Θεματα

Shirley Temple

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31129-69825.jpg

Τα κοκτέιλ που περιέχουν λιγότερο από 5% αλκοόλ ή και καθόλου είναι γνωστά ως «virgin drinks» ή mocktails και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει της μόδας. Έτσι, πολλά γνωστά παραδοσιακά κοκτέιλ έχουν πλέον και την μη αλκοολική εκδοχή τους. Ένα από τα πιο διάσημα mocktails είναι το κλασικό Shirley Temple που όπως λέγεται επινοήθηκε το 1930 από τον μπάρμαν του εστιατορίου Chasen’s στο Μπέβερλι Χιλς για τη μικρή -τότε- Σίρλεϊ Τέμπλ.

Τι ανακατεύουμε: • 1 κούπα (250 ml) Τζιντζερέιλ ή λεμονάδα με ανθρακικό • 2 κ. σ. (30 ml περίπου) γρεναδίνη • 1 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού ( 15ml περίπου) • 1 φέτα πορτοκαλιού • κερασάκια μαρασκίνο.

Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε τη λεμονάδα τη γρεναδίνη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τη φέτα πορτοκαλιού και τα κερασάκια περασμένα σε μια οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι και το σερβίρουμε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.