Θεματα

Κοκτέιλ Americano

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28894-65504.jpg

Πρωτοφτιάχτηκε από τον Gaspare Campari στα μέσα του 1800. Ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ των Αμερικάνων επισκεπτών στο Μιλάνο στις αρχές του 1900. Ήταν επίσης το κοκτέιλ που παρήγγειλε ο Τζέιμς Μποντ στο Casino Royale.

Τι ανακατεύουμε; • 30ml Campari • 30ml κόκκινο βερμούτ • λίγη σόδα (παγωμένη) • 1 φλούδα ή φέτα από λεμόνι ή πορτοκάλι για γαρνίρισμα. Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι λίγα παγάκια και προσθέτουμε το Campari και το βερμούτ και στο τέλος λίγη σόδα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε διακοσμώντας μια φλούδα λεμόνι ή πορτοκάλι στο χείλος κάθε ποτηριού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.