- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Για brunch στα Gazi College
Το κυριακάτικα brunch έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων. Ξυπνάς αργά από τις ατασθαλίες του Σαββάτου και ορκίζεσαι ότι δεν θα ξαναπιείς (τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατόβραδο). Μετά πεινάς. Δεν θες πρωινό, ούτε όμως και μεσημεριανό. Το brunch είναι η γκρι ζώνη ανάμεσα στο breakfast και στο lunch, που δίνει νόημα στην κυριακάτικη ραστώνη. Ολοένα και περισσότερα εστιατόρια το προσθέτουν στο μενού τους. Τελευταία, δοκιμάσαμε εκείνο του Gazi College. Και μας άρεσε πολύ.
Φτάνω κατά τη μία και πιάνω το τελευταίο τραπέζι. Το Gazi College είναι γεμάτο από παρέες που πίνουν καφέ, κουτσομπολεύουν τα νέα της προηγούμενης βραδιάς, γελάνε, συζητάνε και περνάνε καλά. Χαλαρή μουσική γεμίζει το χώρο, σερβιτόροι πηγαινοέρχονται σαν χαμογελαστές σβούρες. Ακουμπάνε στα τραπέζια αυγά ποσέ, ξέχειλα σάντουιτς και βουνά από τηγανίτες, που σου αποσπούν την προσοχή και δεν μπορείς να ακούσεις το μονόλογο της φίλης, δεν μπορείς να ακούσεις κανένα, θες μόνο να βρεις γρήγορα τον κατάλογο.
Διαλέγω αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο brioches με καπνιστό μπέικον, τοματίνια σωτέ, βουβαλίσια μοτσαρέλα και άγρια ρόκα, γαλλικό φρεσκοψημένο κρουασάν (με τυρί Philadelphia, αυγά scrampled και καπνιστό σολομό) και το Sunday brunch hot sandwich με carpaccio, τυρί Φραγκοσυριανή, baby σπανάκι και πικάντικη sriracha mayonnaise. Μου γυαλίζει όμως και η καταλανική πίτσα με γαλοπούλα, τυρί Philadelphia, μανιτάρια, μοτσαρέλα και ένα αυγό μάτι που παραγγέλνουν οι διπλανοί. Στο τσακ κρατιέμαι να μην παρακαλέσω για ένα κομμάτι.
Όσο περιμένω, ένα smoothie με φράουλες, γιαούρτι, μέλι και βερίκοκα, μου κρατάει καλή παρέα. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές εξίσου δελεαστικές. Η φίλη παίρνει ένα Bloody Mary, το παραδοσιακό cocktail του brunch.
Και ξαφνικά έρχονται τα πιάτα. Ακολουθεί ένα μισάωρο που δεν μιλάμε, μόνο ανταλλάζουμε συνωμοτικές ματιές θαυμασμού και κλέβουμε μπουκιές η μία από το πιάτο της άλλης. Όταν επιτέλους αφήνουμε κάτω τα πιρούνια, δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο.
Παρόλο που έχουμε πια χορτάσει (και με το παραπάνω), δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα γλυκό επίλογο. Original English Pancakes με κομματάκια μπανάνας, τριμμένο φουντούκι, περιχυμένες με μια γενναία δόση σοκολάτας. Θα τις βρεις ακόμα σε δύο εκδοχές. Με καρύδι, γιαούρτι και ελληνικό μέλι ή με κρέμα, ηλιόσπορο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Απλά αμαρτωλές…
Καθώς μασουλάω ηδονικά την τελευταία πιρουνιά, σκέφτομαι ότι τα brunch του Gazi College (κάθε Κυριακή 11.00-19.00) είναι ένας ωραίος τρόπος να κυλήσει η τελευταία μέρα της εβδομάδας. Σίγουρα αξίζει μια βόλτα.
info: Aθήνα, Περσεφόνης 53-2103422112, Πειραιάς Γρηγορίου Λαμπράκη 117-2104100612, Γλυφάδα Γρηγορίου Λαμπράκη 5 –2108982723
www.facebook.com/GaziCollegeGr
https://www.youtube.com/user/GaziCollegeGr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.