
Η ζωή είναι ωραία... και γίνεται ακόμη πιο ωραία όταν τρωγοπίνεις με την παρέα σου γύρω από ένα τραπεζάκι, ακούγοντας τις μουσικές που σου αρέσουν. Το Νταβαντούρι, το καινούργιο ρακοπωλείο-μεζεδοπωλείο της πόλης, είναι ακριβώς αυτές οι στιγμές: μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις κρητικές γεύσεις, καλή διάθεση και άφθονη ρακή. Για να είσαι ακόμη πιο διαβασμένος, δοκίμασε μαύρο χοίρο με σάλτσα από κράνα και πουρέ καρότου, αστακό με σκιουφιχτά ζυμαρικά (€ 30/τα δύο άτομα), αρνί ψητό με μέλι και αγουρίδα και σαλάτα με αφροδισιακούς ασκορδουλάκους, κουνουπίδι, μπρόκολο, τσιπς κολοκυθιού, ψητό ανθότυρο, που συνοδεύονται ευχάριστα με ζεστή σάλτσα από μέλι και ταχίνι. Ακόμη, κάθε Δευτ. γαστρονομικό δείπνο με γευσιγνωσία κρασιού, κάθε Δευτ. Τρ., Πέμ. μενού 8 πιάτων, μεζέ με ρακή ή κρασί €12/άτομο και live μουσικές βραδιές με έντεχνα ελληνικά και κρητικά τραγούδια.
Δευτ.-Σάβ. από 19.30, Κυρ. μεσημέρι. € 13-20/άτομο. Αγ. Ιωάννου 63, Αγ. Παρασκευή, 210 6086.412
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.