Θεματα

Στο εστιατόριο του The Margi Hotel άναψαν το τζάκι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300811-227896.jpg

Το Malabar τώρα που άρχισαν τα κρύα είπε να μετακομίσει από την πισίνα στο κομψό, ζεστό εσωτερικό του χώρο, εκεί που μέχρι πέρσι βρισκόταν το Baku. Για να γιορτάσει καλύτερα τη μετάβαση και το χειμώνα, άλλαξε μαζί και το όνομα. Malabar in House λέγεται τώρα το κομψό εστιατόριο και το σκηνικό του μοιάζει με ζεστό, παραμυθένιο σκηνικό.

image

Μοναδικά έπιπλα, ρομαντικά κρυστάλλινα φωτιστικά, ειδυλλιακός φωτισμός…όπου πέσει το βλέμμα εντυπωσιάζεται. Όσο για τις υπόλοιπες αισθήσεις από τη μία νανουρίζονται από τη θαλπωρή του αναμμένου τζακιού και από την άλλη σαγηνεύονται από τις γαστρονομικές προτάσεις του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.

Γαρίδες σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα πάνω σε τραγανό ρύζι μαγειρεμένο σε κακαβιά, σφυρίδα με κινόα και μυρωδικά, ταλιατέλες με μπρόκολο και τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου, σούπα από κουνουπίδι με brioche και βούτυρο τρούφας, μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο με pepper sauce και πολέντα τηγανητή και τόσα άλλα υπόσχονται αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες.

image

Το μυστικό στη γεύση, εκτός του ταλέντου και της δεξιοτεχνίας του εξαιρετικού Γιακαλή, είναι κρυμμένο στην οικογενειακή φάρμα την οποία διατηρούν οι ιδιοκτήτες του The Margi και η οποία προμηθεύει με πρώτες ύλες το εστιατόριο. Εκεί, τα λαχανικά και τα φρούτα καλλιεργούνται με παραδοσιακούς τρόπους, τα αυγά είναι ελευθέρας βοσκής και το ελαιόλαδο πρώτης ποιότητας. Το Margi ήταν από τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία που κατάλαβαν τη σημασία της ολόφρεσκης, αγνής πρώτης ύλης, και είναι από τα πρώτα που εφάρμοσε την τάση «από τη φάρμα στο πιάτο σου».

image

Οι Πέμπτες πάλι, έχουν ακόμη πιο σπιτίσια ατμόσφαιρα. Στις «Homey Thursdays», μπορείς να αφεθείς στη ζεστή ατμόσφαιρα του εστιατορίου και να δοκιμάσεις επιλεγμένα πιάτα του σεφ σε ένα ειδικό μενού με €25/άτομο. Ωραία πρόταση, ειδικά αν έξω κάνει κρύο.

Λητούς 11, Βουλιαγμένη, Αθηναϊκή Ριβιέρα, 210 8929000

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.