Θεματα

«Η Νέα Ελληνική Κουζίνα»: Επίκουρος strikes again!

«Η Νέα Ελληνική Κουζίνα» συστήνεται ανεπιφύλακτα σε έχοντες αλλά και μη έχοντες πάθος με τη γαστρονομία

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31380-70572.jpg

Είναι ο μουσακάς ελληνικός; Με ένα εμβληματικό ελληνικό πιάτο ο Επίκουρος, από τους πιο γνωστούς (και με πένα που δεν χαρίζει κάστανα) κριτικούς εστιατορίων, ξεκινάει την αναζήτηση της ελληνικότητας των πιάτων που σήμερα γευόμαστε σαν «ελληνικά».

Αναλυτικός, από τους πιο βαθείς γνώστες των γαστρονομικών τάσεων διεθνώς, με λόγο καθαρό και μαζί γλαφυρό, επιχειρεί να σκιαγραφήσει την εξέλιξη της νέας ελληνικής κουζίνας μέσα από απολαυστικές διαδρομές, αναφορές σε προϊόντα, τοπικές κουζίνες, παλιούς και νέους Έλληνες διάσημους σεφ, αποδίδοντάς της τελικά τη σημερινή της ταυτότητα. Το βιβλίο του «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος, έχει τιμή € 13 και συστήνεται ανεπιφύλακτα σε έχοντες αλλά και μη έχοντες πάθος με τη γαστρονομία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.