- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Όπως λέγεται το κοκτέιλ Bellini (Μπελίνι) πρωτοφτιάχτηκε στη δεκαετία του ΄30 στο Harry’s Bar στην Βενετία από τον Giuseppe Cipriani. Το βάφτισε έτσι γιατί το χρώμα του θύμιζε τους πίνακες του μεγάλου Βενετσιάνου ζωγράφου της Αναγέννησης Giovanni Bellini. Το αυθεντικό Bellini φτιάχνεται με αφρώδες ιταλικό κρασί στις πολλές παραλλαγές του όμως ανά τον κόσμο προσθέτουν συνήθως σαμπάνια.
Τι ανακατεύουμε; • 2 ώριμα ροδάκινα ή ροδάκινα κομπόστα • παγωμένο αφρώδες κρασί • 2 παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας. Λιώνουμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ πολύ καλά. Γεμίζουμε το 1/3 κάθε παγωμένου ποτηριού με τον χυμό και ρίχνουμε στα υπόλοιπα 2/3 το αφρώδες κρασί αναδεύοντας καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε μια ολόκληρη φράουλα ή μαρασκίνο. Σερβίρεται αμέσως ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.