- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το φεστιβάλ που στάζει μέλι
Αν αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου τύχει και περάσετε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι θα…κολλήσετε. Για τρεις ολόκληρες μέρες (4,5, και 6 Δεκεμβρίου) περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα βρίσκονται εδώ, έτοιμοι να σας γλυκάνουν στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι κατευθείαν από τους ίδιους τους παραγωγούς, που έρχονται από όλες τις περιοχές της χώρας, γνωστές για την παραγωγή τους σε αγνό, ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Κρήτη, Πιερία, Μεσσηνία, Ηλεία, Ροδόπη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα.
Κι ακόμη, θα ανακαλύψετε την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών, θα δοκιμάσετε γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα και σπιτικές συνταγές με μέλι, θα παίξετε διαδραστικά παιχνίδια με τη μέλισσα, θα γίνετε κριτές βαθμολογώντας όλες τις κατηγορίες μελιών και θα ενημερωθείτε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού στα παιδιά από διατροφολόγους. Τα οποία παιδιά, θα βρουν ενδιαφέρον στον παιδότοπο του φεστιβάλ και στις πολλές εκδηλώσεις που θα έχει με θέμα «Γνωρίστε τον μικρόκοσμο της μέλισσας».
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιείται και το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.
Info: Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή 4/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 5/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 6/12: 10:00 – 20:00, Fb. Φεστιβάλ Μελιού, www.greekhoneyfestival.gr
Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για μελισσοκόμους και παιδιά έως 12 ετών. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.