- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Υλικά
Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. τυρί Emmental ή Ceddar τριμμένο, 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, 50 ml παγωμένο νερό
Για τη γέμιση 2 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 πιπεριές με χρώμα της αρεσκείας σας, 2 αυγά, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. φέτα, αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 50 γρ. βούτυρο, αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά της ζύμης ένα ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο. Στη συνέχεια το απλώνουμε στον πάγκο πάνω σε ένα νέο φύλλο μεμβράνης και το ανοίγουμε με τα χέρια. Το σκεπάζουμε από πάνω, πάλι με μία μεμβράνη, και το ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα. Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το στεγνώνουμε καλά ώστε να μην κρατάει νερό και το απλώνουμε στο ταψί. Βγάζουμε τη μία μεμβράνη από το ζυμάρι και το βάζουμε στη λαδόκολλα, μετά αφαιρούμε και την άλλη μεμβράνη. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της τάρτας και με μια ακόμη λαδόκολλα βρεγμένη τη σκεπάζουμε και τη γεμίζουμε με οποιοδήποτε όσπριο*. Ψήνουμε για 15΄ στους 180° C. Ψιλοκόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια τα λαχανικά και τα απλώνουμε στην προψημένη τάρτα. Ανακατεύουμε σε ένα blender ή mini pimmer την κρέμα, το τυρί και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε την τάρτα με τη γέμιση στους 180°C για άλλα 20΄.
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα ή σε ben marie, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν καλά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την τάρτα λαχανικών.
Tip: *Στο προψήσιμο της τάρτας βάζουμε μέσα όσπρια για να μη φουσκώσει η βάση και χαλάσει το σχέδιο. Η σάλτσα παρμεζάνας έχει και διάφορες άλλες χρήσεις ανάλογα με το γούστο μας, π.χ. για μακαρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.