Θεματα

Μάγειροι online

 Οι ιδρυτές του Cookisto.com, Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής, μιλάνε για την ιδέα τους που κάνει θραύση στην Αθήνα

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 407
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26989-59215.jpg

Σουτζουκάκια σμυρνέικα, γλυκά του κουταλιού, αλλά και sushi μαγειρεύονται καθημερινά σε σπίτια και μεταφέρονται σε ταπεράκια από γειτονιά σε γειτονιά. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται τo Cookisto.com. Οι ιδρυτές του Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής μιλάνε για την ιδέα τους που κάνει θραύση στην Αθήνα.

 

Τι είναι το Cookisto; Οnline κοινότητα που επιτρέπει να βρεις νόστιμο, σπιτικό φαγητό όπου και αν βρίσκεσαι ή να καταχωρίσεις τις δικές σου σπιτικές δημιουργίες. Για τους πιο προχωρημένους είναι κάτι σαν Ebay του φαγητού.

Πώς σας ήρθε η ιδέα; Όταν κυριολεκτικά... «πεινάς» γίνεσαι ευρηματικός. Η ιδέα γεννήθηκε όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο είναι για κάποιον που μαγειρεύει, για τον ίδιο ή την οικογένειά του, να αυξήσει τον αριθμό των μερίδων και να τις μοιραστεί με άλλους ανθρώπους. H αφορμή για την υλοποίησή της ήταν η πτυχιακή εργασία του Μιχάλη. Γνωρίσαμε τον Παναγιώτη Παραδέλλη, που ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι, και σύντομα προστέθηκαν ο Γιάννης Ασημακόπουλος (Community Manager) και ο Δημοσθένης Νικούδης (προγραμματιστής). Η κρίση αποτέλεσε θετικό παράγοντα για την επιτυχία του Cookisto, αφού πια οι άνθρωποι ψάχνουν νέες καινοτόμες εναλλακτικές ακόμα και στην εστίαση!

 Σε ποιούς απευθύνεστε; Σε μάγειρες (ανθρώπους που μαγειρεύουν από το σπίτι) και καλοφαγάδες (ανθρώπους που αγαπούν το σπιτικό φαγητό). Μάγειρας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε αγαπάει τη μαγειρική, έχει μεράκι και θέλει να μοιραστεί το πάθος του.

Μαγειρεύουν και διάσημοι σεφ; Αμέ! Στο Cookisto.com θα βρεις από ταλαντούχες νοικοκυρές μέχρι και επαγγελματίες chef. Από γεμιστά μέχρι sushi! Η αλήθεια είναι ότι τα γεμιστά προηγούνται στο σκορ μέχρι στιγμής...

Πείτε μας κάποιους λόγους για να γίνουμε κι εμείς μέλη... Μόνο στο Cookisto μπορείς να βρεις νόστιμα, υγιεινά γεύματα, από ταλαντούχους μάγειρες, σε τιμή κόστους! Τέλος δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από την κοινότητά μας.

Πώς ελέγχετε αν η κυρία Ευδοξία από την Κυψέλη δεν έχει βάλει παραθείο στη σπανακόπιτα ή πιο απλά δεν τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής; Τέτοια εγχειρήματα είναι εφικτά επειδή η τεχνολογία πλέον μας επιτρέπει να εμπιστεύομαστε αγνώστους. Αυτή τη δύναμη χρησιμοποιεί το Cookisto και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, όπως το Ebay και το Αirbnb. Πλέον μπορείς να μείνεις στο σπίτι ενός αγνώστου, να νοικιάσεις το αυτοκίνητο του γείτονά σου, να επιλέξεις κάποιον να σε βοηθήσει με τις μικρές καθημερινές σου δουλειές και η λίστα συνεχίζεται... Έτσι, συνδέοντας στο Cookisto λογαριασμούς σου απο άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook και Twitter, προσθέτεις έξτρα επίπεδα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σου. Φυσικά, τον κύριο ρόλο στην εμπιστοσύνη παίζουν οι κριτικές και οι βαθμολογίες άλλων χρηστών οι οποίες αποτελούν και μια δυνατή ένδειξη για τη μελλοντική ποιότητα των υπηρεσιών του μάγειρα.

Κέρδη έχετε; Στην παρούσα φάση όχι. Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε μια ενεργή κοινότητα και να αγαπήσει ο κόσμος την εφαρμογή μας. Στο μέλλον ο κάθε χρήστης θα μπορεί να αγοράζει cookisto credits, που θα χρησιμοποιεί για τις συναλλαγές του, ενώ εμείς θα κρατάμε μια πολύ μικρή προμήθεια.

Πώς φαντάζεστε το Cookisto μετά από 10 χρόνια; Δύσκολο να προγραμματίζεις σε βάθος 10ετίας πλέον... Πάντως, έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Τώρα ξεκινάμε με επίκεντρο την Αθήνα. Στο μέλλον σκοπεύουμε να επεκταθούμε και σε άλλες μεσογειακές χώρες, καθώς πιστεύουμε ότι τόσο η κουλτούρα γύρω από το σπιτικό φαγητό όσο και η οικονομική κρίση αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες. 

Πώς αντέδρασε ο κόσμος σε αυτό το μικρό διάστημα που είστε στον αέρα; Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Μετά από ένα μήνα ουσιαστικής λειτουργίας έχουμε 240 μάγειρες και πάνω από 1.700 καλοφαγάδες, ενώ ήδη μέσω της πλατφόρμας μας έχουν μοιραστεί σχεδόν 400 μερίδες! 

Περισσότερα στο www.cookisto.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.