- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Vinarte καλεί Αντρέα Λαγό
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![300538-81864.jpg 300538-81864.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/11/03/300538-81864_0.jpg)
Είναι πολύ όμορφο, έχει χώρο χαλαρό και μαζί πολύ ατμοσφαιρικό, αγαπάει με πάθος το κρασί, τη γαστρονομία, την τέχνη και τις ωραίες μουσικές. Το Vinarte ανήσυχο και πάντα με καινούργιες ιδέες εγκαινιάζει τον κύκλο των events «chef του μήνα» με τον nomad chef Ανδρέα Λαγό να δημιουργεί με θέμα «επιστροφή στις ρίζες» την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.
Το μενού (36 ευρώ το άτομο) θα περιλαμβάνει pizza με πατάτα και καπνιστό τυρί μετσοβόνε, γαρίδες με περγαμόντο, κρέμα ταραμά και τσιπς παντζαριού, χειροποίητα ραβιόλια με κολοκύθα και κρέμα από αρσενικό Νάξου, αρωματική σαλάτα με σελινόριζα, φακές και λούζα Κέας, μοσχαρίσια spare ribs σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου και μαρέγκα με κρέμα μούρων σε σάλτσα κουμ κουάτ.
Οι δημιουργίες του chef πλαισιώνονται από μια σειρά ετικετών Ελλήνων παραγωγών που συνοδεύουν αρμονικά τα πιάτα, αλλά πάντα μπορεί κάποιος να επιλέξει ανάμεσα στις 140 ετικέτες του καλού, αφιερωμένου στο κρασί εστιατορίου.
Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 2108941511
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.