Τρώγοντας στην Αρχαία Κρήτη
Στον κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας».
Προχτές, στον υπέροχο κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας». Μια Αμερικανίδα αρχαιολόγος και κεραμίστρια, υπότροφος του ιδρύματος Fullbright, η Jerolyn Erisson, κι ένας διάσημος Ιορδανός σεφ, ο Jad Alyounis, που μένει στην Κρήτη (δική του η αλυσίδα εστιατορίων Arabica Spice) μαγείρεψαν φαγητά όπως ακριβώς τα τρώγανε οι αρχαίοι Μινωίτες και μάλιστα σε κεραμικά σκεύη - πιστά αντίγραφα των Μινωιτών που είχαν οι ίδιοι φτιάξει. Κρέατα, ψαρικά, όσπρια, μπαχαρικά και βότανα είχαν όλα έρθει από την Κρήτη, οι φωτιές δίνανε ονειρικό χρώμα στη βραδιά, κρασί ήπιαμε σε κεραμικές κούπες. Η ομάδα τους «Μινωιτών Γεύσεις» είναι καινούργια, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, που όλοι τους λατρεύουν την Ελλάδα και, σημειώστε την, κάτι μου λέει ότι θα γευτούμε και άλλα τέτοια ωραία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.