- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Street bites
Τριγυρνάμε στην πόλη και ψάχνουμε, δοκιμάζουμε σπεσιαλιτέ, μοιραζόμαστε την κουλτούρα του street food
Στο InstaGreece Νοεμβρίου το hashtag είναι #instagreece_streetfood. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε και εμείς τριγυρνάμε στην πόλη και ψάχνουμε, δοκιμάζουμε σπεσιαλιτέ, μοιραζόμαστε την κουλτούρα του street food, αναδεικνύουμε τους ήρωές του και σας δίνουμε ιδέες...
● ● ● Οι «εμπλουτισμένες» τηγανητές πατάτες του Ha’ Dog... Στρογγυλά ομοιόμορφες, με τη γοητευτική βιομηχανίλα (sic) του «φαγητού δρόμου» (οι «κομμένες στο χέρι» είναι για άλλες στιγμές και καταστάσεις), πάντα καυτές (δεν στοκάρουν, τις τηγανίζουν εκείνη την ώρα που παραγγέλνεις). Αλλά κυρίως «εμπλουτισμένες». Προαιρετικά με ένα στρώμα τσένταρ, υποχρεωτικά με παχουλά κομματάκια μπέικον. Στο Ha’ Dog (Ανδρέα Παπανδρέου 22, Χαλάνδρι) που φυσικά φημίζεται για την ποικιλία των hot dogs του, για την οποία θα μιλήσουμε σε επόμενο «εικονογραφημένο».
● ● ● Το νέο αυθεντικό κεμπάπ του Συντάγματος. Το «Νεοκλασικό» είναι καινούργιο σουβλατζίδικο που άνοιξε τον Αύγουστο Καρ. Σερβίας & Λέκκα στο Σύνταγμα (εκεί μέχρι πρότινος ήταν το bar «Χρώμα - Chroma»). Εκ πρώτης όψεως μοιάζει λίγο κυριλέ «νεοβελιστήριο» τύπου Γκάζι. Στη δεύτερη, όμως, όψη έχεις δοκιμάσει το αφράτο, ζουμερό κεμπάπ του. Σε πίτα (είτε κανονική, είτε γιαουρτουλού μόνο με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα), σε μερίδα ή σε μερίδα γιαουρτουλού (λίγο υπερβολική η ποσότητα γιαουρτιού που βάζουν).
● ● ● Φρέσκια πάστα για τους μεσημβρινούς σκληρά εργαζόμενους. Στο Brigante Little Italy (Λεωφόρος Αμαλίας 4, Σύνταγμα, 211 1821.400). 10 συνταγές με 5 είδη φρέσκων ζυμαρικών. Όλες χορταστικές και μεταξύ € 5,80-6,80. Φτιάχνονται την ώρα που τα παραγγέλνεις και σερβίρονται είτε στα 5 τραπεζάκια του καταστήματος, είτε σε κουτί-φωλιά κινέζικου, αν είσαι κοντά στο Σύνταγμα και σε πιάνει η εμβέλεια της διανομής τους. Δοκίμασε την «καρμπονάρα» (με κρόκο αβγού και λίγη κρέμα γάλακτος) και τη spicy «αραμπιάτα» (με προσούτο, ελιά, σκόρδο, μπούκοβο). Σε επόμενο εικονογραφημένο η φανταστική aglio & olio με τις αντζούγιες.
● ● ● Τα σάντουιτς που παραγγέλνουν στη Βουλή. Δεν είναι ψέμα, άλλωστε σχετικά δημοσιεύματα είναι καδραρισμένα και στον τοίχο του Trends (Περικλέους 30-32, 210 3210.035). Όταν στη Βουλή αργεί να ξημερώσει, το στομάχι τους συχνά πυκνά γεμίζει με τα σάντουιτς που φτιάχνει ο αμερικανοθρεμμένος Νίκος. Υπάρχει η οψιόν του delivery, αλλά αξίζει να τον δει κανείς να το φτιάχνει από κοντά για να εκτιμήσει π.χ. τη λεπτομέρεια του φρεσκοστυμμένου λεμονιού στο σάντουιτς με σολομό, κάπαρη και cream cheese ή της φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας που κάθεται στο προσούτο. Κρύα και ζεστά σε τιμές € 3-5, σε μικρά και (πολύ) μεγάλα ψωμάκια. Και σε bagels.
● ● ● Το πιο κόζι μπέργκερ των ΒΠ. Είναι του Kozi’s στα Μελίσσια (Παναγή Τσαλδάρη 32-34). Εδραιωμένο πια στη συνείδηση των Αθηναίων που έχουν μάθει την ιστορία της επαναπατρισθείσας οικογένειας Τζάνου (πατέρας και γιοι), που επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική άνοιξαν ένα εξαιρετικό burger & steak house. Τα υπόλοιπα τα λέει η εικόνα. Να σημειωθεί ότι κάτω από το ζουμερό μπιφτέκι υπάρχει ένα κρεβατάκι μοτσαρέλας για τη γουρουνιά...
instagreece
Every Street Food has a story!
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας συνεχίζεται τον Noέμβριο με θέμα το street food
Στο InstaGreece Νοεμβρίου το hashtag είναι #instagreece_streetfood. Αντλήστε ιδέες από τα snacks του δρόμου, αποτυπώστε τις γεύσεις που σας γεμίζουν ενέργεια και γίνετε κομμάτι της μεγάλης φωτογραφικής κοινότητας που ζει λεπτό προς λεπτό και μοιράζεται τις ξεχωριστές στιγμές της σε real time. Στη συνέχεια, στη σελίδα facebook.com/InstaGreece, ο καθένας μπορεί να δει τη συμμετοχή του, να μοιραστεί, να κάνει «love» τις αγαπημένες του φωτογραφίες. Οι νικητές προκύπτουν από τα «love» που συγκεντρώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και κερδίζουν μοναδικά δώρα από την Cosmote. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι μερικές από τις συμμετοχές. Σκηνοθετήστε τη λήψη και αναδείξτε τους σεφ της δικής σας ιστορίας. Καλή επιτυχία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.