Θεματα

10 Best Sandwiches

Τι τρώει η Αθήνα σήμερα;

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29799-70291.jpg

Μετά από το πιο απολαυστικό ρεπορτάζ που έγινε ποτέ, καταλήξαμε στα 10 καλύτερα σάντουιτς της πόλης και σας τα προτείνουμε.


[Κεντρική Φωτό: Προσούτο με τρούφα € 4,50. Μαύρο πολύσπορο ψωμί που ταιριάζει απόλυτα με τη βελούδινη και απολαυστική mozzarella di bufala και το prosciutto cotto, αρωματισμένο με φρέσκια τρούφα (αποκλειστική εισαγωγή τους). Δροσιά παίρνει από τη φρέσκια, πικάντικη ρόκα Alfiere caffe Σέκερη 5, Κολωνάκι, 210 3609.795]


 n

Ζαμπόν, μπέικον, τυρί € 3,86. Τόσο λαχταριστό όσο φαίνεται. Στο σάντουιτς που το φτιάχνεις όπως θέλεις, εμείς προτιμάμε ζαμπόν, μπέικον, τυρί, για την πλούσια γεύση, ντομάτα και πιπεριά που το κάνουν πιο δροσερό, τυροσαλάτα και κέτσαπ για τις τελικές –γκλουπ– πινελιές. Everest (βρείτε το πλησιέστερο σε σας στο www.everest.com)


n 

Ψωμί Kαμπαγιού με roast beef € 4,90. Από την τεράστια ποικιλία υλικών του Guarantee επιλέξαμε μπαγκέτα καμπαγιού, roast beef καλοψημένο και λαχταριστό, καμαμπέρ για μια ιδιαίτερη πινελιά, μαρούλι, βινεγκρέτ, ντομάτα. Και αυτό το σάντουιτς είναι ένα γεύμα που σε χορταίνει και με το παραπάνω. Guarantee Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226.924


n 

Μέλι, καρύδια & brie € 4,5. Αν σας αρέσει να παίζετε με αλμυρές-γλυκές γεύσεις... Κι αν το μέλι δεν έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε σάντουιτς, το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν μας ξένισε γευστικά αλλά μάθαμε ότι είναι και η μεγάλη επιτυχία του καταστήματος.

L’arret du Temps Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, 210 7253.200


n 

Παστράμι & πίκλες € 7,90. Μαύρο ζυμωτό ψωμί από τον περίφημο φούρνο «Πνύκα», παστράμι (βραστό βοδινό αλλαντικό, καρυκευμένο με πιπέρια και μπαχάρια), πικάντικη μουστάρδα και πίκλες. Μια γεμάτη και μεστή γεύση με 200 γρ. καθαρού κρέατος.

NY Sandwiches Σινώπης 3, Πύργος Αθηνών, 210 7778.475


n 

Ελληνική γεύση € 1,30/100 γρ. Φέτα, ντομάτα, ρίγανη και ελαιόλαδο αναπαύονται αρχοντικά πάνω σε χειροποίητη ζύμη με προζύμι, ολόκληρες πράσινες ελιές και αλεύρι σίτου. Η συνταγή είναι ιταλική, η γεύση πάλι πολύ ελληνική (η τιμή διαμορφώνεται με το ζύγισμα). Φούρνοι Βενέτη (εντοπίστε τον κοντινότερο στο www.fournosveneti.gr)


n 

Grace Kelly € 7,90 Δεν είναι απλά το σάντουιτς Grace Kelly, είναι ένα ολοκληρωμένο πιάτο! Bagel ολικής με καπνιστό σολομό, light Philadelphia, wasabi για τους λάτρεις του πικάντικου, μαρούλι, ντομάτα και σχινόπρασο. Συνοδεύεται από σαλάτα coleslaw, steak fries

(πολλές και μεγάλες) και ketchup. Nice ’n’ Easy Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617.201


n 

Μοτσαρέλα, ντομάτα € 3,60 Παραδοσιακή μπαγκέτα ψημένη σε ξυλόφουρνο (ζεστή άμα θες), με φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτα σε χοντρές απολαυστικές φέτες, πλατύφυλλο βασιλικό κομμένο εκείνη την ώρα από τη γλάστρα τους και λίγες σταγόνες παρθένο ελαιόλαδο, για να κατεβαίνει πιο εύκολα. Pangos Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, 210 3834.753


n 

Λουκάνικο Κρακοβίας € 3,80 Φρέσκο ψωμί πολυτελείας, λουκάνικο χοιρινό Κρακοβίας ελαφρώς πικάντικο, πλούσια δόση από λαχταριστό ψητό μπέικον κομμένο σε κυβάκια, πίκλες Νορβηγίας και crispy onions. Μαζί, γλυκιά βαυαρέζικη μουστάρδα για απόλαυση αλά γερμανικά. Schweinchen Dick Ιάκχου 9-11, Κεραμεικός, 693 7983556


n 

Χαλούμι & μελιτζανοσαλάτα € 4,20 Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, από τις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει, φρέσκο ζεστό ψωμάκι από το φούρνο του «Τάκη» στην Ακρόπολη, ψητό χαλούμι και ρόκα. Όταν η μελιτζάνα συναντά την τελειότητα και μετά κρύβεται μέσα στο ψωμάκι για να μην τη ματιάσουν. Press Caffe delivery 210 7223.469

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.