- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Mimaya - Μεσογειακή γαστρονομία
Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν και έχει ήδη γίνει γνωστό στέκι
Άνοιξε στη Γλυφάδα ακριβώς πάνω στην έκρηξη των πάσης φύσεως σουβλατζίδικων-ψησταριών-μοντέρνων γκριλ. Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα της περιοχής και, σήμερα, που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά καλά ένα χρόνο, έχει ήδη γίνει γνωστό στέκι στα νότια προάστια. Ο χώρος του αβανταδόρικος. Μικρός όσο πρέπει για να δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, με χρώματα μαύρο, γκρι και άσπρο, τραπέζια με υπέροχα κεραμικά πλακάκια που φέρνουν αμέσως εικόνες από Ισπανία, με πολύ πράσινο έξω στο χαριτωμένο βεραντάκι που βλέπει στο ήσυχο στενό, αλλά και αρκετές δόσεις (πράσινο) μέσα και πάνω στο πατάρι που έχει κι αυτό τραπέζια φαγητού.
Στο Mimaya τα καλά δεν τελειώνουν στο «περιτύλιγμα». Ο ιδιοκτήτης του, ο Μιχάλης Ηρωγλίδης, είναι και σεφ με εμπειρία και περγαμηνές, άρα έχει παραπάνω λόγους να νοιάζεται για την ποιότητα και τη νοστιμιά της κουζίνας του. Ο κατάλογος χωρίζεται στα «ο Κήπος μας» με 5 απολύτως χορταστικές σαλάτες που άνετα στέκονται και σαν κυρίως – ας πούμε η Mediterranean περιέχει λαχανικά πάνω σε ψητά μανιτάρια, σοτέ κοτόπουλο, κρουτόν παρμεζάνας, βινεγκρέτ βαλσάμικο και ψητούς βολβούς κρεμμυδιού, όλα αυτά μαζί με φύλλο crispy stick και κοστίζουν € 10,50. Ακολουθούν τα «Ορεκτικά μας», η «Φάρμα μας», τα «Πελάγη μας», με κρεατικά και ψαρικά, τέλος τα «Αγαπημένα μας», φρέσκα ζυμαρικά με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μου ευχαριστήθηκα με την παρέα τα άπαντα… κατά την συνήθειά μας. Αρχίσαμε με ψωμάκια που τα φτιάχνουν εκεί, πιο ωραίο απ’ όλα το σοφικό, ζεστό κριτσανιστό με κομματάκια τυριού, τσίμπησα από ποικιλία ωραίων τυριών, ευχαριστήθηκα φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου και λεμονιού με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, έκλεψα από του διπλανού φιλέτο με σάλτσα τρούφας, χειροκρότησα ένα καταπληκτικό… κουνουπιδότο, που συνόδευε θαλασσινά και ήταν σαν ριζότο, αλλά φτιαγμένο από κουνουπίδι. Ήπιαμε λευκό παγωμένο Pinot Grigio Cielo (€ 22,50), υπάρχουν ελληνικές, ιταλικές, γαλλικές ετικέτες, αλλά και τσίπουρα, ούζα, γλυκά επιδόρπια κρασιά και ποτά, καθώς και ποτήρι κρασί από € 3. Κλείσαμε με πληθωρικό εκμέκ πολίτικο με παγωτό μαστίχα και κόκκους ροζ πιπεριού. Ανοιχτό κάθε μέρα το Mimaya από τις 4 το μεσημέρι (ΠΣΚ από τις 12), μπορεί κάποιος να παραγγείλει το μενού που θέλει για την παρέα του ή για ένα εταιρικό τραπέζι, έχει πολύ cool και ζεστή-όπως-Μεσόγειος-ατμόσφαιρα, έχει και καλές τιμές για τις ωραίες του νοστιμιές και για την ποιότητα που προβάλλει.
MIMAYA, Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944.850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.