Θεματα

Τα καλύτερα brunch της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 548
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300813-227900.jpg

ZAF

image

Το ZAF και τα μάτια σου… τηγανητά με φρέσκα μανιτάρια και μπέικον

Η επόμενη μέρα μετά από ένα πετυχημένο ξενύχτι συνήθως ακολουθεί τον κανόνα της Γιουροβίζιον: ποτέ δεν γίνεται μια χώρα να νικήσει και δεύτερη χρονιά. Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την «Κυριακίλα» που κατά κανόνα είναι μελαγχολική, αλλά τώρα το αντίδοτο βρέθηκε και σερβίρεται στο ZAF από τις 12.00 μέχρι τις 16.00, πάντα με φρέσκα υλικά και ζεστό ψωμάκι. Τρία συναρπαστικά brunch υπόσχονται να γιατρέψουν στομαχικές διαταραχές και ψυχολογικά ελλείμματα αγάπης… με θαλπωρή μαμάς.

Καφές (ελληνικός, γαλλικός ή espresso) και φυσικός χυμός δεν λείπουν από κανένα μενού, το θέμα είναι πώς θες τα αυγά σου: στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και extra φρέσκα μανιτάρια και μπέικον; Ή μήπως ομελέτα με πιπεριά, τυρί, ζαμπόν και δίπλα μανιτάρια, μπέικον και τοματίνια; Αν πάλι θες να βουτήξεις… ζήτα το σούπερ-ντούπερ μενού «Αυγά Μάτια» και θα σου έρθουν δύο μεγάλα τηγανητά αυγά, με φρέσκα μανιτάρια, μπέικον, τοματίνια και νόστιμο χειροποίητο λουκάνικο.

Κι αν είσαι early starter και την υπόλοιπη εβδομάδα, τα brunch σερβίρονται από τις 10.00 μέχρι τις 13.30 με τα ίδια υλικά αλλά πάντα με… κυριακάτικο coolness. Πλ. Αγίας Ειρήνης 8


SOLETO - KIBO

Το meeting point της Γλυφάδας

«Το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Η αλήθεια είναι πως όποια στιγμή και να βρεθείς στο Soleto σαν άρχοντας θα φας. Aκόμη πιο αλήθεια είναι πως η πάντα χαλαρή και ζεστή του ατμόσφαιρα, μαζί με τις πολλές προτάσεις του μενού, μας κάνουν όλους να ξεκινάμε με έναν καφέ και μια προσεγμένη ομελέτα με ανθότυρο και όσο η ώρα περνάει να αναζητάμε άλλες… συγκινήσεις. Όπως αυγά ποσέ με αβοκάντο και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης ή scrambled eggs με σπιτικά μαριναρισμένο σολομό και σαλάτα – σημειώστε πως τα αυγά είναι βιολογικά και έρχονται καθημερινά από τη φάρμα του Soleto στις Σπέτσες. Οι πιο ορεξάτοι προτιμούν το steak σχάρας σε λεπτές φέτες μαζί με δυο αυγά μάτια, ψητές ντομάτες και χωριάτικες τηγανητές πατάτες, πολλοί υποκλίνονται στη φινέτσα του Croque Μadame, όλοι λατρεύουν να τα συνδυάζουν με υπέροχους φυσικούς χυμούς αλλά και καταπληκτικά κοκτέιλ. Έτσι είναι στο Soleto… πας για breakfast και συνεχίζεις με lunch. Brunch, δηλαδή, με τα όλα του!

image

Scrambled eggs with salmon. Mε σπιτικά μαριναρισμένο σολομό και ψημένες φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως και μικρή σαλάτα.

image

Αυγό τηγανητό πάνω σε πράσινα σπαράγγια, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 210 9680460


IT

image

image

image

image

Το αγαπημένο στέκι στο Κολωνάκι σπάει τη μονοτονία της Κυριακής και μας περιμένει από τις 12.00 έως τις 18.00 για ένα brunch γεμάτο απολαυστικές εκπλήξεις. Οι διατροφολόγοι λένε πως όταν η φύση αποφάσισε να στηρίξει τη ζωή δημιούργησε το αυγό και το It το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας αυγά σε εκδοχές που μένουν αξέχαστες, όπως αυγά ποσέ σε χωριάτικο ψωμί με χόρτα εποχής, κρέμα γιαουρτιού, καπνιστό μπέικον και κουκουνάρι, αυγά καγιανά με καπνιστό σολομό, αυγοφέτες με φέτα και μέλι και άλλα πολλά. Θα απολαύσετε ακόμα δροσερές σαλάτες, νοστιμότατες προτάσεις όπως χαλούμι σουβλάκι, λαχματζούν με μοσχαρίσιο κιμά, πίτσες, burgers και μακαρονάδες, αλλά και εξαιρετικά σπιτικά γλυκά σαν το να-γλύφεις-δάχτυλά-σου pancake με μπισκότο και παγωτό πραλίνα. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με καλοφτιαγμένους καφέδες, κοκτέιλ και κρασιά, σε ένα ζεστό και ιδιαίτερο χώρο, που σας περιμένει κάθε μέρα από το πρωί, για μια στάση από τα ψώνια, ένα διάλειμμα από τη δουλειά, μια ποιοτική βραδινή έξοδο. Και delivery. Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773, www.itrestaurant.gr, fb: ITkolonaki


48 URBAN GARDEN

image

image

image

Το 48 Urban Garden συνεχίζει για δεύτερη σεζόν το επιτυχημένο κυριακάτικο bubble brunch με τη συντροφιά «φυσαλίδων». Απολαύστε στον πανέμορφο «πράσινο» χώρο του καινούριες πειραγμένες γεύσεις, καθώς και κλασικά πιάτα ενός χορταστικού brunch από τον σεφ Στέφανο Στεφανίδη και δελεαστικές προτάσεις κοκτέιλ από τον mixologist Σπύρο Δάβιο, με βάση ελληνικούς αφρώδεις οίνους, prosecco και σαμπάνια. Για να έχετε μια πρώτη ιδέα, η λίστα των κοκτέιλ περιλαμβάνει προτάσεις όπως τα Awesome (με prosecco, άρωμα λίτσι και πουρέ φρούτου του πάθους), Sunset love (Παράγκα κυρ Γιάννη sparkling με τροπικά αρώματα και τεντούρα) αλλά και Afrodisia (Αμαλία sparkling Τσέλεπου, βότκα, afrodisia energy drink), ενώ το μενού έχει εξαιρετικές γεύσεις όπως Εggs Benedict με crispy προσούτο, scrambled eggs με chorizo και σάλτσα από παλαιωμένο cheddar, Sloppy Joe σάντουιτς με chili con carne, σάλτσα τυριού, iceberg, και σπιτική μαγιονέζα και πολλά ακόμη. Ο συνδυασμός πιάτων και κοκτέιλ και η μουσική επιλογή από διαφορετικούς DJs κάθε Κυριακή από τις 12.30 δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα η οποία θα σας ανεβάσει τη διάθεση ακριβώς όπως θα ανεβαίνουν και οι φυσαλίδες στο ποτήρι σας! Επίσης, μια διπλή έκπληξη από δύο διαφορετικά cocktails με βάση την μπίρα θα περιμένει όσους επιλέξουν κάποια περισσότερο «lunch» πιάτα από τις επιλογές του μενού. Αρματολών & Κλεφτών 48, 213 0281866, fb: 48 Urban Garden


Rosebud

image

image

Σινεφίλ, χορτοφαγικά και πεντανόστιμα, τα πρωινά του Rosebud έχουν ταυτιστεί με το ξεκίνημα μιας ωραίας μέρας. Καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι το αγαπημένο spot των vegetarian αυτής της πόλης σερβίρει πλούσια πρωινά που θα λιγουρευτείς είσαι δεν είσαι χορτοφάγος. Έχουμε και λέμε: το πρωινό energy με αυγά, χειροποίητο λουκάνικο (με φάβα και μανιτάρια), γιαούρτι με μέλι και μπισκότα δημητριακών, φρυγανισμένο ψωμί και χυμό πορτοκάλι γεμίζει τις μπαταρίες σου, τα αυγά μάτια πάνω σε τραγανή φωλιά από πατάτες είναι απλά ακαταμάχητα και το hot dog με χειροποίητο λουκάνικο από ποικιλία μανιταριών και φάβα μπορείς να το μοιραστείς με τους vegan φίλους σου. Συνόδεψε με τέλειους χυμούς (μας άρεσε πολύ αυτός με μπανάνα, βασιλικό και μέλι) και θα καταλάβεις γιατί «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Σκουφά 42& Ομήρου 60, Κολωνάκι, 210 3392370, Fb: Rosebud Home


My Pasta Flora

image

image

Ζεστό, φιλόξενο και διακοσμημένο με πολύ γούστο, το My Pasta Flora θα σας φέρει στο μυαλό την εικόνα ενός ευρωπαϊκού καφέ, που έχει καταφέρει να σηκώσει πολύ κόσμο από το κρεβάτι τις Κυριακές 12.00 με 16.00 για τα εκπληκτικά του brunch. Το μενού είναι δύο ατόμων, κοστίζει συνολικά €9 και περιλαμβάνει burger (vegetarian ή κανονικό), τάρτα με μους τυριού και αυγό μάτι, αλμυρά ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλμυρά pancakes με μπέικον, αλμυρά muffins, carrot cake, κρέπα με σοκολάτα, συν σπιτική λεμονάδα και όλα αυτά εις διπλούν. Να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε και βράδυ, θα πιείτε ωραία κοκτέιλ και καθαρά ποτά, παρέα με τζαζ, φανκ και σόουλ μουσικές. Φρυγίας 11 & Λυδίας, Βύρωνας, 213 0314568, www.mypastaflora.gr, fb: My-Pastaflora


7 FOOD SINS

image

image

image

image

Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας, έχοντας μια πάρα πολύ όμορφη αυλή που ζηλεύεις να κάθεσαι με τις ώρες. Ο έρωτας, όμως, στο 7 Food Sins περνάει από το στομάχι και είναι πραγματικά κεραυνοβόλος. Στα καθημερινά brunch από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα δοκιμάσετε κάποια εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα, όπως τη σαλάτα Greek on Grill, που σημαίνει χωριάτικη στα κάρβουνα, εκπληκτικούς κεφτέδες με τυρί cheddar και πιπεριές Jalapeno, τραγανό μουσακά σε μπάρα, αλλά και το γευστικό θαύμα που λέγεται Inside Out Souvlaki, όπου η πίτα είναι φτιαγμένη από μπιφτέκι, ζουμερή και λαχταριστή. Για πριν ή μετά το brunch σας, συνιστούμε ένα μονοποικιλιακό εσπρέσο, από τους καλύτερους της πόλης. Το μενού επιμελούνται οι σεφ Τάσος Στεφάτος και Κωνσταντίνος Χρόνης, οι οποίοι για το βράδυ, από τις 18.00 και μετά, έχουν να σας προτείνουν μια σειρά ακόμα από εξαιρετικές προτάσεις, όλες φτιαγμένες από άριστες πρώτες ύλες, σε ένα χώρο που είναι φιλόξενος όνομα και πράγμα. Μαζί με αυτά θα επιλέξετε από μια μεγάλη συλλογή από 8 draft και πάνω από 60 εμφιαλωμένες μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και από μια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, σε μία πραγματική gastro pub όπως είναι το 7 Food Sins. Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, www.7foodsins.com, 210 7011108


ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ CHEZ VIOLETTE

image

image

Το αγαπημένο γαλλικό μπιστρό των Εξαρχείων ανοίγει τις πόρτες του κάθε Κυριακή 12.00 - 18.00 για ένα ιδιαίτερο brunch με γαλλικές γεύσεις, σε ένα φινετσάτο και ζεστό χώρο που θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε κάπου στο Παρίσι. Θα απολαύσετε από υπέροχα κρουασάν βουτύρου, μπαγκέτες και αυγά, έως σούπες και πιάτα με κρέας και ψάρι, βασισμένα και φτιαγμένα όπως πάντα σε γαλλικές συνταγές. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε κάποια από τις γαλλικές ετικέτες κρασιού, σημειώστε επίσης ότι τις Τρίτες και τις Πέμπτες τα βράδια φιλοξενεί live με έθνικ και γαλλικά ακούσματα. Κάθε Δευτέρα κλειστά. Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845974, fb: Chez Violette


VEIN WINE BAR & BISTRO

image

image

Ιδιαίτερο, ζεστό και φιλόξενο, μας κάνει να αγαπήσουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια με ένα ξεχωριστό brunch μενού που επιμελείται ο σεφ Αναστάσιος Ζούπας κάθε Κυριακή 12.00 με 18.00. Αυγά σε πολλές εκδοχές, pancakes με σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και φρούτα, σούπες βελουτέ και κυρίως πιάτα όπως το burger με λιωμένο τυρί raclette και το t-bone steak με πουρέ καπνιστής πατάτας είναι μερικές από τις επιλογές, που μπορείτε να συνοδεύσετε με Specialty καφέ, τσάι με βότανα, χυμούς και ιδιαίτερα smoothies με γεύσεις γλυκών, κοκτέιλ σαμπάνιας, ελληνικές μπίρες και κρασί. Και για το τέλος μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό cruffin φερμένο από την Αμερική που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην Αθήνα. Αγαπά την τζαζ, εκτιμά το καλό κρασί, επιμένει στις άριστες πρώτες ύλες και μας περιμένει ακόμη από Τρίτη έως και Σάββατο από τις 14.00 για Lunch break μέχρι τις 2 το βράδυ. Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, 215 5159777, www.veinbar.gr, fb: Vein Wine Bar & Bistro


Ninnolo

image

image

image

Όταν τις Κυριακές η Ελληνοαυστραλέζα κυρία Lee ετοιμάζει το καθιερωμένο πια brunch του Ninnolo, οι μυρωδιές σε τραβάνε από τη μύτη, ακόμη κι αν βρίσκεσαι πέντε στενά μακριά. Και τι μυρωδιές! Αυγά Benedict, σερβιρισμένα πάνω σε δικά τους, χειροποίητα αγγλικά muffins, scrambled eggs, ντομάτες με παρμεζάνα, μανιτάρια πλευρώτους, pancakes με nutella και φρούτα, πλούσιες σαλάτες, τάρτες όλων των ειδών, λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο ψητό με φρούτα στον φούρνο, παναρισμένο κοτόπουλο με παρμεζάνα και κορν φλέικς, enchilladas, spring rolls, χειροποίητα νιόκι και άλλα τόσα δίνουν ραντεβού εδώ κάθε Κυριακή από τις 11.00 έως τις 16.00. Το παιχνίδι έρχεται μετά, όταν αφού διαλέξεις και γεμίσεις το πιάτο σου όσο θες, πληρώνεις... με το ζύγι (€20/kg)! Ο κατάλογος του brunch ανανεώνεται κάθε εβδομάδα κι έτσι πάντα βρίσκεις από μια καινούργια έκπληξη να σε περιμένει. Σημείωσε ακόμα ότι ο χρωματιστός, χαρούμενος χώρος του Ninnolo είναι non smoking, για να απολαμβάνεις το φαγητό σου όπως πρέπει και πως κοινό μυστικό είναι τα παγωτά (12-18 διαφορετικές γεύσεις την ημέρα) που όλοι παίρνουν μετά το brunch. Άλλωστε το Ninnolo φημίζεται για τα υπέροχα, φρέσκα, χειροποίητα παγωτά του. Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, 210 8012765, fb: Ninnolo kifisia


La Esquina

image

image

image

image

image

Και γιατί δηλαδή να περιμένεις μέχρι την Κυριακή για να έχεις ένα brunch με τα όλα του; Στην πιο ζωντανή και χαρούμενη γωνία του Κολωνακίου (σ.σ. Esquina στα ισπανικά σημαίνει γωνία) καταλαβαίνουν την ανάγκη μας και σερβίρουν το πληθωρικό τους brunch από τις 13.00 έως τις 18.00 κάθε μέρα! Τηγανιτά αυγά με crispy bacon και χειροποίητα croutons, crunchy tortilla, βραστά αυγά παναρισμένα με τριμμένη παρμεζάνα και μυρωδικά, scrambled eggs με μοσχαρίσιο κιμά, stuffed baby bread (ψωμάκια γεμιστά με αυγό, bacon και μυρωδικά, σκέτη απόλαυση), chicken open sandwich και ένα σωρό ακόμα σε περιμένουν στη γωνία για να κάνουν τη μέρα σου καλύτερη. Επειδή όμως το La Esquina δημιουργήθηκε από 4 φίλους που έχουν τρέλα με τα burgers και τα cocktails, αν αισθανθείς παραπάνω λιγούρα, ρίξε μια ματιά και στον διπλανό κατάλογο. Εδώ θα δεις 10 burgers, το ένα καλύτερο από το άλλο, να σου κλείνουν πονηρά το μάτι ενώ δαγκώνουν προκλητικά μια από τις τροφαντές country πατάτες τους. Πώς να τους αντισταθείς; Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7232575, fb: La Esquina


Φωτό: Βαγγέλης Τατσής, Σοφία Παπαστρατή

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.