Θεματα

Το φεστιβάλ που στάζει μέλι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
304735-232093.jpg

Αν αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου τύχει και περάσετε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι θα…κολλήσετε. Για τρεις ολόκληρες μέρες (4,5, και 6 Δεκεμβρίου) περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα βρίσκονται εδώ, έτοιμοι να σας γλυκάνουν στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

image

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι κατευθείαν από τους ίδιους τους παραγωγούς, που έρχονται από όλες τις περιοχές της χώρας, γνωστές για την παραγωγή τους σε αγνό, ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Κρήτη, Πιερία, Μεσσηνία, Ηλεία, Ροδόπη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα.

Κι ακόμη, θα ανακαλύψετε την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών, θα δοκιμάσετε γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα και σπιτικές συνταγές με μέλι, θα παίξετε διαδραστικά παιχνίδια με τη μέλισσα, θα γίνετε κριτές βαθμολογώντας όλες τις κατηγορίες μελιών και θα ενημερωθείτε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού στα παιδιά από διατροφολόγους. Τα οποία παιδιά, θα βρουν ενδιαφέρον στον παιδότοπο του φεστιβάλ και στις πολλές εκδηλώσεις που θα έχει με θέμα «Γνωρίστε τον μικρόκοσμο της μέλισσας».

image

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιείται και το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

Info: Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή 4/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 5/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 6/12: 10:00 – 20:00, Fb. Φεστιβάλ Μελιού, www.greekhoneyfestival.gr

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για μελισσοκόμους και παιδιά έως 12 ετών. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.