Caesar salad με κοτόπουλο
Τι χρειαζόμαστε Για το κοτόπουλο: 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού
Τι χρειαζόμαστε Για το κοτόπουλο: 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού● 1 κ.σ. λάδι ● 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ● 1 σκελίδα σκόρδο Για τα κρουτόν: 100 γρ. ψωμί (όχι φρέσκο) κομμένο σε κυβάκια σε μέγεθος ζαριού ● 2 κ. σ. ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι (ή 1 φακελάκι έτοιμα κρουτόν) Για τη σος: 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο λιωμένη ● 1 κ.κ. μουστάρδα Ντιζόν ● ½ κ.κ. σάλτσα Worcestershire ● 2-3 σταγόνες Tabasco ● 1 κ.σ. λεμόνι ● 3-4 φιλέτα αντζούγιας πολτοποιημένα ● 3 κ. σ. μαγιονέζα ● 4 κ. σ. ελαιόλαδο ● 4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα και ένα κομματάκι ακόμα, τριμμένο σε φλούδες σαν τσιπς. 1-2 μαρούλια.
Πώς το φτιάχνουμε Κόβουμε τα κομμάτια του στήθους οριζόντια στη μέση. Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη σκελίδα σκόρδου που έχουμε τσακίσει με το γουδοχέρι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Πλένουμε το μαρούλι, κρατάμε τα πιο τρυφερά φύλλα και στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα). Απλώνουμε μια λαδόκολα σε ένα ταψί και σκορπίζουμε (σε μια στρώση) τους κύβους ψωμιού, αλείφουμε καλά με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10΄. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το dressing. Ανακατεύουμε το σκόρδο και την αντζούγια μέχρι να ομοιογενοποιηθούν, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το tabasco, τη Worcestershire και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε για 1-2΄και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι (προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι) ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ομοιογενής λευκή σος. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 10΄, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 5΄. Το κόβουμε σε λωρίδες. Σ’ ένα ξύλινο μπολ ρίχνουμε το 1/3 από το dressing, μερικά κρουτόν και τα φύλλα του μαρουλιού χοντροκομμένα, ανακατεύουμε απαλά με το χέρι, τοποθετούμε στην κορυφή τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο dressing. Διακοσμούμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
Μάθε ιστορία
Το 1930 οι ειδικοί της γαστρονομίας στο Παρίσι ψήφισαν τη Caesar salad ως την καλύτερη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, οι ιστορικοί όμως διχάζονται ακόμα για την καταγωγή της. Κάποιοι πιστεύουν ότι επινοήθηκε το 1903 στο Σικάγο από τον Ιταλό Giacomo Junia. O Junia, ιδιοκτήτης ιταλικού εστιατόριου, έφτιαξε τυχαία μια σαλάτα και της έδωσε το όνομα του Ιούλιου Καίσαρα. Προς μεγάλη του έκπληξη η σαλάτα είχε τεράστιο σουξέ και η συνταγή του διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής. Οι περισσότεροι ιστορικοί πάντως πιστεύουν ότι επινοήθηκε στην Τιχουάνα, στο Μεξικό. Όπως λέγεται, το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου του 1924 ο διάσημος εστιάτορας Caesar Cardini είχε τόσο πολύ κόσμο που ξέμεινε από φαγητό και για να ικανοποιήσει τους πελάτες του επινόησε μια σαλάτα με ό,τι υλικά τού είχαν μείνει. Η σαλάτα γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία και ονομάστηκε Caesar προς τιμή του.
● Go Healthy tip Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με άπαχο γιαούρτι ή χρησιμοποιήστε 1/3 μαγιονέζα και 2/3 γιαούρτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.