Shirley Temple
Τα κοκτέιλ που περιέχουν λιγότερο από 5% αλκοόλ ή και καθόλου είναι γνωστά ως «virgin drinks» ή mocktails και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει της μόδας. Έτσι, πολλά γνωστά παραδοσιακά κοκτέιλ έχουν πλέον και την μη αλκοολική εκδοχή τους. Ένα από τα πιο διάσημα mocktails είναι το κλασικό Shirley Temple που όπως λέγεται επινοήθηκε το 1930 από τον μπάρμαν του εστιατορίου Chasen’s στο Μπέβερλι Χιλς για τη μικρή -τότε- Σίρλεϊ Τέμπλ.
Τι ανακατεύουμε: • 1 κούπα (250 ml) Τζιντζερέιλ ή λεμονάδα με ανθρακικό • 2 κ. σ. (30 ml περίπου) γρεναδίνη • 1 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού ( 15ml περίπου) • 1 φέτα πορτοκαλιού • κερασάκια μαρασκίνο.
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε τη λεμονάδα τη γρεναδίνη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τη φέτα πορτοκαλιού και τα κερασάκια περασμένα σε μια οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι και το σερβίρουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.