- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Mimaya - Μεσογειακή γαστρονομία
Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν και έχει ήδη γίνει γνωστό στέκι
![26984-59209.jpg 26984-59209.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/10/03/26984-59209.jpg)
Άνοιξε στη Γλυφάδα ακριβώς πάνω στην έκρηξη των πάσης φύσεως σουβλατζίδικων-ψησταριών-μοντέρνων γκριλ. Η μεσογειακή του κουζίνα και μια αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας το διαφοροποίησαν από τα υπόλοιπα της περιοχής και, σήμερα, που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά καλά ένα χρόνο, έχει ήδη γίνει γνωστό στέκι στα νότια προάστια. Ο χώρος του αβανταδόρικος. Μικρός όσο πρέπει για να δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας, με χρώματα μαύρο, γκρι και άσπρο, τραπέζια με υπέροχα κεραμικά πλακάκια που φέρνουν αμέσως εικόνες από Ισπανία, με πολύ πράσινο έξω στο χαριτωμένο βεραντάκι που βλέπει στο ήσυχο στενό, αλλά και αρκετές δόσεις (πράσινο) μέσα και πάνω στο πατάρι που έχει κι αυτό τραπέζια φαγητού.
Στο Mimaya τα καλά δεν τελειώνουν στο «περιτύλιγμα». Ο ιδιοκτήτης του, ο Μιχάλης Ηρωγλίδης, είναι και σεφ με εμπειρία και περγαμηνές, άρα έχει παραπάνω λόγους να νοιάζεται για την ποιότητα και τη νοστιμιά της κουζίνας του. Ο κατάλογος χωρίζεται στα «ο Κήπος μας» με 5 απολύτως χορταστικές σαλάτες που άνετα στέκονται και σαν κυρίως – ας πούμε η Mediterranean περιέχει λαχανικά πάνω σε ψητά μανιτάρια, σοτέ κοτόπουλο, κρουτόν παρμεζάνας, βινεγκρέτ βαλσάμικο και ψητούς βολβούς κρεμμυδιού, όλα αυτά μαζί με φύλλο crispy stick και κοστίζουν € 10,50. Ακολουθούν τα «Ορεκτικά μας», η «Φάρμα μας», τα «Πελάγη μας», με κρεατικά και ψαρικά, τέλος τα «Αγαπημένα μας», φρέσκα ζυμαρικά με πλούσιο μεσογειακό χαρακτήρα.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μου ευχαριστήθηκα με την παρέα τα άπαντα… κατά την συνήθειά μας. Αρχίσαμε με ψωμάκια που τα φτιάχνουν εκεί, πιο ωραίο απ’ όλα το σοφικό, ζεστό κριτσανιστό με κομματάκια τυριού, τσίμπησα από ποικιλία ωραίων τυριών, ευχαριστήθηκα φιλετάκια με σάλτσα σκόρδου και λεμονιού με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, έκλεψα από του διπλανού φιλέτο με σάλτσα τρούφας, χειροκρότησα ένα καταπληκτικό… κουνουπιδότο, που συνόδευε θαλασσινά και ήταν σαν ριζότο, αλλά φτιαγμένο από κουνουπίδι. Ήπιαμε λευκό παγωμένο Pinot Grigio Cielo (€ 22,50), υπάρχουν ελληνικές, ιταλικές, γαλλικές ετικέτες, αλλά και τσίπουρα, ούζα, γλυκά επιδόρπια κρασιά και ποτά, καθώς και ποτήρι κρασί από € 3. Κλείσαμε με πληθωρικό εκμέκ πολίτικο με παγωτό μαστίχα και κόκκους ροζ πιπεριού. Ανοιχτό κάθε μέρα το Mimaya από τις 4 το μεσημέρι (ΠΣΚ από τις 12), μπορεί κάποιος να παραγγείλει το μενού που θέλει για την παρέα του ή για ένα εταιρικό τραπέζι, έχει πολύ cool και ζεστή-όπως-Μεσόγειος-ατμόσφαιρα, έχει και καλές τιμές για τις ωραίες του νοστιμιές και για την ποιότητα που προβάλλει.
MIMAYA, Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944.850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.