Θεματα

Old fashion whisky coctail

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31507-70553.jpg

Παλιό και κλασικό! Ένα κοκτέιλ με αυτό το όνομα εντοπίζεται να σερβίρεται για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ για «τζέντλεμεν» στο Κεντάκι. Λέγεται ότι φτιάχτηκε προς τιμήν ενός παραγωγού μπέρμπον και από εκεί η συνταγή μετακόμισε στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης.

Τι ανακατεύουμε: • 50ml ουίσκι ή μπέρμπον • 1 χοντροκομμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι • 1 κ. σ. σιρόπι (απλό σιρόπι ζάχαρης) • 2-3 σταγόνες ουίσκι bitters ή angostura • 1 κερασάκι μαρασκίνο • 1 στριφογυριστή λεπτή φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα • παγάκια. Παίρνετε την φλοίδα από το πορτοκάλι και την πιέζετε καλά με τα δάκτυλα σας. Αλείφετε με αυτή το εσωτερικό του ποτηριού και την αφήνετε μέσα, προσθέτετε το κερασάκι, το σιρόπι, τις σταγόνες και τρία παγάκια. Ρίχνετε το μισό ουίσκι ανακατεύετε για 2 λεπτά , προσθέτετε το υπόλοιπο ουίσκι, λίγο ακόμα πάγο και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με τη φλούδα λεμονιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.