- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Αναλλοίωτη γεύση, αξεπέραστη παιδική ανάμνηση. Τα αυγά μάτια ποτέ δεν έπεσαν κάτω από το Top 3 του πιο αγαπημένου μας μενού οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κάποια εστιατόρια εξακολουθούν και τα προσφέρουν…
Base Grill
Ίσως η πιο αγαπημένη μας εκδοχή και ίσως η πιο διάσημη της Αθήνας. Το Base Grill φημίζεται-και είναι- σαν μια από τις τοπ κρεατοφαγικές «σκηνές» της πόλης, όμως πολλοί από το φανατικό του κοινό φτάνουν μέχρι εδώ μόνο και μόνο για να γευτούν τα περίφημα αυγά. Τα οποία εμφανίζονται σε πιατέλα, μέσα σε «φωλίτσα» από ψιλούτσικες τραγανές πατάτες όπου από πάνω «κάθονται τα αυγά μάτια που «λιώνονται» (με κουτάλι από τον σερβιτόρο), περιλούζοντας με τον κρόκο τους τη πατάτα. Άλλο να στο λέω, κι άλλο να τα τρως! Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757.455
Πbox
Αμ παράδοση, αμ δημιουργικός οίστρος από έναν από τους καλύτερους Έλληνες σεφ, τον Χριστόφορο Πέσκια. Αν πας για πρωινό (πλούσιο και ωραίο μια και το εστιατόριο στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου) θα τα σερβιριστείς σκέτα ή με τα συνήθη αλλαντικά. Το βράδυ που η κουζίνα προτείνει πολλά πιάτα, θα τα απολαύσεις πάνω σε πεινιρλί-κόλαση με σουτζούκι-μεγαλείο! Χάρητος 22, ξεν. Periscope, 210 7298.556/ Λεβίδου 11, Κηφισιά, 210 8088.818
Butcher shop
Καλοτηγανισμένα, με προσθήκη λουκάνικου, καβουρμά, σουτζουκιού κι άλλων αλλαντικών απ΄ όλη την Ελλάδα. Σκέτα κοστίζουν ευρώ 2,90, με πατάτες 4,80, ενώ και αυγά και πατάτες και επιλογή από αλλαντικά ή συκωτάκια € 8.70. Περσεφόνης 19, Γκάζι, 210 3413.440
Καφέ Αβησσυνία
Εδώ θα βρεις μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή, τα περίφημα «Αυγά του Γιώργη». Δηλαδή μαζί με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και λουκάνικα όλα αυτά ψημένα στο φούρνο, μέχρι και αυγά με…σπετζοφάι μπορείς να τα πεις! Τιμή € 7.50 Πλ. Αβησσυνίας, Μοναστηράκι, 210 3217.047
Gazi College
Ένεση δύναμης για όλη τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, ιδανικά άμα σε πετύχει το ξημέρωμα- το κατάστημα ξενυχτάει. Έρχονται πάνω σε ψωμάκι τύπου μπέργκερ, είναι ξεροτηγανισμένα, έχουν μπόλικο λαδάκι για βούτες και μπέικον. € 3.90, € 3.40 για τον δρόμο. Περσεφόνης 53, Κεραμικός, 210 3422.112
Βάρσος
Φημισμένα σε όλους τους Κηφισιώτες, αυγά μάτια με φανατικούς υποστηρικτές. Οι παλιοί συνήθως τα προτιμούν σκέτα, με φρέσκο ψωμάκι παραγωγής «Βάρσου», οι νεότεροι και οι shoppers της περιοχής με τυράκι ή και ζαμπόν. Κασσαβέτη 7, Κηφισιά, 210 8012.472
Δεξαμενή
Το πιάτο που μπήκε πρώτο πρώτο στον κατάλογο με το που ξανάνοιξε το ιστορικό μαγαζί. Εκδοχή εντελώς μαμαδίσια, δηλαδή αυγά με πατάτες τύπου «στραπατσαρισμένη» ομελέτα, με προσθήκη μπόλικου τριμμένου πικάντικου τυριού από πάνω. Σλουρπ! Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.