Θεματα

Τρώγοντας στην Αρχαία Κρήτη

Στον κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας».

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 412
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29271-65396.jpg

Προχτές, στον υπέροχο κήπο της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών κάποιοι από εμάς είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε μια διαφορετική βραδιά «γευσιγνωσίας». Μια Αμερικανίδα αρχαιολόγος και κεραμίστρια, υπότροφος του ιδρύματος Fullbright, η Jerolyn Erisson, κι ένας διάσημος Ιορδανός σεφ, ο Jad Alyounis, που μένει στην Κρήτη (δική του η αλυσίδα εστιατορίων Arabica Spice) μαγείρεψαν φαγητά όπως ακριβώς τα  τρώγανε οι αρχαίοι Μινωίτες και μάλιστα σε κεραμικά σκεύη - πιστά αντίγραφα των Μινωιτών που είχαν οι ίδιοι φτιάξει. Κρέατα, ψαρικά, όσπρια, μπαχαρικά και βότανα είχαν όλα έρθει από την Κρήτη, οι φωτιές δίνανε ονειρικό χρώμα στη βραδιά, κρασί ήπιαμε σε κεραμικές κούπες. Η ομάδα τους «Μινωιτών Γεύσεις» είναι καινούργια, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους, που όλοι τους λατρεύουν την Ελλάδα και, σημειώστε την, κάτι μου λέει ότι θα γευτούμε και άλλα τέτοια ωραία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.