- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τρώγοντας στην Αρχαία Κρήτη
Στον κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας».
Προχτές, στον υπέροχο κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας». Μια Αμερικανίδα αρχαιολόγος και κεραμίστρια, υπότροφος του ιδρύματος Fullbright, η Jerolyn Erisson, κι ένας διάσημος Ιορδανός σεφ, ο Jad Alyounis, που μένει στην Κρήτη (δική του η αλυσίδα εστιατορίων Arabica Spice) μαγείρεψαν φαγητά όπως ακριβώς τα τρώγανε οι αρχαίοι Μινωίτες και μάλιστα σε κεραμικά σκεύη - πιστά αντίγραφα των Μινωιτών που είχαν οι ίδιοι φτιάξει. Κρέατα, ψαρικά, όσπρια, μπαχαρικά και βότανα είχαν όλα έρθει από την Κρήτη, οι φωτιές δίνανε ονειρικό χρώμα στη βραδιά, κρασί ήπιαμε σε κεραμικές κούπες. Η ομάδα τους «Μινωιτών Γεύσεις» είναι καινούργια, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, που όλοι τους λατρεύουν την Ελλάδα και, σημειώστε την, κάτι μου λέει ότι θα γευτούμε και άλλα τέτοια ωραία.