Θεματα

Drakoulis m…eat: Ένα χασάπικο-club!

 Η Νενέλα Γεωργελέ μας συστήνει το σούπερ χασάπικο

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29024-65814.jpg

Να σας συστήσω το σούπερ χασάπικο, το μοναδικό της Αθήνας -ίσως κι όλου του κόσμου- κρεοπωλείο-club! Ιδιοκτήτης του ο Στράτος Δρακούλης, νέος και πολυμήχανος, με τρέλα για τη μουσική. Τέτοια τρέλα που αποφάσισε να κάνει το χασάπικο…δύο σ’ ένα, αμ χασάπικο, αμ ντίσκο! Από το πρωί παίζουν δυνατά οι μουσικές, «μόνο ηλεκτρονική, γιατί είναι ταξιδιάρα, κλαμπίστικη και κεφάτη», μου λέει.

Οι πελάτες στην αρχή παραξενεύτηκαν, τώρα αλλάζουν απόψεις περί τα μουσικά θέματα ή για το ποιο είναι το καλό κομμάτι για βραστό, οι γιαγιάδες κάνουν χάζι με τη μούρλια της νέας γενιάς, κάποιοι χορεύουν, οι ντισκομπάλες δίνουν το ρυθμό, συχνά αμολάνε και… καπνούς για εφέ! Οι φανατικοί έρχονται από μακριά μέχρι τη Νέα Σμύρνη. Δεν φτάνει όμως η τρέλα, ακόμη κι αν είναι τόσο ωραία, για να πάει καλά η δουλειά. «Βασικές μας αρχές είναι η τέλεια καθαριότητα (αν μας δεις, συνέχεια καθαρίζουμε), η ειλικρίνεια (δεν θα πουλήσουμε κρέας Γαλλίας για ελληνικό, θα το πουλήσουμε γιατί είναι καλό γαλλικό κρέας), η ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία σε καλές τιμές. Ό,τι δεν θα έβαζα στο σπίτι μου, δεν το βάζω ούτε στο μαγαζί. Τα λουκάνικα είναι χειροποίητα και τα καπνίζω μόνος μου, είναι πεντακάθαρα…άντε να μας πει κανείς ότι τους λείπει η…νοστιμιά της βρόμας!».

n

Η ποικιλία είναι ατέλειωτη. Υπάρχουν μοσχάρια, αρνάκια, κατσικάκια, σουβλάκια απ’ όλα τα κρέατα, κοντοσούβλια, κεμπάπ, μπιφτέκια (και κοτόπουλου), spear ribs, μπουτάκια και φτερούγες με γλυκόξινη σάλτσα, χοιρινά ρολά με ό,τι θες από γέμιση, με λιαστή ντομάτα και χαλούμι, με φέτα και πιπεριά, με σπανάκι και κεφαλοτύρι, μέχρι ψαρονέφρι με σοκολάτα, μπέικον και τσίλι, μια συνταγή των Αζτέκων 2.500 ετών έχουν!

n

Και οι παροχές δεν σταματούν εδώ. Με ένα τηλεφώνημα τα φέρνουν στο σπίτι, στο κατάστημα μπορείτε αφού ψωνίσετε να διαλέξετε επιτόπου υλικά για γέμιση ή μαρινάρισμα, οι ίδιοι δίνουν συμβουλές αλλά και ιδιαίτερες συνταγές. Τελειώνοντας να πω πως μέρες …σημαδιακές για κρεοπωλεία (π.χ. Τσικνοπέμπτες, τις μέρες των γιορτών, Χριστούγεννα ή Πάσχα) αλλά και ξαφνικά και απροειδοποίητα διοργανώνουν πάρτι με φίλους djs και με κέρασμα σε όλους λουκάνικα, μπίρα και πολλά τσίπουρα. Μπείτε και στο www.drakoulis.gr, από τα πιο καλοφτιαγμένα και ενημερωτικά για όλα τα του κρέατος που θα ’χετε δει.

n

Οι συμβουλές του ειδικού: 

  • Το μοσχάρι στο ψήσιμο πρέπει να κρατηθεί «κόκκινο», αν έχει λίγο πάχος μπορούμε να το ψήσουμε λίγο παραπάνω.
  • Το χοιρινό αντίθετα θέλει καλό ψήσιμο.
  • Το προβατάκι, που είναι και το πιο νόστιμο, θέλει υπομονή, γύρισμα στη φωτιά πολλές φορές για να γίνει μέχρι μέσα και πρέπει να φαγωθεί ζεστό.
  • Το αλάτι πρέπει να το βάζουμε στο τέλος, αν όμως η μπριζόλα είναι σκληρή, δεν της φταίει το αλάτι.
  • Το σωστό γαμοπίλαφο θέλει ζουμί και από κόκκορα και από αρνί και από χοιρινό.

Drakoulis m…eat: Αγίας Σοφίας 90, Ν. Σμύρνη, 210 9320.211, 210 9343.087, ανοιχτά 8 π.μ. με 9 μ.μ., Σάββατο 8 π.μ. με 5 μ.μ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.