- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Η γαστρονομία γιορτάζει στα Νότια Προάστια
![80450-179984.jpeg 80450-179984.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/80450-179984.jpeg)
![315141-233212.jpg 315141-233212.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/12/11/315141-233212.jpg)
Στην παραλιακή στρώθηκε το κόκκινο χαλί, η Βουλιαγμένης φόρεσε τα καλά της και η Βασ. Παύλου στολίστηκε για χάρη μας. Γλυφάδα- Βούλα-Βουλιαγμένη ή αλλιώς το μαγικό τρίγωνο της γαστρονομίας και της εστίασης μας υποδέχεται στο πρώτο Food Festival που διοργανώνεται στα νότια προάστια από τη Δευτέρα 14 ως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στη διάρκεια του οποίου τα περισσότερα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους και μας περιμένουν να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα.
Το Food Festival ετοιμάζει happy hours, νέες συνταγές, custom-made menus, limited edition πιάτα και ποτά, φιλανθρωπικές ενέργειες, αφιερωματικές βραδιές σε διεθνείς κουζίνες και πολλά ακόμα happenings. Οι διάσημοι σεφ θα πάρουν... τους δρόμους και θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους ενώ δεν θα λείψουν και οι μουσικές εκπλήξεις!
Συμμετέχουν 23 εστιατόρια (δείτε παρακάτω τη λίστα), καθένα από αυτά θα ετοιμάσει κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο για τους καλεσμένους του. Με δυο λόγια θα γίνει ένας μαγειρικός χαμός!
Αντέχεις να το χάσεις; Εμείς όχι! Η Athens Voice σε ρόλο special guest θα είναι εκεί να απαθανατίζει όλες τις στιγμές, να δοκιμάζει τα λαχταριστά πιάτα, να ενημερώνει για όλα τα γαστρονομικά δρώμενα. Μείνετε συντονισμένοι!
*Δείτε το promo video του festival:
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Cava Vegera
Ποσειδώνος 11 & Βας. Παύλου 61, Βούλα, 211 0125700
Dames
Αγγέλου Μεταξά 52, Γλυφάδα, 210 8949201
Gazi College
Γρ. Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723
Indi Go
Κωνσταντινουπόλεως 15 Γλυφάδα, 210 9680643
Just Burgers
Λαοδίκης & Βασιλέως Γεωργίου 10, Γλυφάδα, 210 9680350
Living
Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα, 210 8980140
Malabar In House (Margi Hotel)
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929000
Mama Roux South
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 216 7004459
Mezze
Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8980480
Mimaya
Μάρκου Μπότσαρη 8 Γλυφάδα, 210 8944850
Momo
Αρτέμιδος 1 (Πλατεία Εσπερίδων), Γλυφάδα, 210 8942114
Moouu
Φοίβης 17, Γλυφάδα, 211 4096295
Ocean Basket
Λαζαράκη 61, Γλυφάδα, 210 8983183
Oppen
Ποσειδώνος 15 & Πλαστήρα, Βούλα, 210 9658841
Pere
Κύπρου 74, Γλυφάδα, 210 8941450
Προκομένες
Άλσους 7, Γλυφάδα, 210 8985996
Ramino
Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, 210 8944430
Rey Pablo
Βασιλέως Παύλου 89-91, 210 8992068
Sahara
Κωνσταντινουπόλεως 24, Γλυφάδα, 215 5505313
Σαρδελάκι
Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195
Su Casa
Κύπρου 82 (Πλατεία Νυμφών), Γλυφάδα, 210 8985554
Ubu
Κύπρου 74, Γλυφάδα, 211 2158737
Vincenzo
Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941310
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.