- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στα 7 αστέρια της Αθήνας
Αν τώρα δεν γευτείς τις πιο ξεχωριστές γεύσεις, αν δεν χαρείς τα ωραιότερα ντεκόρ, αν δεν ζήσεις τη γαστρονομία στους ναούς που λατρεύεται, πότε θα το κάνεις; Όχι απαραίτητα τις δυο παραμονές αλλά και στις υπόλοιπες μέρες της εορταστικής περιόδου. Οι γιορτές ζητούν αυτό το κάτι άλλο, το διαφορετικό και ξεχωριστό. Βάλε τα καλά σου, κλείσε τραπέζι στα πιο διάσημα και αστεράτα εστιατόρια της Αθήνας και γεύσου την υψηλή γαστρονομία στα καλύτερά της
Σπονδή
Με δύο αστέρια Michelin και με τη φήμη του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας για πολλά χρόνια. Περιβάλλον λαμπερό και πολυτελές, βελούδο, πέτρα και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί. Το σέρβις, απλά σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς. Απόλαυσε την ιεροτελεστία ενός δείπνου κατά το οποίο ο χρόνος κυλάει αργά, δοκίμασε γαλλική κουζίνα από τον σεφ Άγγελο Λάντο, πιες ένα καλό κρασί από μια κάβα που περιλαμβάνει 800 ετικέτες από όλον τον κόσμο, μην ξεχάσεις τα σπάνια ουίσκι, τα αποστάγματα και τα μπράντι του τέλους. Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107564021
Funky Gourmet
Τάρτα αυγοτάραχο Μεσολογγίου με λευκή σοκολάτα/ Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης
Δύο αστέρια Michelin και για τον Νίκο Ρούσσο και τη Γεωργιάννα Χειλιαδάκη, αυτό το ζευγάρι των νεαρών και εξαιρετικά ταλαντούχων σεφ, που θα ακούμε συχνά στο μέλλον μια που το μέλλον τους διαγράφεται εξαιρετικά λαμπερό και οι ίδιοι είναι ήδη διάσημοι διεθνώς (εστιατόριο και στο Λονδίνο). Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα τους είναι πρωτοποριακή και αντισυμβατική και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη αλλά και διασκεδαστική. Τρομερή παρουσίαση, πιάτα «interactive» που προκαλούν συναισθήματα και μ’ έναν τρόπο εντελώς ποιητικό σου ξυπνούν αναμνήσεις, το μότο τους εξάλλου τα λέει όλα: «innovative cooking activates the senses». Κατ΄εξαίρεση για τις γιορτές θα ανοίξουν και Δευτέρες ενώ ανήμερα των δύο γιορτών καθώς και 1,2, 5 και 6 του μηνός θα είναι κλειστά. Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727
Botrini’s
Μια διατηρητέα μονοκατοικία στο Χαλάνδρι με υπέροχο κήπο κι ένα εσωτερικό σε στιλ μίνιμαλ και αφαιρετικό, ντυμένο στα λευκά. Εξαιρετική κουζίνα από τον κάτοχο ενός αστεριού Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, πιάτα a la carte, μενού «Ανακάλυψη» με 40€ και μενού Degustation με 80€, όλα θαυμαστές δημιουργίες και με ονόματα που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία, δηλαδή «Ριζότο η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης». Β. Γεωργίου Β’ 24β, Χαλάνδρι, 2106857324
Hytra
Στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και με εντυπωσιακή διακόσμηση που συναγωνίζεται την εξαιρετική θέα στην πόλη. Ο χώρος του εστιατορίου που έχει βραβευθεί με ένα αστέρι Michelin (αλλά κατέχει άλλο ένα και για την Galazia Hytra, το καλοκαιρινό του πόστο), αποτελεί επιτομή του σύγχρονου ντιζάιν ενώ την πρόσφατη –σχετικά- ανανέωσή του επιμελήθηκε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο των Divercity. Κουζίνα κατά βάση ελληνική από τον Τάσο Μαντή, μενού γευσιγνωσίας και πιάτα a la carte, αλλά πάντα μπορείτε να επιλέξετε και από το μενού Hytra apla με πιάτα ανάλογου ύφους σε πιο προσιτές τιμές. Μάθετε και για τις ειδικές εκπτωτικές τιμές που απολαμβάνουν όσοι πριν το εστιατόριο έχουν παρακολουθήσει κάποια παράσταση στη Στέγη. Λ. Συγγρού 107-109, 2103316767
Varoulko Seaside
Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος Έλληνας σεφ που απέκτησε το έξτρα τιμητικό και πολυπόθητο για κάθε σεφ του πλανήτη αστέρι Michelin. Kοσμοπολίτης, πληθωρικός, βαθύς γνώστης της θάλασσας και των γευστικών θησαυρών της (και όχι μόνο), με κοινό που τον ακολουθεί πιστά σε κάθε του κίνηση, με δυο λόγια ο σεφ που μιλάει στην καρδιά μας. Στο υπέροχο Varoulko του θα απολαύσετε την μαεστρία του σε πιάτα απρόσμενα, ελληνικά και μαζί «διεθνή», μοντέρνα και μαζί εξαιρετικά εκλεπτυσμένα. Μπροστά σας η θέα του Μικρολίμανου και τα κότερα, δίπλα σας το καινούργιο απόκτημα του σεφ, το Varoulko Music Deck με φαγητό ανάλογου…ύψους αλλά και με καταπληκτική ορχήστρα για το γιορτινό σας γλέντι (μεσημέρια Σαββάτου και Κυριακής). Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 2105228400
Αρχική φωτογραφία: Funky Gourmet/ Κατερίνα Αυγερινού
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.