- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Για brunch στα Gazi College
Το κυριακάτικα brunch έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων. Ξυπνάς αργά από τις ατασθαλίες του Σαββάτου και ορκίζεσαι ότι δεν θα ξαναπιείς (τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατόβραδο). Μετά πεινάς. Δεν θες πρωινό, ούτε όμως και μεσημεριανό. Το brunch είναι η γκρι ζώνη ανάμεσα στο breakfast και στο lunch, που δίνει νόημα στην κυριακάτικη ραστώνη. Ολοένα και περισσότερα εστιατόρια το προσθέτουν στο μενού τους. Τελευταία, δοκιμάσαμε εκείνο του Gazi College. Και μας άρεσε πολύ.
Φτάνω κατά τη μία και πιάνω το τελευταίο τραπέζι. Το Gazi College είναι γεμάτο από παρέες που πίνουν καφέ, κουτσομπολεύουν τα νέα της προηγούμενης βραδιάς, γελάνε, συζητάνε και περνάνε καλά. Χαλαρή μουσική γεμίζει το χώρο, σερβιτόροι πηγαινοέρχονται σαν χαμογελαστές σβούρες. Ακουμπάνε στα τραπέζια αυγά ποσέ, ξέχειλα σάντουιτς και βουνά από τηγανίτες, που σου αποσπούν την προσοχή και δεν μπορείς να ακούσεις το μονόλογο της φίλης, δεν μπορείς να ακούσεις κανένα, θες μόνο να βρεις γρήγορα τον κατάλογο.
Διαλέγω αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο brioches με καπνιστό μπέικον, τοματίνια σωτέ, βουβαλίσια μοτσαρέλα και άγρια ρόκα, γαλλικό φρεσκοψημένο κρουασάν (με τυρί Philadelphia, αυγά scrampled και καπνιστό σολομό) και το Sunday brunch hot sandwich με carpaccio, τυρί Φραγκοσυριανή, baby σπανάκι και πικάντικη sriracha mayonnaise. Μου γυαλίζει όμως και η καταλανική πίτσα με γαλοπούλα, τυρί Philadelphia, μανιτάρια, μοτσαρέλα και ένα αυγό μάτι που παραγγέλνουν οι διπλανοί. Στο τσακ κρατιέμαι να μην παρακαλέσω για ένα κομμάτι.
Όσο περιμένω, ένα smoothie με φράουλες, γιαούρτι, μέλι και βερίκοκα, μου κρατάει καλή παρέα. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές εξίσου δελεαστικές. Η φίλη παίρνει ένα Bloody Mary, το παραδοσιακό cocktail του brunch.
Και ξαφνικά έρχονται τα πιάτα. Ακολουθεί ένα μισάωρο που δεν μιλάμε, μόνο ανταλλάζουμε συνωμοτικές ματιές θαυμασμού και κλέβουμε μπουκιές η μία από το πιάτο της άλλης. Όταν επιτέλους αφήνουμε κάτω τα πιρούνια, δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο.
Παρόλο που έχουμε πια χορτάσει (και με το παραπάνω), δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα γλυκό επίλογο. Original English Pancakes με κομματάκια μπανάνας, τριμμένο φουντούκι, περιχυμένες με μια γενναία δόση σοκολάτας. Θα τις βρεις ακόμα σε δύο εκδοχές. Με καρύδι, γιαούρτι και ελληνικό μέλι ή με κρέμα, ηλιόσπορο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Απλά αμαρτωλές…
Καθώς μασουλάω ηδονικά την τελευταία πιρουνιά, σκέφτομαι ότι τα brunch του Gazi College (κάθε Κυριακή 11.00-19.00) είναι ένας ωραίος τρόπος να κυλήσει η τελευταία μέρα της εβδομάδας. Σίγουρα αξίζει μια βόλτα.
info: Aθήνα, Περσεφόνης 53-2103422112, Πειραιάς Γρηγορίου Λαμπράκη 117-2104100612, Γλυφάδα Γρηγορίου Λαμπράκη 5 –2108982723
www.facebook.com/GaziCollegeGr
https://www.youtube.com/user/GaziCollegeGr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.