- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
«Στα θαλασσινά μπαράκια, μπίρες και καλαμαράκια...»
Ο Θαλασσινός στήνει ένα ακόμη μεσημέρι μετά μουσικής αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Από τη 13:00 το μεσημέρι και μετά θα έχει στην παρέα τον καταπληκτικό ρεμπέτη Κώστα Καλαφάτη (κιθάρα, τραγούδι) και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο (μπουζούκι), σ’ ένα πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Στα θαλασσινά μπαράκια, μπίρες και καλαμαράκια...» και αναμένεται να κρατήσει τα γλέντια και τους χορούς μέχρι αργά.
Θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μενού, ανά άτομο 20ευρώ (χωρίς ποτό) ενώ εκτός από τα φρέσκα ψάρια και την τεράστια ποικιλία κλασικών ψαρομεζέδων που ξέρουμε, στο μενού θα υπάρχουν και πολλές νέες γεύσεις. Για να πάρετε μια πρώτη: σαλάχι μπουγιουρντί, σκουμπρί καπνιστό περασμένο στα κάρβουνα, παστουρμά τόνου (όλα από τη Λήμνο), φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα & μαγειρευτό, καλαμάρι γεμιστό με ντοματάκι κονφί και γάμπαρη (όλα από τη Μυτιλήνη), σουπιά ψητή με το μελάνι της, μύδια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι και ντοματίνια, λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, κ.α.
Για το τέλος, κυδώνι ψητό με κρέμα γιαουρτιού, σύκα μαγειρεμένα με κόκκινο κρασί και ροζ πιπέρι και κρέμα καραμελέ σερβιρισμένη με λαχταριστά κομμάτια καραμέλας.
Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές , 210 9404518
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.