Θεματα

9 Παραμύθια και μια Ξύλινη Κουτάλα

Μήπως οι επτά νάνοι ήξεραν να φτιάχνουν μηλόπιτα;

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
ΤΕΥΧΟΣ 411
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28858-64168.jpg

Μήπως οι επτά νάνοι ήξεραν να φτιάχνουν μηλόπιτα και ποιο ήταν το αγαπημένο γλυκό του Χάνσελ και της Γκρέτελ; Η Σταχτοπούτα αγαπούσε ή όχι την κολοκυθόσουπα; Έχετε σκεφτεί τι έτρωγαν οι ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών και τι θα μαγείρευαν αν έμπαιναν στην κουζίνα; Υπάρχουν παραμύθια σαν συνταγές ή μήπως συνταγές σαν παραμύθια; Δύο αδελφές, η Έρση και η Ιωάννα Νιαώτη, «μαγείρεψαν» ένα βιβλίο αναμειγνύοντας τα κλασικά παραμύθια με τις υγιεινές μεσογειακές συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μια ιδέα που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά στο χώρο του παιδικού βιβλίου. Η εικονογράφηση είναι της Έλενας Ζουραντζή. Καλή όρεξη, και όπως συμβαίνει σ’ όλα τα παραμύθια... «ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!»

9 Παραμύθια και μια Ξύλινη Κουτάλα, εκδ. Καλειδοσκόπιο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.