- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
«Στα θαλασσινά μπαράκια, μπίρες και καλαμαράκια...»


Ο Θαλασσινός στήνει ένα ακόμη μεσημέρι μετά μουσικής αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Από τη 13:00 το μεσημέρι και μετά θα έχει στην παρέα τον καταπληκτικό ρεμπέτη Κώστα Καλαφάτη (κιθάρα, τραγούδι) και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο (μπουζούκι), σ’ ένα πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Στα θαλασσινά μπαράκια, μπίρες και καλαμαράκια...» και αναμένεται να κρατήσει τα γλέντια και τους χορούς μέχρι αργά.
Θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μενού, ανά άτομο 20ευρώ (χωρίς ποτό) ενώ εκτός από τα φρέσκα ψάρια και την τεράστια ποικιλία κλασικών ψαρομεζέδων που ξέρουμε, στο μενού θα υπάρχουν και πολλές νέες γεύσεις. Για να πάρετε μια πρώτη: σαλάχι μπουγιουρντί, σκουμπρί καπνιστό περασμένο στα κάρβουνα, παστουρμά τόνου (όλα από τη Λήμνο), φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα & μαγειρευτό, καλαμάρι γεμιστό με ντοματάκι κονφί και γάμπαρη (όλα από τη Μυτιλήνη), σουπιά ψητή με το μελάνι της, μύδια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι και ντοματίνια, λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, κ.α.
Για το τέλος, κυδώνι ψητό με κρέμα γιαουρτιού, σύκα μαγειρεμένα με κόκκινο κρασί και ροζ πιπέρι και κρέμα καραμελέ σερβιρισμένη με λαχταριστά κομμάτια καραμέλας.
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές , 210 9404518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Το αγαπημένο κέρασμα των τσάρων, και πώς το δοκίμασα πρώτη φορά, χωρίς να έχω καμία σχέση με τσάρους
Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα του ομώνυμου βελγικού brand που αριθμεί πάνω από 200 καταστήματα σε όλον τον κόσμο
Οι επιλογές είναι πολλές και όλες λαχταριστές
Ένα concept store, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο
Ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, νόστιμα σνακ και θετικά vibes
«Εάν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον του ελαιολάδου όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκπαίδευση»
Με 10-12 διαφορετικούς συνδυασμούς κρουασάν, αλμυρά και γλυκά
«Γλυκόναρ», το πρώτο Αγιορίτικο ζαχαροπλαστείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.