Θεματα

Michelada - Μεξικάνικο κοκτέιλ μπίρας

Στο Μεξικό οι micheladas σε διάφορες παραλλαγές θεωρούνται ιδανικές για το hang-over. Συνήθως λέγοντας chela οι Μεξικάνοι εννοούν μια «κρύα μπίρα». 1 παγωμένη μεξικάνικη μπίρα (ή όποια βρίσκεται στο ψυγείο σας) • ¼ φλιτζ. χυμός από λάιμ • 1 φέτα λάιμ • 1-2 σταγόνες Τabasco ή αντίστοιχη καυτερή σος • 1-2 σταγόνες σόγια σος • 1 σταγόνα worcestershire sauce • αλάτι • 1 ποτήρι μπίρας παγωμένο • παγάκια

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μεξικό οι micheladas σε διάφορες παραλλαγές θεωρούνται ιδανικές για το hang-over. Συνήθως λέγοντας chela οι Μεξικάνοι εννοούν μια «κρύα μπίρα».

1 παγωμένη μεξικάνικη μπίρα (ή όποια βρίσκεται στο ψυγείο σας) • ¼ φλιτζ. χυμός από λάιμ • 1 φέτα λάιμ • 1-2 σταγόνες Τabasco ή αντίστοιχη καυτερή σος • 1-2 σταγόνες σόγια σος • 1 σταγόνα worcestershire sauce • αλάτι • 1 ποτήρι μπίρας παγωμένο • παγάκια

Ρίχνουμε το αλάτι σε ένα πιατάκι, υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού με το λάιμ και στριφογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να καλυφθεί περιμετρικά με αλάτι. Γεμίζουμε περίπου το μισό ποτήρι με πάγο και ρίχνουμε το χυμό λάιμ, προσθέτουμε τις σταγόνες από όλες τις σάλτσες, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπίρα. Στερεώνουμε τη φέτα από το λάιμ στο χείλος του ποτηριού και σερβίρουμε αμέσως.