Θεματα

Ολίγην από…γκουρμέ

Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
30595-68892.jpg

Το The Parliament του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza είναι ένα από τα πιο «αμπιγιέ» εστιατόρια της Αθήνας. Φέτος συμπλέει κι αυτό με τα καινούργια δεδομένα της αθηναϊκής εστίασης και αλλάζει ύφος αλλά και οικονομική πολιτική, ελπίζοντας να δει τα τραπέζια του ξανά γεμάτα αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε μας να χαρούμε μέσα στο πραγματικά πολυτελές περιβάλλον του ένα γεύμα με τα όλα του. Το μενού του, (που η αλήθεια είναι ότι είχε μείνει κολλημένο στα μακρινά 70’ς) αναλαμβάνει να φρεσκάρει ο γνωστός «ανανεωτής» της ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης. Ο πολυβραβευμένος σεφ λατρεύει τα προϊόντα της ελληνικής γης και πιστεύει ακράδαντα πως τα απλά υλικά μπορούν να δώσουν πιάτα με εξαιρετικές και πρωτότυπες γεύσεις.

Έτσι, σήμερα όποιος αποφασίσει να γευματίσει στο εστιατόριο του N.J.V. έχει να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών όπως σαλάτα φακές με ταραμά ρέγγας, ή πράσινη φάβα με μαστίχα, κιμά από χταπόδι με σταφίδες και κουκουνάρι, μεγάλη γκάμα από μεγάλες ή μικρές σαλάτες ανάλογα με την όρεξή του. Ο καινούργιος άνεμος περί την οικονομική πολιτική του εστιατορίου πνέει κυρίως στα…κυρίως πιάτα όπου με τον όρο «με ολίγην…»-προσφορά που πολύ συχνά συναντούσαμε στα παλιά αθηναϊκά ταβερνεία και μαγέρικα, κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μια μικρότερη μερίδα από την κανονική, φυσικά σε χαμηλότερη τιμή. Το εστιατόριο, που είναι ανοιχτό μεσημέρι βράδυ, ανανεώνει και την κάβα του προσθέτοντας και πολλές ετικέτες κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα. 

NJV Athens Plaza :Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 33 52 400, www.njvathensplaza.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.