μπορείς να ακούσεις κανένα, θες μόνο να βρεις γρήγορα τον κατάλογο.
Διαλέγω αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο brioches με καπνιστό μπέικον, τοματίνια σωτέ, βουβαλίσια μοτσαρέλα και άγρια ρόκα, γαλλικό φρεσκοψημένο κρουασάν (με τυρί Philadelphia, αυγά scrampled και καπνιστό σολομό) και το Sunday brunch hot sandwich με carpaccio, τυρί Φραγκοσυριανή, baby σπανάκι και πικάντικη sriracha mayonnaise. Μου γυαλίζει όμως και η καταλανική πίτσα με γαλοπούλα, τυρί Philadelphia, μανιτάρια, μοτσαρέλα και ένα αυγό μάτι που παραγγέλνουν οι διπλανοί. Στο τσακ κρατιέμαι να μην παρακαλέσω για ένα κομμάτι.
Όσο περιμένω, ένα smoothie με φράουλες, γιαούρτι, μέλι και βερίκοκα, μου κρατάει καλή παρέα. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές εξίσου δελεαστικές. Η φίλη παίρνει ένα Bloody Mary, το παραδοσιακό cocktail του brunch.
Και ξαφνικά έρχονται τα πιάτα. Ακολουθεί ένα μισάωρο που δεν μιλάμε, μόνο ανταλλάζουμε συνωμοτικές ματιές θαυμασμού και κλέβουμε μπουκιές η μία από το πιάτο της άλλης. Όταν επιτέλους αφήνουμε κάτω τα πιρούνια, δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο.
Παρόλο που έχουμε πια χορτάσει (και με το παραπάνω), δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα γλυκό επίλογο. Original English Pancakes με κομματάκια μπανάνας, τριμμένο φουντούκι, περιχυμένες με μια γενναία δόση σοκολάτας. Θα τις βρεις ακόμα σε δύο εκδοχές. Με καρύδι, γιαούρτι και ελληνικό μέλι ή με κρέμα, ηλιόσπορο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Απλά αμαρτωλές…
Καθώς μασουλάω ηδονικά την τελευταία πιρουνιά, σκέφτομαι ότι τα brunch του Gazi College (κάθε Κυριακή 11.00-19.00) είναι ένας ωραίος τρόπος να κυλήσει η τελευταία μέρα της εβδομάδας. Σίγουρα αξίζει μια βόλτα.
info: Aθήνα, Περσεφόνης 53-2103422112, Πειραιάς Γρηγορίου Λαμπράκη 117-2104100612, Γλυφάδα Γρηγορίου Λαμπράκη 5 –2108982723
www.facebook.com/GaziCollegeGr
https://www.youtube.com/user/GaziCollegeGr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.