- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι
Η αλήθεια είναι πως τα φαγητά των διακοπών, καμιά φορά, είναι καλύτερα και από τα αξιοθέατα
![25436-56327.jpg 25436-56327.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/09/05/25436-56327.jpg)
Αμοργός
Κατάπολα, ταβέρνα Μουράγιο. Πάνω στο λιμάνι για ψάρια, παστές σαρδέλες και τσίπουρα.
Σκύρος
Χώρα. Φούρνος «Ο Μήτσος». Κάθε δέκα λεπτά βγάζει κι ένα ταψί από το φούρνο. Ό,τι κι αν είναι, τυρόπιτα με τυρί δικό τους, σπανακόπιτα ή μπουγάτσα, γίνεται ανάρπαστο.
Σκύρος
Ταβέρνα «Το Πέρασμα», γνήσια σκυριανή κουζίνα. Κατσικάκι λεμονάτο με μακαρόνια, λαδόπιτα με ξινοτύρι, συκωταριά, βλίτα και πατατούλες τηγανητές από τα χεράκια της κυρίας Μαρίας. Όλα δικής τους παραγωγής.
Μεγάλο Κουφονήσι
Χώρα, ταβέρνα Remezzo, ντόπιο φρέσκο μπαρμπουνάκι και τηγάνι φοβερό.
Λέσβος
Αγιασός. Με σαρδέλες Καλλονής, μεζεδάκια και ουζάκια (πολλά).
Εύβοια
Άγιος Μερκούρης, κάπου κοντά στην Κύμη. Καντίνα στη μέση του πουθενά, τσίπουρα και μεζέδες. Εμείς, ο Θεός και η Θάλασσα.
Πήλιο Κατηγιώργης
Ταβέρνα Αρετή, ντόπιος φρέσκος αστακός και μακαρονάδα στο τηγάνι, ευρώ 60 και οι τέσσερις!
Κεφαλονιά
Φισκάρδο, ζαχαροπλαστείο «Μελίνα». Μαντολάτα και τέλεια σπανακόπιτα. Αφού φάγαμε τη μία, γυρίσαμε τρέχοντας να πάρουμε και δεύτερη, με κίνδυνο να χάσουμε το καράβι.
Ηράκλειο Κρήτης
Παραλία χωριού Φόδελε. Γαμοπίλαφο που και νεκρούς ανασταίνει! Μετά το φαγοπότι, λαούτα και χοροί.
Πόρτο Χέλι
Ταβέρνα Χινίτσα. Ατμόσφαιρα του ’50 και ντεκόρ που θέλεις να σηκωθείς να χορέψεις συρτάκι. Άπαιχτα τραγανά κολοκυθάκια, σαρδέλα με κρεμμύδι και μαϊντανό… να τρως και την πιατέλα.
Νάξος
Εγγαρές. Στην ταβέρνα του Χάρη, κοκκινιστό με ντόπιο κατσίκι και καταπληκτικά τυριά σε μερίδες που περισσεύουν και για το πρωινό της επόμενης μέρας.
Νάξος
Εγγαρές (πατρίδα μας). Ταβέρνα της Στέλλας και ομελέτες-«τούρτα» με πατάτες και τυριά.
Καλαμάτα
Ακρογιάλι Αβίας. Ταβέρνα του Βαγγέλη Κλείδωνα, άφθαστα λαδερά, γοπίτσες στο τηγάνι, κοκκινιστά, κορφάδες, κρασί και λάδι δικά του – πήραμε και μαζί μας για να βγάλουμε το χειμώνα!
Σκύρος
Περιοχή Μαγαζιά. Η ταμπέλα λέει «Ο Στέφανος», αλλά όλοι το ξέρουν «Πολύβιος». Τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, όπως ο ροφός της φωτό, που μόλις τον είχε ψαρέψει ένας ψαροντουφεκάς.
Ζάκυνθος
Πόρτο Λημνιώνας. Μπαλκονάτη ταβέρνα, θέα το απέραντο γαλάζιο. Το λάδι και το κρασί είναι παραγωγή της οικογένειας. Highlight η σπεσιαλιτέ «παπάρα» (σας αφήνουμε να μαντέψετε τι είναι).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.