Food Festival στα Νότια, the sequel…
Έχουμε δοκιμάσει τα καλύτερα και μας περιμένουν για μια βραδιά ακόμη πολλά και διάφορα λαχταριστά και νόστιμα! Στο food festival γίνεται ο χαμός της γαστριμαργίας και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση του αυτόπτη μάρτυρα! Πάρτε μια γεύση...
Sahara
Άρωμα Ανατολής και γεύσεις γεμάτες χρώματα από τα χέρια διάσημου Άραβα σεφ σε προκαλούν να δοκιμάσεις σαλάτα tabbouleh ή fatous, από ορεκτικό hummus ή labne, ποικιλία από 8 ανάμεικτα ζεστά ορεκτικά , διάφορα ζουμερά και πιπεράτα κρεατικά, κρασάκι και επιδόρπιο, όλα σε ένα, με 15€ το άτομο! Για το τέλος, ο καφές ή το τσάι είναι must! Επίσης, μπορείς να διαλέξεις όποιο πιάτο από το βασικό μενού με έκπτωση 20%. Κωνσταντινουπόλεως 24, Γλυφάδα, 215 5505313
Οι Προκομμένες
Όνομα και πράγμα! Παραδοσιακό φρεσκομαγειρεμένο και προσεγμένο μαμαδίστικο φαγητό, το οποίον, ντομάτες γεμιστές με ρύζι και sauce γιαουρτιού με δυόσμο, μελιτζάνες με φέτα και βασιλικό στο φούρνο, πέρκα με λαχανικά σε λεμονάτη σάλτσα κρασιού με λουϊζα, αθερίνα τηγανισμένη σε ελαιόλαδο και άγρια χόρτα, και… αχ και μας τρέξανε τα σάλια σε εμάς τις ανεπρόκοπες! Άλσους 7, Γλυφάδα, 210 8985996
Just Burgers
Όποιος δε λιγουρεύτηκε ένα αληθινό burger την Παρασκευή στο γραφείο, δεν ξέρει τι χάνει! Για όσους όμως, θέλουν να καταλάβουν τον ερχομό του Σ/Κ μπορούν να παραγγείλουν το πιο ζουμερό burger της Γλυφάδας που ακούει στο όνομα Just Burgers! Για σήμερα μας ετοιμάζει, «Christmas Burger» και μάλιστα αν παραγγείλετε τρεις μερίδες, η 3η θα είναι στη μισή τιμή και θα σας έρθει και σοκολατένιο δωράκι με Chocolate Bites. Ακόμη, επειδή η ομάδα του Just Burgers εκτός από ταλαντούχοι στην κουζίνα είναι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι, στο πλαίσιο των γιορτών και του Food Festival θα διαθέσουν μέρος των εσόδων στον σύλλογο τυφλών παιδιών με αναπηρίες Αμυμώνη. Λαοδίκης & Βασιλέως Γεωργίου 10, Γλυφάδα, 210 9680350
Ramino
Amore mio, πάμε στο «Ramino» για μια πικάντικη pizza με pepperoni, για ένα καρπάτσιο μοσχαριού και για μια μούρλια αυθεντική καρμπονάρα! Το Ramino είναι η νέα άφιξη στα νότια που έχει ήδη κατακτήσει πιστούς θαμώνες. Αν πάτε μεταξύ 12:30- 15:00 θα βρείτε happy hour εκπλήξεις και έκπτωση 15% στο κατάλογο! Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8944430
Μimaya
Μεσογειακή, πειραγμένη, εξελιγμένη, προσεγμένη κουζίνα με πολλές επιλογές κι αγάπη! Για σήμερα το Custom Made Menu περιέχει (κρατηθείτε) ελληνικό προσούτο Ευρυτανίας τυλιγμένο με ψητή μελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί και άγρια ρόκα με γλάσσο ροδιού, μπουτάκια κoτόπουλο γεμιστά με ψητή πιπεριά σχάρας, μπέικον και τυρί φέτα, μαριναρισμένο για 12 ώρες σε μουστάρδα, μέλι, γιαούρτι, σκόρδο, πάπρικα γλυκιά, ελαιόλαδο και σάλτσα από crème fraîche και μουστάρδα, σερβιρισμένα με τηγανητό αυγό και φωλιά από μπαστουνάκια πατάτας ή ποπιέτα από φιλέτο λαβράκι με άγρια χόρτα, ψημένη στη λαδόκολλα με σαλάτα από λαχανικά ατμού και σάλτσα beurre blanc. Το καλύτερο μας το αφήνει για το τέλος… Mille feuille με σοκολάτα Valrhona και σάλτσα από λουκούμι τριαντάφυλλο. Μας αποτελειώνει ευχάριστα με επιλογή από λικέρ μαστίχα ή μαστιχοκανέλλα, 27€ το άτομο. Δίπλα υπάρχει delicatessen για να προμηθευτείτε πολλά από τα προϊόντα που σας άρεσαν και να τα δοκιμάσετε σε δικές σας συνταγές! Τέλειο; Μάρκου Μπότσαρη 8 Γλυφάδα, 210 8944850
Cava Vegera
Μια cava μα τι cava! Όλοι στα Νότια λέμε πάμε στον Ντίνο για κρασί και αυτό δεν είναι τυχαίο... Μια συνοικιακή κάβα που έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές wine bar και έχει γίνει κλασική στάση μετά από μια απαιτητική μέρα καθώς μπορεί να βρει κανείς πάνω από 1000 ετικέτες κρασιών και τα πιο εκλεκτά delicatessen προϊόντα! Στην Cava Vegera απόγευμα Παρασκευής έχει happy hour υπό τους ήχους της swing και της jazz. Ποσειδώνος 11 & Βασ. Παύλου 61, Βούλα, 211 0125700
Pere Ubu
Κάτι από νεοϋορκέζικο all day bar-restaurant και κάτι από βρετανικό healthy & vegan μπιστρό το Pere- Ubu είναι το αχτύπητο δίδυμο στα νότια για κάθε ώρα της ημέρας. Με ευφάνταστο μενού, φοβερό κρεμώδη καφέ και cocktails που κανείς δεν μπορεί να πει μόνο ένα! Κι ακόμη, μας προσφέρει σαλάτα με quinoa, amaranth, σιτάρι ζέας (Bio), μαύρο ρύζι (Bio) και λαχανικά(Bio), Pizza με φρέσκια μοτσαρέλα, τομάτα (Bio), βασιλικός και ρόκα και Prosecco μόνο με 19,5€! Κύπρου 74, Γλυφάδα, 210 8941450
Αρχική φωτογραφία: Pere Ubu
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.