Θεματα

Νταβαντούρι

Γλυκιά ζωή

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 410
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28393-62873.jpg

Η ζωή είναι ωραία... και γίνεται ακόμη πιο ωραία όταν τρωγοπίνεις με την παρέα σου γύρω από ένα τραπεζάκι, ακούγοντας τις μουσικές που σου αρέσουν. Το Νταβαντούρι, το καινούργιο ρακοπωλείο-μεζεδοπωλείο της πόλης, είναι ακριβώς αυτές οι στιγμές: μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις κρητικές γεύσεις, καλή διάθεση και άφθονη ρακή. Για να είσαι ακόμη πιο διαβασμένος, δοκίμασε μαύρο χοίρο με σάλτσα από κράνα και πουρέ καρότου, αστακό με σκιουφιχτά ζυμαρικά (€ 30/τα δύο άτομα), αρνί ψητό με μέλι και αγουρίδα και σαλάτα με αφροδισιακούς ασκορδουλάκους, κουνουπίδι, μπρόκολο, τσιπς κολοκυθιού, ψητό ανθότυρο, που συνοδεύονται ευχάριστα με ζεστή σάλτσα από μέλι και ταχίνι. Ακόμη, κάθε Δευτ. γαστρονομικό δείπνο με γευσιγνωσία κρασιού, κάθε Δευτ. Τρ., Πέμ. μενού 8 πιάτων, μεζέ με ρακή ή κρασί €12/άτομο και live μουσικές βραδιές με έντεχνα ελληνικά και κρητικά τραγούδια.

Δευτ.-Σάβ. από 19.30, Κυρ. μεσημέρι. € 13-20/άτομο. Αγ. Ιωάννου 63, Αγ. Παρασκευή, 210 6086.412

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.