Μύρισε Χριστούγεννα στο φούρνο του Ρενιέρη
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![315133-233199.jpg 315133-233199.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/12/11/315133-233199.jpg)
Το όνομα «Ρενιέρης» μέτρα περισσότερα από 50 χρόνια στο χώρο της αρτοποιίας. Όλα ξεκίνησαν από τον παππού Ρενιέρη στη Ν. Ελβετία όπου και άνοιξε τον πρώτο φούρνο. Στη συνέχεια ο φούρνος μεταφέρθηκε στην Αργυρούπολη περνώντας πια στα χέρια των παιδιών του και βρίσκεται ακόμα εκεί. Στα ίδια χνάρια κινήθηκε και ο εγγονός, Νίκος Ρενιέρης, που μαζί με τη σύζυγό του, Ελίνα, άνοιξαν πριν από περίπου τρία χρόνια το δικό τους σύγχρονο και φιλόξενο φούρνο, επί της οδού Γούναρη, στην Άνω Γλυφάδα, προσφέροντας καφέ, ψωμί και γλυκό.
Μπαίνοντας μέσα σε συνεπαίρνουν τα χρώματα και η ασύλληπτη ποικιλία των προϊόντων. Δεν είναι ένας απλός φούρνος, αλλά κάτι ανάμεσα σε φούρνο και ζαχαροπλαστείο (με πολύ καλό καφέ - στους αστερίσκους - και τραπεζάκια στη στολισμένη αυλή) με έντονες ευρωπαϊκές πινελιές. Ο πολυταξιδεμένος ιδιοκτήτης του ήθελε να δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο θα μπορούσε κι ο ίδιος να απολαμβάνει λιχουδιές που συνάντησε ανά τον κόσμο αλλά και τις παραδοσιακές συνταγές με τις οποίες μεγάλωσε.
Το ζεστό, φρέσκο ψωμί είναι συνυφασμένο με αυτό το φούρνο στην περιοχή. Οι συνεργάτες του μιλούν με καμάρι για το βιενέζικο ψωμί που φουσκώνει στο ζεστό νερό και μπαίνει στο σουσάμι αλλά και για το ψωμί με προζύμι. Η αγάπη για τον τρόπο παρασκευής των προϊόντων δεν κρύβεται, λόγος για τον οποίο έχει τοποθετηθεί τζαμαρία στο χώρο που ζυμώνουν έτσι ώστε όλη η διαδικασία να γίνεται παρουσία κοινού.
Η συμμετοχή των θαμώνων στις διαδικασίες παρασκευής δε σταματά όμως εκεί. Το προσωπικό είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις και δε σταματά ποτέ να πειραματίζεται με νέες συνταγές. Η ποικιλία εδώ είναι ανεξάντλητη. Βρήκαμε κόκκινα κριτσίνια με παντζάρι, πράσινα με σπανάκι, χειροποίητες πίτες, χωριάτικα πεϊνιρλί, σιροπιαστά, γλυκά ψυγείου, ανάποδους κορμούς (με την κρέμα από την εξωτερική πλευρά και το παντεσπάνι από την εσωτερική), αφράτα μάφιν σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές (με oreo cookies, με φρούτα, με κράνμπερι και φιστίκι Αιγίνης) αλλά και γιαούρτι-σοκολάτα πασπαλισμένο με μπάρες δημητριακών(!).
Φυσικά, λόγω Χριστουγέννων, δε θα μπορούσαν εδώ να περιοριστούν μόνο σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ιταλικά Πανετόνε που κρέμονται ανάποδα (για να είναι σωστά τα βούτυρά τους), γερμανικά Στόλεν και γαλλικά Macaron κλέβουν την παράσταση ανάμεσα σε αμέτρητες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.
nfo: Δ.Γούναρη 39 & Κων/νου Αθανάτου 1, 21 0960 3541 fb: Φούρνος Ρενιέρη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.