Θεματα

Best of μελομακάρονο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316275-623756.gif

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα (σωστά) σιροπιασμένο μελομακάρονο. Και εδώ που τα λέμε, είναι το γλυκό που περισσότερο από όλα φωνάζει «Χριστούγεννα». Ξέρεις ότι έχουν έρθει οι γιορτές όταν η μυρωδιά από φρεσκοψημένα μελομακάρονα πλημμυρίσει την κουζίνα. Αν όμως φέτος δεν θες να τα φτιάξεις μόνος/ η σου, δεν πειράζει. Σου έχουμε μια λίστα με τα πιο ξακουστά μελομακάρονα της Αθήνας.

Φύσις

Τραγανά απ’ έξω, σοροπιαστά από μέσα, με μέλι και καστανή ζάχαρη (€14) ή με σιρόπι αγαύης για όσους δεν αγαπούν τις ζάχαρες (€16) και καρύδι. Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267

Dolce Vita

Τραγανά, σπιτικά, με την απόλυτα παραδοσιακή γεύση, σωστά μελωμένα, €14. Αξίζουν όμως και τα παστέλια, τα μαντολάτα σε μπουκίτσες και οι δίπλες που φέρνουν από την Τήνο. Π. Ιωακείμ 31 Κολωνάκι, 2107222422

Παπασπύρου

Είναι τόσο σωστά σιροπιασμένα, που πλησιάζουν την τελειότητα! Θα τα βρεις σε κανονικό μέγεθος (€14) ή σε μπουκίτσες (€17). Αν δεν προλαβαίνεις, με ένα τηλεφώνημα σου τα φέρνουν και σπίτι. Τατοΐου 100 & Κολοκοτρώνη 29, Κηφισιά, 210 6204836

Luisa Pastry

Με βούτυρο γάλακτος, πραγματικό μέλι, τραγανά όσο πρέπει, και με επικάλυψη από σοκολάτα λευκή, γάλακτος ή μπίτερ, €13,80. Λ. Σταμάτας & Σολομού 1, Δροσιά, 2108014101

Μέλισσα

Με βιολογικά μέλια και άλευρα, και βασισμένα σε μυστική συνταγή φερμένη από το Αϊβαλί, €22. Ε. Μακαρίου 45, Περιστέρι, 2105711055

Φούρνος Λυκαβηττού

Τραγανά, λίγο σιρόπι, αρκετό καρύδι, τα μεγάλα €12, οι μπουκιές (150 κομμάτια στο κιλό) €32. Εδώ θα βρείτε και τα τρίγωνα Ισλί, από Καππαδοκία η συνταγή, ανάρπαστα, €32. Δεινοκράτους 59, 2107211348

Desire

Από το 1962, με φανατικό κοινό. Τα κλασικά €16, τα γεμιστά με χουρμά και καρύδι 19. Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, 2103632333

Evita Loves Cakes

Τέλεια, λίγο μπισκοτένια, με καρύδι από πάνω και όχι πολύ μελωμένα, σε μπουκίτσες, €22. Καραολή & Δημητρίου 23Α , 2106833598


Αρχική φωτογραφία: Παπασπύρου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.