Θεματα

Shirley Temple

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31129-69825.jpg

Τα κοκτέιλ που περιέχουν λιγότερο από 5% αλκοόλ ή και καθόλου είναι γνωστά ως «virgin drinks» ή mocktails και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει της μόδας. Έτσι, πολλά γνωστά παραδοσιακά κοκτέιλ έχουν πλέον και την μη αλκοολική εκδοχή τους. Ένα από τα πιο διάσημα mocktails είναι το κλασικό Shirley Temple που όπως λέγεται επινοήθηκε το 1930 από τον μπάρμαν του εστιατορίου Chasen’s στο Μπέβερλι Χιλς για τη μικρή -τότε- Σίρλεϊ Τέμπλ.

Τι ανακατεύουμε: • 1 κούπα (250 ml) Τζιντζερέιλ ή λεμονάδα με ανθρακικό • 2 κ. σ. (30 ml περίπου) γρεναδίνη • 1 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού ( 15ml περίπου) • 1 φέτα πορτοκαλιού • κερασάκια μαρασκίνο.

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε τη λεμονάδα τη γρεναδίνη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τη φέτα πορτοκαλιού και τα κερασάκια περασμένα σε μια οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι και το σερβίρουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.