Θεματα

Cosmopolitan

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31505-70552.jpg

Το κοκτέιλ Cosmopolitan που χαϊδευτικά λέγεται και cosmo έχει μπερδεμένη ιστορία και πολλές παραλλαγές. Λέγεται ότι επινοήθηκε από τον John Caine ιδιοκτήτη πολλών γνωστών μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο το 1978, αλλά είναι και ο διάσημος μπάρμαν Cheryl Cook από την Φλόριδα που αναφέρεται ως επινοητής του. Ενώ ο γρίφος περί «πατρότητας» παραμένει άλυτος, εκατομμύρια «cosmo» συνεχίζουν σερβίρονται στα μπαρ όλου του κόσμου.

Τι ανακατεύουμε: • 35ml βότκα • 15ml χυμό πορτοκάλι • 25ml χυμό κράνμπερι • λίγο χυμό από ένα λεμόνι • 1 φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού για διακόσμηση. Ρίχνουμε τη βότκα, το χυμό πορτοκαλιού, κράνμπερυ και λεμονιού σε ένα σέικερ, γεμίζουμε με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε ποτήρια του Μαρτίνι, γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.