Θεματα

Κοκτέιλ Bellini

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28895-65505.jpg

Όπως λέγεται το κοκτέιλ Bellini (Μπελίνι) πρωτοφτιάχτηκε στη δεκαετία του ΄30 στο Harry’s Bar στην Βενετία από τον Giuseppe Cipriani. Το βάφτισε έτσι γιατί το χρώμα του θύμιζε τους πίνακες του μεγάλου Βενετσιάνου ζωγράφου της Αναγέννησης Giovanni Bellini. Το αυθεντικό Bellini φτιάχνεται με αφρώδες ιταλικό κρασί στις πολλές παραλλαγές του όμως ανά τον κόσμο προσθέτουν συνήθως σαμπάνια.

Τι ανακατεύουμε; • 2 ώριμα ροδάκινα ή ροδάκινα κομπόστα • παγωμένο αφρώδες κρασί • 2 παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας. Λιώνουμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ πολύ καλά. Γεμίζουμε το 1/3 κάθε παγωμένου ποτηριού με τον χυμό και ρίχνουμε στα υπόλοιπα 2/3 το αφρώδες κρασί αναδεύοντας καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε μια ολόκληρη φράουλα ή μαρασκίνο. Σερβίρεται αμέσως ως απεριτίφ πριν από το φαγητό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.