Θεματα

Αυγά Μάτια-Love for ever

Αναλλοίωτη γεύση, αξεπέραστη παιδική ανάμνηση

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29632-70615.jpg

Αναλλοίωτη γεύση, αξεπέραστη παιδική ανάμνηση. Τα αυγά μάτια ποτέ δεν έπεσαν κάτω από το Top 3 του πιο αγαπημένου μας μενού οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κάποια εστιατόρια εξακολουθούν και τα προσφέρουν…

Base Grill

Ίσως η πιο αγαπημένη μας εκδοχή και ίσως η πιο διάσημη της Αθήνας. Το Base Grill φημίζεται-και είναι- σαν μια από τις τοπ κρεατοφαγικές «σκηνές» της πόλης, όμως πολλοί από το φανατικό του κοινό φτάνουν μέχρι εδώ μόνο και μόνο για να γευτούν τα περίφημα αυγά. Τα οποία εμφανίζονται σε πιατέλα, μέσα σε «φωλίτσα» από ψιλούτσικες τραγανές πατάτες όπου από πάνω «κάθονται τα αυγά μάτια που «λιώνονται» (με κουτάλι από τον σερβιτόρο), περιλούζοντας με τον κρόκο τους τη πατάτα. Άλλο να στο λέω, κι άλλο να τα τρως! Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757.455

n


Πbox

Αμ παράδοση, αμ δημιουργικός οίστρος από έναν από τους καλύτερους Έλληνες σεφ, τον Χριστόφορο Πέσκια. Αν πας για πρωινό (πλούσιο και ωραίο μια και το εστιατόριο στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου) θα τα σερβιριστείς σκέτα ή με τα συνήθη αλλαντικά. Το βράδυ που η κουζίνα προτείνει πολλά πιάτα, θα τα απολαύσεις πάνω σε πεινιρλί-κόλαση με σουτζούκι-μεγαλείο! Χάρητος 22, ξεν. Periscope, 210 7298.556/ Λεβίδου 11, Κηφισιά, 210 8088.818

n


Butcher shop

Καλοτηγανισμένα, με προσθήκη λουκάνικου, καβουρμά, σουτζουκιού κι άλλων αλλαντικών απ΄ όλη την Ελλάδα. Σκέτα κοστίζουν ευρώ 2,90, με πατάτες 4,80, ενώ και αυγά και πατάτες και επιλογή από αλλαντικά ή συκωτάκια € 8.70. Περσεφόνης 19, Γκάζι, 210 3413.440 

n


Καφέ Αβησσυνία

Εδώ θα βρεις μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή, τα περίφημα «Αυγά του Γιώργη». Δηλαδή μαζί με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και λουκάνικα όλα αυτά ψημένα στο φούρνο, μέχρι και αυγά με…σπετζοφάι μπορείς να τα πεις! Τιμή € 7.50 Πλ. Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, 210 3217.047

n


Gazi College

Ένεση δύναμης για όλη τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, ιδανικά άμα σε πετύχει το ξημέρωμα- το κατάστημα ξενυχτάει. Έρχονται πάνω σε ψωμάκι τύπου μπέργκερ, είναι ξεροτηγανισμένα, έχουν μπόλικο λαδάκι για βούτες και μπέικον. € 3.90, € 3.40 για τον δρόμο. Περσεφόνης 53, Κεραμικός, 210 3422.112

n


Βάρσος

Φημισμένα σε όλους τους Κηφισιώτες, αυγά μάτια με φανατικούς υποστηρικτές. Οι παλιοί συνήθως τα προτιμούν σκέτα, με φρέσκο ψωμάκι παραγωγής «Βάρσου», οι νεότεροι και οι shoppers της περιοχής με τυράκι ή και ζαμπόν. Κασσαβέτη 7, Κηφισιά, 210 8012.472

n


Δεξαμενή

Το πιάτο που μπήκε πρώτο πρώτο στον κατάλογο με το που ξανάνοιξε το ιστορικό μαγαζί. Εκδοχή εντελώς μαμαδίσια, δηλαδή αυγά με πατάτες τύπου «στραπατσαρισμένη» ομελέτα, με προσθήκη μπόλικου τριμμένου πικάντικου τυριού από πάνω. Σλουρπ! Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.