- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι: Μια συνέντευξη με τον καταπληκτικό σεφ που αγάπησε βαθιά την Ελλάδα
Άφησε την τελευταία του πνοή ο υπέροχος Ιταλός που είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![31283-70072.jpg 31283-70072.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/12/11/31283-70072.jpg)
Συνέντευξη με τον ιταλό σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
Πληθωρικός, εκρηκτικός, ανατρεπτικός, «ποιητής» της γεύσης, γοητευτική προσωπικότητα, ασυμβίβαστος,ο Ιταλός Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 22 Αυγούστου.
Ήταν ένας από τους καλύτερους σεφ που γνώρισε η αθηναϊκή σκηνή και είχε συνεργαστεί με πολλά γνωστά εστιατόρια όλα τα τελευταία χρόνια που έχει κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του.
Διαβάστε παλαιότερή του συνέντευξη στην A.V. από τη Νενέλα Γεωργελέ.
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα. Μιλάμε για γεύση και άλλα πολλά.
Τι σχέδια έχεις την φετινή χρονιά για σένα και το Fabrizios’;
Επιθυμώ να διασκεδάσω, όπως πέρυσι. Φέτος θα έχω και πιο αισθητή προσωπική παρουσία στη σάλα.
Η κρίση επηρεάζει τη μαγειρική σου;
Καθόλου. Άλλωστε, υλικά που για άλλες κουζίνες θεωρούνται φτωχά, στη δική μου πρωταγωνιστούν. Είναι ζήτημα φαντασίας να φτιάξεις εύγευστα πιάτα, ακόμα και με τα πιο καθημερινά υλικά.
Υπάρχουν καινούργια πιάτα;
Φυσικά, μάλιστα ανανεώνονται τακτικά, παρόλο που πάντα κρατάμε κάποια που έχουν αποδειχθεί «αγαπημένα» για πολλούς. Φέτος προτείνουμε μπριζόλα από chianina toscana (τύπος μοσχαριού) ή αλλιώς την πολύ γνωστή fiorentina, rocchette di gamberi, δηλαδή γαρίδες τυλιχτές σε πάστα tagliolini, και tiramisu communista με φρούτα του δάσους.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη δουλειά σου;
«Chef, κάνε μου ό,τι γουστάρεις!»
Ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά;
Πάντα φέρνω με συγκίνηση στο νου τη μυρωδιά της μπομπότας, που ψηνόταν στα νοικοκυριά του χωριού μου για να καλωσορίσει τους δουλευτάδες των χωραφιών. Ή το πώς μοσχοβολά το πεύκο τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στη Μεσόγειο. Έχω πολλές αγαπημένες μυρωδιές...
Το πιο αγαπημένο σου φαγητό από την ελληνική κουζίνα;
Μου έρχεται ένας χείμαρρος από αγαπημένα, θα περιοριστώ σε 3! Ηπειρώτικη πλατσαριά (πίτα από καλαμπόκι με διάφορα άγρια και «ήμερα» χόρτα), οι παπούλες, σαλάτα από φρέσκιες κορυφές μπιζελιών (κρητική συνταγή), κι επίσης από την Κρήτη τα γαλάντερα (σούπα από εντόσθια αρνιών γάλακτος).
Ποια διάσημη προσωπικότητα θα δεξιωνόσουν στο Fabrizios’;
Τον Francis Bacon, που εκτιμώ ιδιαίτερα ως ζωγράφο. Θα του προσέφερα τη fiorentina ως tribute στη θεματολογία του, με τα ανθρώπινα μέλη που μοιάζουν να έχουν βγει από... σφαγείο.
Τέλος, σεφ, μια κρίσιμη ερώτηση… Πώς πετυχαίνουμε το σωστά βρασμένο μακαρόνι;
Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες (χρόνο) της συσκευασίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.