- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Best of μελομακάρονο
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα (σωστά) σιροπιασμένο μελομακάρονο. Και εδώ που τα λέμε, είναι το γλυκό που περισσότερο από όλα φωνάζει «Χριστούγεννα». Ξέρεις ότι έχουν έρθει οι γιορτές όταν η μυρωδιά από φρεσκοψημένα μελομακάρονα πλημμυρίσει την κουζίνα. Αν όμως φέτος δεν θες να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, δεν πειράζει. Σου έχουμε μια λίστα με τα πιο ξακουστά μελομακάρονα της Αθήνας.
Φύσις
Τραγανά απ’ έξω, σοροπιαστά από μέσα, με μέλι και καστανή ζάχαρη (€14) ή με σιρόπι αγαύης για όσους δεν αγαπούν τις ζάχαρες (€16) και καρύδι. Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267
Dolce Vita
Τραγανά, σπιτικά, με την απόλυτα παραδοσιακή γεύση, σωστά μελωμένα, €14. Αξίζουν όμως και τα παστέλια, τα μαντολάτα σε μπουκίτσες και οι δίπλες που φέρνουν από την Τήνο. Π. Ιωακείμ 31 Κολωνάκι, 2107222422
Παπασπύρου
Είναι τόσο σωστά σιροπιασμένα, που πλησιάζουν την τελειότητα! Θα τα βρεις σε κανονικό μέγεθος (€14) ή σε μπουκίτσες (€17). Αν δεν προλαβαίνεις, με ένα τηλεφώνημα σου τα φέρνουν και σπίτι. Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, 210 6204836
Luisa Pastry
Με βούτυρο γάλακτος, πραγματικό μέλι, τραγανά όσο πρέπει, και με επικάλυψη από σοκολάτα λευκή, γάλακτος ή μπίτερ, €13,80. Λ. Σταμάτας & Σολομού 1, Δροσιά, 2108014101
Μέλισσα
Με βιολογικά μέλια και άλευρα, και βασισμένα σε μυστική συνταγή φερμένη από το Αϊβαλί, €22. Ε. Μακαρίου 45, Περιστέρι, 2105711055
Φούρνος Λυκαβηττού
Τραγανά, λίγο σιρόπι, αρκετό καρύδι, τα μεγάλα €12, οι μπουκιές (150 κομμάτια στο κιλό) €32. Εδώ θα βρείτε και τα τρίγωνα Ισλί, από Καππαδοκία η συνταγή, ανάρπαστα, €32. Δεινοκράτους 59, 2107211348
Desire
Από το 1962, με φανατικό κοινό. Τα κλασικά €16, τα γεμιστά με χουρμά και καρύδι 19. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 2103632333
Evita Loves Cakes
Τέλεια, λίγο μπισκοτένια, με καρύδι από πάνω και όχι πολύ μελωμένα, σε μπουκίτσες, €22. Καραολή & Δημητρίου 23Α , 2106833598
Αρχική φωτογραφία: Παπασπύρου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.