Θεματα

Old fashion whisky coctail

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31507-70553.jpg

Παλιό και κλασικό! Ένα κοκτέιλ με αυτό το όνομα εντοπίζεται να σερβίρεται για πρώτη φορά σε ένα κλαμπ για «τζέντλεμεν» στο Κεντάκι. Λέγεται ότι φτιάχτηκε προς τιμήν ενός παραγωγού μπέρμπον και από εκεί η συνταγή μετακόμισε στο μπαρ του ξενοδοχείου Waldorf Astoria της Νέας Υόρκης.

Τι ανακατεύουμε: • 50ml ουίσκι ή μπέρμπον • 1 χοντροκομμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι • 1 κ. σ. σιρόπι (απλό σιρόπι ζάχαρης) • 2-3 σταγόνες ουίσκι bitters ή angostura • 1 κερασάκι μαρασκίνο • 1 στριφογυριστή λεπτή φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα • παγάκια. Παίρνετε την φλοίδα από το πορτοκάλι και την πιέζετε καλά με τα δάκτυλα σας. Αλείφετε με αυτή το εσωτερικό του ποτηριού και την αφήνετε μέσα, προσθέτετε το κερασάκι, το σιρόπι, τις σταγόνες και τρία παγάκια. Ρίχνετε το μισό ουίσκι ανακατεύετε για 2 λεπτά , προσθέτετε το υπόλοιπο ουίσκι, λίγο ακόμα πάγο και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με τη φλούδα λεμονιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.