Παντοπωλείο Στοάς Αθανάτων
Η νέα σοδειά από σύκα Κύμης, κάπαρη και φάβα Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στα ράφια του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων.
![28367-62763.jpg 28367-62763.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/10/24/28367-62763.jpg)
Η νέα σοδειά από σύκα Κύμης, κάπαρη και φάβα Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στα ράφια του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων. Οι καινούργιες ελιές δεν μαζεύτηκαν ακόμη, αλλά ο Σταμάτης φροντίζει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία από τα γευστικότερα είδη – τουλάχιστον 15, ακόμη και αυτή τη δύσκολη για τις ελιές εποχή. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι σταθερές αξίες του μαγαζιού σε παστά και τουρσιά. Από εξαιρετικής ποιότητας μπακαλιάρο και ρέγγες Ισλανδίας έως σαρδέλλες Βόλου και θρακιώτικους λικουρίνους. Είναι από τα ελάχιστα μέρη στην Αθήνα που θα βρείτε ταραμόγλωσσα (αυγοτάραχο του μπακαλιάρου), αντσούγιες Ισπανίας και φρέσκια λακέρδα από αιγαιοπελαγίτικα τορίκια (παλαμίδες). Τα αλιεύματα γίνονται όλο και σπανιότερα σε όλες τις θάλασσες αλλά η κρίση κράτησε τις τιμές σταθερές, ενώ στη λακέρδα και στις αντσούγιες Ισπανίας οι τιμές μειώθηκαν από 36 σε 30 και από 49 σε 45 €/kgr. Εξαιρετικές είναι οι τιμές για τα σύκα Κύμης (8,90 €/kgr), την κάπαρη (18 €/kgr) και τη φάβα Σαντορίνης (12 €/kgr), και τα τρία χύμα, όπως και τα περισσότερα προϊόντα του μαγαζιού. Αρμοδίου 2, Κεντρική Αγορά (είσοδος και από Σοφοκλέους 19)
ΝΕΑ!
Στη σεζόν που δειλά δειλά ξεκινάει, ακούγονται διάφορα… ιδέες στα σκαριά και σεφ που μετακινούνται κάθε εβδομάδα και αλλού. Η Κηφισιά κάνει τον πιο πολύ ντόρο, ευνοημένη από το κέντρο που… αδειάζοντας της στέλνει κόσμο, αλλά και από το κοινό των Β. Π. που όπως φαίνεται κρατάει ακόμη χρήμα. Έτσι, το Piazza Mela γίνεται Koun και σερβίρει γιαπωνέζικη κουζίνα με γαλλική εσάνς, το Qor μετατρέπεται σε Oozora πάλι με asian κουζίνα, το πρώην Applebee’s συζητιέται να γίνει το νέο Sea Satin ή Caprice (γλέντια). Από τα πιο τρανταχτά και σίγουρα νέα είναι η άνοδος του Λευτέρη Λαζάρου στο ξενοδοχείο Life Gallery. Το νέο εστιατόριο λειτουργεί ήδη, λέγεται Kool Life, το βράδυ έχει πολλά πιάτα μαεστρικής ψαροφαγίας, όπως Βαρούλκο (το οποίο επίσης παραμένει ανοιχτό στη θέση του), αλλά και πιάτα με κρέας, ενώ το μεσημέρι θα έχει πιο «καθημερινή» ελληνική κουζίνα πάλι από τον εξαιρετικό σεφ αλλά σε πολύ προσιτές τιμές. Πληροφορίες λένε πως εκεί που ήταν το Meat me στο Κεφαλάρι θα γίνει ψαροταβέρνα με το όνομα Σπάγγος. Και στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, όμως, ετοιμάζουν πράματα και θάματα, το «βαρύ» και υψηλής γαστρονομίας Vardis μεταμορφώνεται σε Buenos Aires με μουσική, ατμόσφαιρα και φαγητό όπως Αργεντινή. Τέλος, και στο Κολωνάκι ακούγονται νοστιμιές. Το μικρούλι ιταλικό Altro της Χάρητος μόλις έγινε Αλεπού και σερβίρει ελληνικά μεζεδάκια διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη σε πολύ προσιτές τιμές (ο ίδιος ανανεώνει εντελώς και το μενού του Parliament στο Athens Plaza του Συντάγματος), ενώ το θρυλικό παλιότερα για τα προχωρημένα του ρούχα Montblumchen στην ανηφόρα της Δεξαμενής δουλεύει σκληρά για να ανοίξει στα μέσα του επόμενου μήνα σαν καθημερινή, προσιτή ιταλική «ταβέρνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.