- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μάγειροι online
Οι ιδρυτές του Cookisto.com, Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής, μιλάνε για την ιδέα τους που κάνει θραύση στην Αθήνα
Σουτζουκάκια σμυρνέικα, γλυκά του κουταλιού, αλλά και sushi μαγειρεύονται καθημερινά σε σπίτια και μεταφέρονται σε ταπεράκια από γειτονιά σε γειτονιά. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται τo Cookisto.com. Οι ιδρυτές του Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής μιλάνε για την ιδέα τους που κάνει θραύση στην Αθήνα.
Τι είναι το Cookisto; Οnline κοινότητα που επιτρέπει να βρεις νόστιμο, σπιτικό φαγητό όπου και αν βρίσκεσαι ή να καταχωρίσεις τις δικές σου σπιτικές δημιουργίες. Για τους πιο προχωρημένους είναι κάτι σαν Ebay του φαγητού.
Πώς σας ήρθε η ιδέα; Όταν κυριολεκτικά... «πεινάς» γίνεσαι ευρηματικός. Η ιδέα γεννήθηκε όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο είναι για κάποιον που μαγειρεύει, για τον ίδιο ή την οικογένειά του, να αυξήσει τον αριθμό των μερίδων και να τις μοιραστεί με άλλους ανθρώπους. H αφορμή για την υλοποίησή της ήταν η πτυχιακή εργασία του Μιχάλη. Γνωρίσαμε τον Παναγιώτη Παραδέλλη, που ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι, και σύντομα προστέθηκαν ο Γιάννης Ασημακόπουλος (Community Manager) και ο Δημοσθένης Νικούδης (προγραμματιστής). Η κρίση αποτέλεσε θετικό παράγοντα για την επιτυχία του Cookisto, αφού πια οι άνθρωποι ψάχνουν νέες καινοτόμες εναλλακτικές ακόμα και στην εστίαση!
Σε ποιούς απευθύνεστε; Σε μάγειρες (ανθρώπους που μαγειρεύουν από το σπίτι) και καλοφαγάδες (ανθρώπους που αγαπούν το σπιτικό φαγητό). Μάγειρας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αγαπάει τη μαγειρική, έχει μεράκι και θέλει να μοιραστεί το πάθος του.
Μαγειρεύουν και διάσημοι σεφ; Αμέ! Στο Cookisto.com θα βρεις από ταλαντούχες νοικοκυρές μέχρι και επαγγελματίες chef. Από γεμιστά μέχρι sushi! Η αλήθεια είναι ότι τα γεμιστά προηγούνται στο σκορ μέχρι στιγμής...
Πείτε μας κάποιους λόγους για να γίνουμε κι εμείς μέλη... Μόνο στο Cookisto μπορείς να βρεις νόστιμα, υγιεινά γεύματα, από ταλαντούχους μάγειρες, σε τιμή κόστους! Τέλος δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από την κοινότητά μας.
Πώς ελέγχετε αν η κυρία Ευδοξία από την Κυψέλη δεν έχει βάλει παραθείο στη σπανακόπιτα ή πιο απλά δεν τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής; Τέτοια εγχειρήματα είναι εφικτά επειδή η τεχνολογία πλέον μας επιτρέπει να εμπιστεύομαστε αγνώστους. Αυτή τη δύναμη χρησιμοποιεί το Cookisto και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, όπως το Ebay και το Αirbnb. Πλέον μπορείς να μείνεις στο σπίτι ενός αγνώστου, να νοικιάσεις το αυτοκίνητο του γείτονά σου, να επιλέξεις κάποιον να σε βοηθήσει με τις μικρές καθημερινές σου δουλειές και η λίστα συνεχίζεται... Έτσι, συνδέοντας στο Cookisto λογαριασμούς σου απο άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook και Twitter, προσθέτεις έξτρα επίπεδα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σου. Φυσικά, τον κύριο ρόλο στην εμπιστοσύνη παίζουν οι κριτικές και οι βαθμολογίες άλλων χρηστών οι οποίες αποτελούν και μια δυνατή ένδειξη για τη μελλοντική ποιότητα των υπηρεσιών του μάγειρα.
Κέρδη έχετε; Στην παρούσα φάση όχι. Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε μια ενεργή κοινότητα και να αγαπήσει ο κόσμος την εφαρμογή μας. Στο μέλλον ο κάθε χρήστης θα μπορεί να αγοράζει cookisto credits, που θα χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές του, ενώ εμείς θα κρατάμε μια πολύ μικρή προμήθεια.
Πώς φαντάζεστε το Cookisto μετά από 10 χρόνια; Δύσκολο να προγραμματίζεις σε βάθος 10ετίας πλέον... Πάντως, έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Τώρα ξεκινάμε με επίκεντρο την Αθήνα. Στο μέλλον σκοπεύουμε να επεκταθούμε και σε άλλες μεσογειακές χώρες, καθώς πιστεύουμε ότι τόσο η κουλτούρα γύρω από το σπιτικό φαγητό όσο και η οικονομική κρίση αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες.
Πώς αντέδρασε ο κόσμος σε αυτό το μικρό διάστημα που είστε στον αέρα; Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Μετά από ένα μήνα ουσιαστικής λειτουργίας έχουμε 240 μάγειρες και πάνω από 1.700 καλοφαγάδες, ενώ ήδη μέσω της πλατφόρμας μας έχουν μοιραστεί σχεδόν 400 μερίδες!
Περισσότερα στο www.cookisto.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.