Από Αλάαατσι…Στυλιανουδάαατση!
Εδώ και καιρό έψαχνε ο γνωστός σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης χώρο για να στεγάσει τη μαγειρική του τέχνη και φιλοσοφία. Τον ταλαντούχο Κρητικό σεφ έχουμε δοκιμάσει πρόσφατα στο La Terrace του ξενοδοχείου Πεντελικόν ενώ πρόσφατα και πάλι εξέδωσε το βιβλίο «Ο δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία».
Το σημείο βρέθηκε και μοιάζει ιδανικό τόσο λόγω θέσης-στην περιοχή ακριβώς πίσω από το Χίλτον που τα τελευταία χρόνια γεμίζει συνέχεια από καλά και μοδάτα εστιατόρια-, όσο και γιατί είναι ήδη ποτισμένο βαθιά με την αύρα της κρητικής γεύσης μια και πρόκειται για το πασίγνωστο Αλάτσι το εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη.
Το καινούργιο ετοιμάζεται πυρετωδώς για να είναι έτοιμο πάνω στις γιορτές ή μόλις έρθει η νέα χρονιά, ακούγεται πως θα φέρει το όνομα του ίδιου του σεφ-ιδιοκτήτη, και η κουζίνα θα είναι αυτή ακριβώς που φαντάζεστε: σύγχρονη κρητική γαστρονομία. Αναμένουμε τα καινούργια λοιπόν με τα πιρούνια στο χέρι…
Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.