- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Caesar salad με κοτόπουλο
Τι χρειαζόμαστε Για το κοτόπουλο: 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού
Τι χρειαζόμαστε Για το κοτόπουλο: 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού● 1 κ.σ. λάδι ● 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ● 1 σκελίδα σκόρδο Για τα κρουτόν: 100 γρ. ψωμί (όχι φρέσκο) κομμένο σε κυβάκια σε μέγεθος ζαριού ● 2 κ. σ. ελαιόλαδο ● αλάτι, πιπέρι (ή 1 φακελάκι έτοιμα κρουτόν) Για τη σος: 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο λιωμένη ● 1 κ.κ. μουστάρδα Ντιζόν ● ½ κ.κ. σάλτσα Worcestershire ● 2-3 σταγόνες Tabasco ● 1 κ.σ. λεμόνι ● 3-4 φιλέτα αντζούγιας πολτοποιημένα ● 3 κ. σ. μαγιονέζα ● 4 κ. σ. ελαιόλαδο ● 4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα και ένα κομματάκι ακόμα, τριμμένο σε φλούδες σαν τσιπς. 1-2 μαρούλια.
Πώς το φτιάχνουμε Κόβουμε τα κομμάτια του στήθους οριζόντια στη μέση. Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη σκελίδα σκόρδου που έχουμε τσακίσει με το γουδοχέρι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Πλένουμε το μαρούλι, κρατάμε τα πιο τρυφερά φύλλα και στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200°C (αέρα). Απλώνουμε μια λαδόκολα σε ένα ταψί και σκορπίζουμε (σε μια στρώση) τους κύβους ψωμιού, αλείφουμε καλά με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10΄. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το dressing. Ανακατεύουμε το σκόρδο και την αντζούγια μέχρι να ομοιογενοποιηθούν, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το tabasco, τη Worcestershire και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε για 1-2΄και ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι (προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι) ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη ομοιογενής λευκή σος. Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 10΄, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 5΄. Το κόβουμε σε λωρίδες. Σ’ ένα ξύλινο μπολ ρίχνουμε το 1/3 από το dressing, μερικά κρουτόν και τα φύλλα του μαρουλιού χοντροκομμένα, ανακατεύουμε απαλά με το χέρι, τοποθετούμε στην κορυφή τα κομμάτια κοτόπουλου και ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο dressing. Διακοσμούμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
Μάθε ιστορία
Το 1930 οι ειδικοί της γαστρονομίας στο Παρίσι ψήφισαν τη Caesar salad ως την καλύτερη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, οι ιστορικοί όμως διχάζονται ακόμα για την καταγωγή της. Κάποιοι πιστεύουν ότι επινοήθηκε το 1903 στο Σικάγο από τον Ιταλό Giacomo Junia. O Junia, ιδιοκτήτης ιταλικού εστιατόριου, έφτιαξε τυχαία μια σαλάτα και της έδωσε το όνομα του Ιούλιου Καίσαρα. Προς μεγάλη του έκπληξη η σαλάτα είχε τεράστιο σουξέ και η συνταγή του διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής. Οι περισσότεροι ιστορικοί πάντως πιστεύουν ότι επινοήθηκε στην Τιχουάνα, στο Μεξικό. Όπως λέγεται, το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου του 1924 ο διάσημος εστιάτορας Caesar Cardini είχε τόσο πολύ κόσμο που ξέμεινε από φαγητό και για να ικανοποιήσει τους πελάτες του επινόησε μια σαλάτα με ό,τι υλικά τού είχαν μείνει. Η σαλάτα γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία και ονομάστηκε Caesar προς τιμή του.
● Go Healthy tip Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με άπαχο γιαούρτι ή χρησιμοποιήστε 1/3 μαγιονέζα και 2/3 γιαούρτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.