- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Street bites
Τριγυρνάμε στην πόλη και ψάχνουμε, δοκιμάζουμε σπεσιαλιτέ, μοιραζόμαστε την κουλτούρα του street food
Στο InstaGreece Νοεμβρίου το hashtag είναι #instagreece_streetfood. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε και εμείς τριγυρνάμε στην πόλη και ψάχνουμε, δοκιμάζουμε σπεσιαλιτέ, μοιραζόμαστε την κουλτούρα του street food, αναδεικνύουμε τους ήρωές του και σας δίνουμε ιδέες...
● ● ● Οι «εμπλουτισμένες» τηγανητές πατάτες του Ha’ Dog... Στρογγυλά ομοιόμορφες, με τη γοητευτική βιομηχανίλα (sic) του «φαγητού δρόμου» (οι «κομμένες στο χέρι» είναι για άλλες στιγμές και καταστάσεις), πάντα καυτές (δεν στοκάρουν, τις τηγανίζουν εκείνη την ώρα που παραγγέλνεις). Αλλά κυρίως «εμπλουτισμένες». Προαιρετικά με ένα στρώμα τσένταρ, υποχρεωτικά με παχουλά κομματάκια μπέικον. Στο Ha’ Dog (Ανδρέα Παπανδρέου 22, Χαλάνδρι) που φυσικά φημίζεται για την ποικιλία των hot dogs του, για την οποία θα μιλήσουμε σε επόμενο «εικονογραφημένο».
● ● ● Το νέο αυθεντικό κεμπάπ του Συντάγματος. Το «Νεοκλασικό» είναι καινούργιο σουβλατζίδικο που άνοιξε τον Αύγουστο Καρ. Σερβίας & Λέκκα στο Σύνταγμα (εκεί μέχρι πρότινος ήταν το bar «Χρώμα - Chroma»). Εκ πρώτης όψεως μοιάζει λίγο κυριλέ «νεοβελιστήριο» τύπου Γκάζι. Στη δεύτερη, όμως, όψη έχεις δοκιμάσει το αφράτο, ζουμερό κεμπάπ του. Σε πίτα (είτε κανονική, είτε γιαουρτουλού μόνο με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα), σε μερίδα ή σε μερίδα γιαουρτουλού (λίγο υπερβολική η ποσότητα γιαουρτιού που βάζουν).
● ● ● Φρέσκια πάστα για τους μεσημβρινούς σκληρά εργαζόμενους. Στο Brigante Little Italy (Λεωφόρος Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 211 1821.400). 10 συνταγές με 5 είδη φρέσκων ζυμαρικών. Όλες χορταστικές και μεταξύ € 5,80-6,80. Φτιάχνονται την ώρα που τα παραγγέλνεις και σερβίρονται είτε στα 5 τραπεζάκια του καταστήματος, είτε σε κουτί-φωλιά κινέζικου, αν είσαι κοντά στο Σύνταγμα και σε πιάνει η εμβέλεια της διανομής τους. Δοκίμασε την «καρμπονάρα» (με κρόκο αβγού και λίγη κρέμα γάλακτος) και τη spicy «αραμπιάτα» (με προσούτο, ελιά, σκόρδο, μπούκοβο). Σε επόμενο εικονογραφημένο η φανταστική aglio & olio με τις αντζούγιες.
● ● ● Τα σάντουιτς που παραγγέλνουν στη Βουλή. Δεν είναι ψέμα, άλλωστε σχετικά δημοσιεύματα είναι καδραρισμένα και στον τοίχο του Trends (Περικλέους 30-32, 210 3210.035). Όταν στη Βουλή αργεί να ξημερώσει, το στομάχι τους συχνά πυκνά γεμίζει με τα σάντουιτς που φτιάχνει ο αμερικανοθρεμμένος Νίκος. Υπάρχει η οψιόν του delivery, αλλά αξίζει να τον δει κανείς να το φτιάχνει από κοντά για να εκτιμήσει π.χ. τη λεπτομέρεια του φρεσκοστυμμένου λεμονιού στο σάντουιτς με σολομό, κάπαρη και cream cheese ή της φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας που κάθεται στο προσούτο. Κρύα και ζεστά σε τιμές € 3-5, σε μικρά και (πολύ) μεγάλα ψωμάκια. Και σε bagels.
● ● ● Το πιο κόζι μπέργκερ των ΒΠ. Είναι του Kozi’s στα Μελίσσια (Παναγή Τσαλδάρη 32-34). Εδραιωμένο πια στη συνείδηση των Αθηναίων που έχουν μάθει την ιστορία της επαναπατρισθείσας οικογένειας Τζάνου (πατέρας και γιοι), που επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική άνοιξαν ένα εξαιρετικό burger & steak house. Τα υπόλοιπα τα λέει η εικόνα. Να σημειωθεί ότι κάτω από το ζουμερό μπιφτέκι υπάρχει ένα κρεβατάκι μοτσαρέλας για τη γουρουνιά...
instagreece
Every Street Food has a story!
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας συνεχίζεται τον Noέμβριο με θέμα το street food
Στο InstaGreece Νοεμβρίου το hashtag είναι #instagreece_streetfood. Αντλήστε ιδέες από τα snacks του δρόμου, αποτυπώστε τις γεύσεις που σας γεμίζουν ενέργεια και γίνετε κομμάτι της μεγάλης φωτογραφικής κοινότητας που ζει λεπτό προς λεπτό και μοιράζεται τις ξεχωριστές στιγμές της σε real time. Στη συνέχεια, στη σελίδα facebook.com/InstaGreece, ο καθένας μπορεί να δει τη συμμετοχή του, να μοιραστεί, να κάνει «love» τις αγαπημένες του φωτογραφίες. Οι νικητές προκύπτουν από τα «love» που συγκεντρώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και κερδίζουν μοναδικά δώρα από την Cosmote. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι μερικές από τις συμμετοχές. Σκηνοθετήστε τη λήψη και αναδείξτε τους σεφ της δικής σας ιστορίας. Καλή επιτυχία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.