Θεματα

Παπαρδέλες με ραγού λαχανικών και αρνάκι

Ο chef Giorgio Spanakis δημιουργεί αυθεντικά ιταλικά πιάτα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31437-70598.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό στη κατσαρόλα, αλατίζουμε και μόλις βράσει ρίχνουμε τις παπαρδέλες. Μέχρι να περάσουν 2 λεπτά (ή όσο αναγράφει η συσκευασία), ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δενδρολίβανο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.

Τέλος, αφήνουμε την σάλτσα υγρή, βάζουμε λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε το ζυμαρικό στο ίδιο τηγάνι με τη σάλτσα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά (πάντα φροντίζουμε να κρατάμε λίγο ώστε να «δουλέψουμε τη σάλτσα).

Τρίβουμε πάνω από το ζυμαρικό το pecorino πριν το σερβίρισμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.