Θεματα

Michelada - Μεξικάνικο κοκτέιλ μπίρας

Στο Μεξικό οι micheladas σε διάφορες παραλλαγές θεωρούνται ιδανικές για το hang-over. Συνήθως λέγοντας chela οι Μεξικάνοι εννοούν μια «κρύα μπίρα». 1 παγωμένη μεξικάνικη μπίρα (ή όποια βρίσκεται στο ψυγείο σας) • ¼ φλιτζ. χυμός από λάιμ • 1 φέτα λάιμ • 1-2 σταγόνες Τabasco ή αντίστοιχη καυτερή σος • 1-2 σταγόνες σόγια σος • 1 σταγόνα worcestershire sauce • αλάτι • 1 ποτήρι μπίρας παγωμένο • παγάκια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27683-63240.jpg

Στο Μεξικό οι micheladas σε διάφορες παραλλαγές θεωρούνται ιδανικές για το hang-over. Συνήθως λέγοντας chela οι Μεξικάνοι εννοούν μια «κρύα μπίρα».

1 παγωμένη μεξικάνικη μπίρα (ή όποια βρίσκεται στο ψυγείο σας) • ¼ φλιτζ. χυμός από λάιμ • 1 φέτα λάιμ • 1-2 σταγόνες Τabasco ή αντίστοιχη καυτερή σος • 1-2 σταγόνες σόγια σος • 1 σταγόνα worcestershire sauce • αλάτι • 1 ποτήρι μπίρας παγωμένο • παγάκια

Ρίχνουμε το αλάτι σε ένα πιατάκι, υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού με το λάιμ και στριφογυρίζουμε το ποτήρι ώστε να καλυφθεί περιμετρικά με αλάτι. Γεμίζουμε περίπου το μισό ποτήρι με πάγο και ρίχνουμε το χυμό λάιμ, προσθέτουμε τις σταγόνες από όλες τις σάλτσες, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπίρα. Στερεώνουμε τη φέτα από το λάιμ στο χείλος του ποτηριού και σερβίρουμε αμέσως.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.