- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παντοπωλείο Στοάς Αθανάτων
Η νέα σοδειά από σύκα Κύμης, κάπαρη και φάβα Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στα ράφια του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων.
Η νέα σοδειά από σύκα Κύμης, κάπαρη και φάβα Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στα ράφια του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων. Οι καινούργιες ελιές δεν μαζεύτηκαν ακόμη, αλλά ο Σταμάτης φροντίζει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία από τα γευστικότερα είδη – τουλάχιστον 15, ακόμη και αυτή τη δύσκολη για τις ελιές εποχή. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι σταθερές αξίες του μαγαζιού σε παστά και τουρσιά. Από εξαιρετικής ποιότητας μπακαλιάρο και ρέγγες Ισλανδίας έως σαρδέλλες Βόλου και θρακιώτικους λικουρίνους. Είναι από τα ελάχιστα μέρη στην Αθήνα που θα βρείτε ταραμόγλωσσα (αυγοτάραχο του μπακαλιάρου), αντσούγιες Ισπανίας και φρέσκια λακέρδα από αιγαιοπελαγίτικα τορίκια (παλαμίδες). Τα αλιεύματα γίνονται όλο και σπανιότερα σε όλες τις θάλασσες αλλά η κρίση κράτησε τις τιμές σταθερές, ενώ στη λακέρδα και στις αντσούγιες Ισπανίας οι τιμές μειώθηκαν από 36 σε 30 και από 49 σε 45 €/kgr. Εξαιρετικές είναι οι τιμές για τα σύκα Κύμης (8,90 €/kgr), την κάπαρη (18 €/kgr) και τη φάβα Σαντορίνης (12 €/kgr), και τα τρία χύμα, όπως και τα περισσότερα προϊόντα του μαγαζιού. Αρμοδίου 2, Κεντρική Αγορά (είσοδος και από Σοφοκλέους 19)
ΝΕΑ!
Στη σεζόν που δειλά δειλά ξεκινάει, ακούγονται διάφορα… ιδέες στα σκαριά και σεφ που μετακινούνται κάθε εβδομάδα και αλλού. Η Κηφισιά κάνει τον πιο πολύ ντόρο, ευνοημένη από το κέντρο που… αδειάζοντας της στέλνει κόσμο, αλλά και από το κοινό των Β. Π. που όπως φαίνεται κρατάει ακόμη χρήμα. Έτσι, το Piazza Mela γίνεται Koun και σερβίρει γιαπωνέζικη κουζίνα με γαλλική εσάνς, το Qor μετατρέπεται σε Oozora πάλι με asian κουζίνα, το πρώην Applebee’s συζητιέται να γίνει το νέο Sea Satin ή Caprice (γλέντια). Από τα πιο τρανταχτά και σίγουρα νέα είναι η άνοδος του Λευτέρη Λαζάρου στο ξενοδοχείο Life Gallery. Το νέο εστιατόριο λειτουργεί ήδη, λέγεται Kool Life, το βράδυ έχει πολλά πιάτα μαεστρικής ψαροφαγίας, όπως Βαρούλκο (το οποίο επίσης παραμένει ανοιχτό στη θέση του), αλλά και πιάτα με κρέας, ενώ το μεσημέρι θα έχει πιο «καθημερινή» ελληνική κουζίνα πάλι από τον εξαιρετικό σεφ αλλά σε πολύ προσιτές τιμές. Πληροφορίες λένε πως εκεί που ήταν το Meat me στο Κεφαλάρι θα γίνει ψαροταβέρνα με το όνομα Σπάγγος. Και στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, όμως, ετοιμάζουν πράματα και θάματα, το «βαρύ» και υψηλής γαστρονομίας Vardis μεταμορφώνεται σε Buenos Aires με μουσική, ατμόσφαιρα και φαγητό όπως Αργεντινή. Τέλος, και στο Κολωνάκι ακούγονται νοστιμιές. Το μικρούλι ιταλικό Altro της Χάρητος μόλις έγινε Αλεπού και σερβίρει ελληνικά μεζεδάκια διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη σε πολύ προσιτές τιμές (ο ίδιος ανανεώνει εντελώς και το μενού του Parliament στο Athens Plaza του Συντάγματος), ενώ το θρυλικό παλιότερα για τα προχωρημένα του ρούχα Montblumchen στην ανηφόρα της Δεξαμενής δουλεύει σκληρά για να ανοίξει στα μέσα του επόμενου μήνα σαν καθημερινή, προσιτή ιταλική «ταβέρνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.