Θεματα

Apsendi

 Ζήσε με Mystery (Box)

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 417
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31346-70552.jpg

Ανανεωμένο και με μεγάλα κέφια το bar resto Apsendi του Θάνου Πετμεζά, φέτος διεύρυνε το όνομά του σε Μystery Box Project και πρόσθεσε στην ομάδα τους Σπύρο Κερκύρα, Αλέξανδρο Γκικόπουλο, Παναγιώτη Στάμο και Άντζελα Μαριδάκη. Όλα τους νέα παιδιά, με μεγάλη τρέλα για τα κοκτέιλ και με διάθεση να βάλουν τον κόσμο σε νέους, διαδραστικούς τρόπους διασκέδασης. Ανοίγει από το πρωί για καφέδες-πρωινά, συνεχίζει το μεσημέρι ταΐζοντας με «εύκολο» φαγάκι όσους εργάζονται στις γύρω εταιρείες της Κηφισίας, το βράδυ σερβίρει πιο «περιποιημένη» bistrot κουζίνα με αρκετές asian πινελιές και με τιμές πιάτων από € 6,50.

Όλα τα λεφτά –μετά από επιτόπια έρευνα– είναι το Mystery box, δηλαδή ένα κλειστό μαύρο κουτί που ανοίγοντάς το έρχεσαι σε επαφή με ένα νέο κόσμο, αυτόν των γεύσεων, των αρωμάτων, των αισθήσεων – και της μεγάλης πλάκας, να πω εγώ που έπαιξα προχτές το «παιχνίδι». Στις 9 του θήκες, για να καταλάβετε, υπάρχουν 9 διαφορετικά υλικά, κάποια εύκολα να τα αναγνωρίσεις (π.χ. αστεροειδής γλυκάνισος, φύλλα βασιλικού, βατόμουρα) και κάποια πιο σπάνια (gozi berries, λεμονοθύμαρο, τόνκα). Εσύ τα μυρίζεις, διαλέγεις αυτά που σου αρέσουν περισσότερο, συμπληρώνεις την ειδική φόρμα, προσθέτεις και το αλκοόλ που προτιμάς (βότκα, τζιν, ουίσκι, τεκίλα, ρούμι) και αφήνεις τον bartender να φτιάξει ένα κοκτέιλ μόνο για σένα. Τα κοκτέιλ όλα είναι πολύ ωραία, σερβίρονται σε υπέροχα ποτήρια αλλά και σε πιο «ανορθόδοξα» σκεύη (μικρά μπουκαλάκια, σέικερ κ.λπ.), δροσίζονται με παγάκια της περίφημης γιαπωνέζικης μηχανής hoshizaki (το απόλυτο παγάκι, που δεν νερώνει και δεν έχεις μετά χανγκόβερ), έχουν και mini size για απόλαυση στη μισή τιμή (€ 5). Υπάρχουν πολλά ακόμη γνωστά κοκτέιλ, καθώς και προτάσεις από βραβευμένους bartenders.

Τα ποτά μπορεί κάποιος να τα συνοδεύσει με πολύ πολύ νόστιμα finger foods (που μας φάνηκαν καλύτερα και από τα κυρίως πιάτα), με τιμές που ξεκινούν από € 1,40 (ωραιότατα σουβλάκια yakitori). Με ωραίες μουσικές και κοκτέιλ μόνο για μας φτιαγμένα (όπως το με υπέροχο όνομα I-lithium της φωτό που βλέπετε), φύγαμε νύχτα προχωρημένη δίνοντας ραντεβού για παιχνίδια με το Mystery box πολύ σύντομα.

Apsendi: Λ. Κηφισίας 250-254 & Σερρών (Σίδερα Χαλανδρίου) 210 6717890

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.