Ολίγην από…γκουρμέ
Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας
Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος συμπλέει κι αυτό με τα καινούργια δεδομένα της αθηναϊκής εστίασης και αλλάζει ύφος αλλά και οικονομική πολιτική, ελπίζοντας να δει τα τραπέζια του ξανά γεμάτα αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε μας να χαρούμε μέσα στο πραγματικά πολυτελές περιβάλλον του ένα γεύμα με τα όλα του. Το μενού του, (που η αλήθεια είναι ότι είχε μείνει κολλημένο στα μακρινά 70’ς) αναλαμβάνει να φρεσκάρει ο γνωστός «ανανεωτής» της ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης. Ο πολυβραβευμένος σεφ λατρεύει τα προϊόντα της ελληνικής γης και πιστεύει ακράδαντα πως τα απλά υλικά μπορούν να δώσουν πιάτα με εξαιρετικές και πρωτότυπες γεύσεις.
Έτσι, σήμερα όποιος αποφασίσει να γευματίσει στο εστιατόριο του N.J.V. έχει να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών όπως σαλάτα φακές με ταραμά ρέγγας, ή πράσινη φάβα με μαστίχα, κιμά από χταπόδι με σταφίδες και κουκουνάρι, μεγάλη γκάμα από μεγάλες ή μικρές σαλάτες ανάλογα με την όρεξή του. Ο καινούργιος άνεμος περί την οικονομική πολιτική του εστιατορίου πνέει κυρίως στα…κυρίως πιάτα όπου με τον όρο «με ολίγην…»-προσφορά που πολύ συχνά συναντούσαμε στα παλιά αθηναϊκά ταβερνεία και μαγέρικα, κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μια μικρότερη μερίδα από την κανονική, φυσικά σε χαμηλότερη τιμή. Το εστιατόριο, που είναι ανοιχτό μεσημέρι βράδυ, ανανεώνει και την κάβα του προσθέτοντας και πολλές ετικέτες κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα.
NJV Athens Plaza :Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 33 52 400, www.njvathensplaza.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.