- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στα νότια γίνεται της... γαστρονομίας! Ανταπόκριση από το Food Festival
Χριστούγεννα ίσον χαρά, γιορτινή ατμόσφαιρα, Άγιοι Βασίληδες στους δρόμους, η Δέσποινα Βανδή να μας τραγουδάει «Χριστούγεννα ήρθαν πάλι μα είσαι πάλι νανανανα» και φαγητό... πολύ και καλό φαγητό, σαν αυτό που μαγειρεύεται αυτήν την εβδομάδα στα Νότια. Τα εστιατόρια της Γλυφάδας και της Βούλας, αποφάσισαν να μας τρελάνουν με τα τέλεια εορταστικά μενού τους και τα events και εμείς με τη σειρά μας αποφασίσαμε να μην αντισταθούμε σε κανένα. Δείτε τι καλό ψήνεται στο Food Festival…
Rey Pablo
Ο βασιλιάς της γεύσης Pablo μας φτιάχνει το καλύτερο φαγητό και το κέφι με 15% έκπτωση στα ποτά κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα. Την Τετάρτη ο σεφ μας υποδέχεται με live μαγειρική στον δρόμο και δημιουργεί πεντανόστιμα τρυφερά κρεατικά με διάφορες sauces ενώ για την Παρασκευή ο «Βασιλικός χορός» περιλαμβάνει το custom-made menu και jazz concert! Το οποίον, θα απολαύσουμε υπό τους ήχους των «Jazz the 2» μενού που περιλαμβάνει σαλάτα, tacos με πιπεράτο masala chicken, paella με θαλασσινά και επιλογή από δυο burgers, το ένα με Black Angus beef και το άλλο με γαλοπούλα και χειροποίητα dressing. Όλα αυτά, μαζί με γλυκό έκπληξη, μόνο με €20/ άτομο. Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, 210 8992068
MOMO
Μικρό στο μάτι μεγάλο στο... teriyaki! Το ΜΟΜΟ με το καλώς ήρθατε-στον-παράδεισο ασιατικό του μενού, μας κάνει έκπτωση 20% αυτήν την εβδομάδα σε όλα τα ορεκτικά και τα noodles οπότε με τη σειρά μας, δοκιμάσαμε pork dumplings, κροκέτες πατάτας γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά, γαρίδες tempura με aioli sauce, crispy duck με πιτάκια ατμού και λαχανικά, noodles αυγού με κοτόπουλο karaage με λαχανικά και κρεμμυδάκι, σκόρδο και τζίντζερ. Ναι, έτσι γλεντάνε τη γαστρονομία στην Ασία. Αρτέμιδος 1 (Πλατεία Εσπερίδων), Γλυφάδα, 210 8942114
Mama Roux
Αμίγος, ας φορέσουμε τα σομπρέρο μας και ας μαδήσουμε μαργαρίτες- με μπόλικη τεκίλα- στο Mama Roux South. Την Τετάρτη, το party ξεκινά από τις 12:30 το μεσημέρι με custom made πιάτα (23€ το άτομο και Μargaritas 5€). Το ειδικά διαμορφωμένο menu θα περιλαμβάνει, σούπα Grilled Tomato Salsa με τραγανή τορτίγια καλαμποκιού, τυρί cheddar γκρατινέ, sour cream και φρέσκο κόλιανδρο, σαλάτα Poblana με λόλα, ψητό καρυκευμένο κοτόπουλο, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά, τοματίνια, αβοκάντο, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι και Dijon βινεγκρέτ, Tacos Sampler από 3 μαλακές τορτίγιες καλαμποκιού σε διαφορετικές εκδοχές, κοτόπουλο με chipotle, chili con carne και γαρίδες με lime και φρέσκο κόλιανδρο και beignets γεμιστά με μαύρη σοκολάτα αρωματισμένη με πιπεριές ancho.
Όταν πέσει η νύχτα (κατά τις 21:30) η διάσημη Μεξικανή Martha Moreleón θα μας ταξιδέψει με ήχους της Salsa και της Cumbia Sonidera σε ένα live concert που θα αφήσει εποχή! Παράλληλα θα μπορείτε να απολαύσετε τα μοναδικά πιάτα και τα εμπνευσμένα ποτά του μενού. Viva la vida!!!Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 216 7004459
Mezze
Mezzeδάκι ιδανικό όταν δεν ξέρεις αν θες ψαρικό ή κρεατικό (ή και τα δυο), κατάλληλο για μεγάλες παρέες και όλα τα πιάτα στη μέση με τσιμπολόγημα χωρίς έλεος… Aυτήν την εβδομάδα το «τερμάτισε» δημιουργώντας custom-made menu από τις 15:00 μέχρι τις 20:00 όπου με €20 το άτομο θα γευτείτε: Ψωμάκια με αλοιφή & κρητικές ελιές, πράσινη σαλάτα με πανδαισία λαχανικών και παλαιωμένο ξύδι, κανταϊφάκια τυριών σε κανταΐφι ή τηγανιά διάφορων μανιταριών με γραβιέρα Κρήτης, ζουμερό κοτόπουλο σούβλας «mezze» κοτόπουλου πάνω σε σπιτικές πατάτες, χειροποίητο γλυκό ημέρας και κρασί! Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8980480
Σαρδελάκι
Ψαράκια τηγανίζει μες το μαγειρειό, και τι ψαράκια; Σαρδελάκια, μπαρμπουνάκια, μαριδάκια και μεγάλα ψάρια όπως λεμονάτο λαβράκι και μια back2black γαριδομακαρονάδα με spaghetti με μελάνι σουπιάς. Τα «διαβολικά» ορεκτικά aka μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, κολοκυθάκια τηγανητά, τυριά, γαύρος μαρινάτος και πολλά λαχταριστά το τραβάνε το ουζάκι τους και ειδικά όταν όλα τα παραπάνω που είναι έτσι και αλλιώς σε πολύ χαμηλές τιμές, συνοδεύονται από «δωράκι» 10% αυτήν την εβδομάδα μεταξύ 18:00 – 21:00. Θα καεί το πελεκούδι! Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Αρχική φωτογραφία: Mama Roux
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.