- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Μεγάλο Φαγοπότι του Vezené
Έχεις σκεφτεί πώς θα ήθελες να είναι μια ιδανική Κυριακή; Εγώ ναι. Θα ήθελα να ξυπνάω αργά, να πίνω καφέ αργότερα, και το μεσημεροαπόγευμα να βρίσκομαι με φίλους γύρω από ένα τραπέζι, να γελάμε, να τρώμε και να πίνουμε. Και μετά να ξανατρώμε. Θα ήθελα να μοιάζουν οι Κυριακές με τα Χριστούγεννα, να σηκωνόμαστε από το τραπέζι, μόνο όταν είναι πια πολύ αργά.
Κάπως έτσι το σκέφτονται και στο Vezené και επαναφέρουν για ακόμη μία χρονιά τις (πολύ επιτυχημένες κατά γενική ομολογία) 3pm Sundays. Εδώ, οι Κυριακές κυλάνε χαλαρά, στο βάθος παίζει τζαζ και μπροστά σου λάμπει ένα πληθωρικό εορταστικό τραπέζι.
Όσο για το μενού...Αρκεί να πούμε ότι είναι επηρεασμένο από την θρυλική ταινία «Το μεγάλο Φαγοπότι» του Μάρκο Φερρέρι. Με άλλα λόγια...πιο πληθωρικό δεν γίνεται. A La Carte Menu και πιάτα ημέρας ερωτοτροπούν γύρω από την ιδέα της πληθωρικότητας, της ανθρώπινης επαφής και της αρχέγονης ζεστασιάς ενός κυριακάτικου τραπεζιού.
Οι πρωτόγονες τεχνικές του καπνού, της θράκας ξύλου ελιάς και της ροτισερί είναι και πάλι οι απόλυτες βασίλισσες στην κουζίνα του Ari Vezené. Στην τραπεζαρία βγαίνουν με σειρά προτεραιότητας: μια φραγκόκοτα, μια μοσχοβίτικη πάπια, ένα χωριάτικο κοτόπουλο, πίτες όλων των ειδών, κυνήγια με χοντρά ζυμαρικά και ένας στρατός από αυγά, όλα σενιαρισμένα με την ύψιστη μαεστρία της μαγειρικής τέχνης, πριν πάρουν θέση στο πιάτο σου.
Αυτά τα νόστιμα και αξιοθαύμαστα θα συμβαίνουν στο Vezené για κάθε Κυριακή του Δεκέμβρη. Late Lunch στις 3μ.μ και Early Dinner μέχρι τις 12π.μ.
*Το εστιατόριο θα λειτουργήσει παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα παραμείνει κλειστό στις 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.
Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232003
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.