Υλικά
Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ. τυρί Emmental ή Ceddar τριμμένο, 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, 50 ml παγωμένο νερό
Για τη γέμιση 2 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 πιπεριές με χρώμα της αρεσκείας σας, 2 αυγά, 100 γρ. κρέμα γάλακτος, 100 γρ. φέτα, αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 50 γρ. βούτυρο, αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά της ζύμης ένα ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο. Στη συνέχεια το απλώνουμε στον πάγκο πάνω σε ένα νέο φύλλο μεμβράνης και το ανοίγουμε με τα χέρια. Το σκεπάζουμε από πάνω, πάλι με μία μεμβράνη, και το ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα. Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στο μέγεθος του ταψιού, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το στεγνώνουμε καλά ώστε να μην κρατάει νερό και το απλώνουμε στο ταψί. Βγάζουμε τη μία μεμβράνη από το ζυμάρι και το βάζουμε στη λαδόκολλα, μετά αφαιρούμε και την άλλη μεμβράνη. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της τάρτας και με μια ακόμη λαδόκολλα βρεγμένη τη σκεπάζουμε και τη γεμίζουμε με οποιοδήποτε όσπριο*. Ψήνουμε για 15΄ στους 180° C. Ψιλοκόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια τα λαχανικά και τα απλώνουμε στην προψημένη τάρτα. Ανακατεύουμε σε ένα blender ή mini pimmer την κρέμα, το τυρί και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε την τάρτα με τη γέμιση στους 180°C για άλλα 20΄.
Την ώρα του σερβιρίσματος βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα ή σε ben marie, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν καλά. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από την τάρτα λαχανικών.
Tip: *Στο προψήσιμο της τάρτας βάζουμε μέσα όσπρια για να μη φουσκώσει η βάση και χαλάσει το σχέδιο. Η σάλτσα παρμεζάνας έχει και διάφορες άλλες χρήσεις ανάλογα με το γούστο μας, π.χ. για μακαρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.