- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![27401-60069.jpg 27401-60069.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/10/10/27401-60069.jpg)
Υλικά
Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. τυρί Emmental ή Ceddar τριμμένο, 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, 50 ml παγωμένο νερό
Για τη γέμιση 2 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 πιπεριές με χρώμα της αρεσκείας σας, 2 αυγά, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. φέτα, αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 50 γρ. βούτυρο, αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά της ζύμης ένα ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο. Στη συνέχεια το απλώνουμε στον πάγκο πάνω σε ένα νέο φύλλο μεμβράνης και το ανοίγουμε με τα χέρια. Το σκεπάζουμε από πάνω, πάλι με μία μεμβράνη, και το ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα. Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το στεγνώνουμε καλά ώστε να μην κρατάει νερό και το απλώνουμε στο ταψί. Βγάζουμε τη μία μεμβράνη από το ζυμάρι και το βάζουμε στη λαδόκολλα, μετά αφαιρούμε και την άλλη μεμβράνη. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της τάρτας και με μια ακόμη λαδόκολλα βρεγμένη τη σκεπάζουμε και τη γεμίζουμε με οποιοδήποτε όσπριο*. Ψήνουμε για 15΄ στους 180° C. Ψιλοκόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια τα λαχανικά και τα απλώνουμε στην προψημένη τάρτα. Ανακατεύουμε σε ένα blender ή mini pimmer την κρέμα, το τυρί και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε την τάρτα με τη γέμιση στους 180°C για άλλα 20΄.
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα ή σε ben marie, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν καλά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την τάρτα λαχανικών.
Tip: *Στο προψήσιμο της τάρτας βάζουμε μέσα όσπρια για να μη φουσκώσει η βάση και χαλάσει το σχέδιο. Η σάλτσα παρμεζάνας έχει και διάφορες άλλες χρήσεις ανάλογα με το γούστο μας, π.χ. για μακαρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.