Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι
Η αλήθεια είναι πως τα φαγητά των διακοπών, καμιά φορά, είναι καλύτερα και από τα αξιοθέατα
Αμοργός
Κατάπολα, ταβέρνα Μουράγιο. Πάνω στο λιμάνι για ψάρια, παστές σαρδέλες και τσίπουρα.
Σκύρος
Χώρα. Φούρνος «Ο Μήτσος». Κάθε δέκα λεπτά βγάζει κι ένα ταψί από το φούρνο. Ό,τι κι αν είναι, τυρόπιτα με τυρί δικό τους, σπανακόπιτα ή μπουγάτσα, γίνεται ανάρπαστο.
Σκύρος
Ταβέρνα «Το Πέρασμα», γνήσια σκυριανή κουζίνα. Κατσικάκι λεμονάτο με μακαρόνια, λαδόπιτα με ξινοτύρι, συκωταριά, βλίτα και πατατούλες τηγανητές από τα χεράκια της κυρίας Μαρίας. Όλα δικής τους παραγωγής.
Μεγάλο Κουφονήσι
Χώρα, ταβέρνα Remezzo, ντόπιο φρέσκο μπαρμπουνάκι και τηγάνι φοβερό.
Λέσβος
Αγιασός. Με σαρδέλες Καλλονής, μεζεδάκια και ουζάκια (πολλά).
Εύβοια
Άγιος Μερκούρης, κάπου κοντά στην Κύμη. Καντίνα στη μέση του πουθενά, τσίπουρα και μεζέδες. Εμείς, ο Θεός και η Θάλασσα.
Πήλιο Κατηγιώργης
Ταβέρνα Αρετή, ντόπιος φρέσκος αστακός και μακαρονάδα στο τηγάνι, ευρώ 60 και οι τέσσερις!
Κεφαλονιά
Φισκάρδο, ζαχαροπλαστείο «Μελίνα». Μαντολάτα και τέλεια σπανακόπιτα. Αφού φάγαμε τη μία, γυρίσαμε τρέχοντας να πάρουμε και δεύτερη, με κίνδυνο να χάσουμε το καράβι.
Ηράκλειο Κρήτης
Παραλία χωριού Φόδελε. Γαμοπίλαφο που και νεκρούς ανασταίνει! Μετά το φαγοπότι, λαούτα και χοροί.
Πόρτο Χέλι
Ταβέρνα Χινίτσα. Ατμόσφαιρα του ’50 και ντεκόρ που θέλεις να σηκωθείς να χορέψεις συρτάκι. Άπαιχτα τραγανά κολοκυθάκια, σαρδέλα με κρεμμύδι και μαϊντανό… να τρως και την πιατέλα.
Νάξος
Εγγαρές. Στην ταβέρνα του Χάρη, κοκκινιστό με ντόπιο κατσίκι και καταπληκτικά τυριά σε μερίδες που περισσεύουν και για το πρωινό της επόμενης μέρας.
Νάξος
Εγγαρές (πατρίδα μας). Ταβέρνα της Στέλλας και ομελέτες-«τούρτα» με πατάτες και τυριά.
Καλαμάτα
Ακρογιάλι Αβίας. Ταβέρνα του Βαγγέλη Κλείδωνα, άφθαστα λαδερά, γοπίτσες στο τηγάνι, κοκκινιστά, κορφάδες, κρασί και λάδι δικά του – πήραμε και μαζί μας για να βγάλουμε το χειμώνα!
Σκύρος
Περιοχή Μαγαζιά. Η ταμπέλα λέει «Ο Στέφανος», αλλά όλοι το ξέρουν «Πολύβιος». Τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, όπως ο ροφός της φωτό, που μόλις τον είχε ψαρέψει ένας ψαροντουφεκάς.
Ζάκυνθος
Πόρτο Λημνιώνας. Μπαλκονάτη ταβέρνα, θέα το απέραντο γαλάζιο. Το λάδι και το κρασί είναι παραγωγή της οικογένειας. Highlight η σπεσιαλιτέ «παπάρα» (σας αφήνουμε να μαντέψετε τι είναι).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
«Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.