- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μια άλλη γεύση
Πόσο συχνά συναντάμε άτομα με ειδικές ανάγκες να σερβίρουν ή να απασχολούνται στην κουζίνα ενός εστιατόριου; Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ. Η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι αυτό «δεν δουλεύει».
Και όμως μπορεί να «δουλέψει» αρκεί να υπάρξουν ευκαιρίες. Ο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ Michel Roux Jr δήλωσε πρόσφατα « Η αντίληψη των πελατών και των ιδιοκτητών εστιατορίων πρέπει να αλλάξει» και συνεχίζει ο ιδιοκτήτης και σεφ του περίφημου εστιατορίου Le Gavroche στο Λονδίνο λέγοντας «Αναρωτήθηκα αν οι πελάτες είναι έτοιμοι να σερβίρονται από κάποιον με σύνδρομο Down και η απάντηση ήταν ναι, αρκεί το σέρβις να είναι άψογο και οι σερβιτόροι ευγενείς».

Όμως ακριβώς το ίδιο θα απαντούσαν όλοι οι πελάτες στο εστιατόριο ΙΤ στη Σκουφά την περασμένη Δευτέρα βράδυ. Η ομάδα του ΙΤ σε συνεργασία με την ομάδα μαγειρικής των παιδιών του ιδρύματος Η Θεοτόκος (Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση) μας μαγείρεψαν και μας σέρβιραν πιάτα γεμάτα αγάπη, ελπίδα και θέληση.


Η Θεοδώρα, η Παναγιώτα και η Δήμητρα είχαν την ευθύνη του σερβιρίσματος ενώ στην κουζίνα ο Μάριος, ο Αλέξανδρος και ο Θανάσης υπό την επίβλεψη του σεφ και δασκάλου τους Γιάννη Δεληγιάννη και με την συνεργασία του Ηλία Σταυρόπουλου από το ΙΤ έκαναν θαύματα.

Ο στόχος, ο οποίος ήταν τα παιδιά – εκπαιδευόμενοι του τμήματος μαγειρικής να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, επιτεύχθηκε. Αποδείχθηκαν άψογοι και ικανοί επαγγελματίες, αρκεί να αναφέρω ότι από το μενού, που πρότειναν- μαγείρεψαν και εντάχθηκε στο κατάλογο του εστιατόριου ειδικώς για εκείνη την ημέρα, δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.

Η απέραντη χαρά και υπερηφάνεια που αισθάνθηκαν τα παιδιά επειδή δούλεψαν και ένιωσαν ότι είναι μέλη της κοινωνίας και μπορούν να κερδίσουν χρήματα από μια κανονική δουλειά ήταν η επίγευση της βραδιάς.


It: Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.