Τι χρειαζόμαστε...
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο (πάχους 2εκ. περίπου) • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο • ¼ φλιτζ. ξίδι κατά προτίμηση με μυρωδικά • ¼ φλιτζ. λευκό κρασί • 1 κ.σ. μέλι • 1 κλωνάρι φασκόμηλο ή 2 κ.κ. αποξηραμένο • ¼ φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το γκριλ.
Πώς το φτιάχνουμε:
Φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και ρίχνουμε επάνω τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα. Στη διάρκεια αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες 2-3 φορές. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφήνουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου περίπου ½ ώρας πριν το ψήσουμε. Κρατάμε στην άκρη τη μαρινάδα.
Λαδώνουμε την σχάρα στο γκριλ με κάρβουνα και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Τις ψήνουμε για 8-10΄, αλείφουμε με τη μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8-10΄. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί σωστά τρυπάμε το πιο παχύ κομμάτι της μπριζόλας, το υγρό που βγαίνει πρέπει να είναι καθαρό.
Μάθε ιστορία:
Ο όρος «μαρινάρω» αρχικά αναφερόταν στη διαδικασία συντήρησης των ψαριών και ήταν γνωστός από την αρχαιότητα. Η λέξη «marinade» πηγάζει από τη λατινική «mare» που σημαίνει θάλασσα ή τον όρο «marinus» που αναφέρετε στο θαλασσινό νερό και υποδηλώνει τον τρόπο συντήρησης σε άλμη.
Στη δυτική κουζίνα η τεχνική του «μαριναρίσματος» ξεκινά, μάλλον, από την εποχή της αναγέννησης όταν οι επινοητικοί μάγειροι στις κουζίνες των παλατιών εξελίξαν την τεχνική συντήρησης του κρέατος και των ψαριών που μέχρι τότε τα διατηρούσαν μαριναρισμένα με αλατόνερο ή ξίδι και πρόσθεσαν κρασί, μυρωδικά και μπαχαρικά για να βελτιώσουν την γεύση. Σε μερικές περιπτώσεις τα έψηναν πρώτα και μετά τα συντηρούσαν μέσα σε μαρινάδα.
Σκονάκι: Αν χρησιμοποιήσουμε το γκριλ του φούρνου ψήνουμε για 5-7΄ και αλείφουμε μετά τη μαρινάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.