- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Jackson fish
Το Jackson Hall είναι ένα από τα πιο γνωστά meeting points της πόλης, εκεί δίνει ραντεβού η μισή Αθήνα όταν κατεβαίνει στο κέντρο για βόλτες, δουλειές ή shopping.
![2508-7109.jpg 2508-7109.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/01/12/2508-7109_0.jpg)
Εδώ και λίγο καιρό (περίπου 2-3 βδομάδες) ανακαίνισε τελείως το μεσαίο του επίπεδο και εγκατέστησε το νεότερο Jackson αδερφάκι που ονόμασε Jackson Fish. Πήγα και μεταφέρω τα εξής:
Κατ’ αρχήν ο χώρος. Μεγάλος, φωτεινός, άνετος, γεμάτος από τα αμερικάνικα memorabilia που τόσο αρέσουν, αυτή τη φορά σε navy look. Για να έχεις εικόνα, από την οροφή κρέμονται λέμβοι παλιές αμερικάνικες με τα κουπιά τους, τους τοίχους στολίζουν βιτρίνες με ναυτικά θέματα, φάτσα μπροστά στην open κουζίνα του υπάρχουν μεγάλα παστά φιλέτα μπακαλιάρου, τις γωνίες φωτίζουν υπέροχα παλιά ναυτικά φανάρια. Μια πλευρά του, η πιο όμορφη κατά τη γνώμη μου, έχει διαμορφωθεί σαν παλιό παντοπωλείο, με ράφια γεμάτα από παλιές κονσέρβες, βάζα με τουρσιά και άλλα νόστιμα που θες να πάρεις και για το σπίτι – όχι, δεν τα πουλάνε. Καθίσαμε σε τραπέζι με θέα σ’ αυτή την πλευρά αλλά και στην περαντζάδα της Μηλιώνη και αρχίσαμε να τσιμπολογάμε για αρχή ψωμάκι ζεστό με ελιές. Η κουζίνα του Jackson Fish έχει στίγμα θαλασσινό και για την ακρίβεια αυτό του μεσογειακού Νότου.
Διαθέτει αρκετούς μεζέδες αλλά αφήνει στα μεγάλα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά την πρωταγωνιστική λάμψη. Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, με γαύρο μαρινάτο και ωραία αφράτη ταραμοσαλάτα, προσθέσαμε και φιλετάκια τσιπούρας μαρινάτα με ελαφρότατο σκορδάκι, πιάτο που εξαφανίσαμε αστραπιαία λόγω νοστιμιάς. Ζητήσαμε μια ποικιλία βραστών λαχανικών για να συνοδεύσουμε κομψά τα ψητά της σχάρας ψάρια μας κι εντωμεταξύ αφεθήκαμε στη νοστιμιά μιας σφυρίδας καρπάτσιο που μας ενθουσίασε με τη μυρωδάτη σος από αβοκάντο και λεμόνι. Και όχι μόνο. Και ριζότο με μελάνι σουπιάς δοκιμάσαμε και ωραιότατο κριθαρότο με καραβίδες καθώς και μύδια με φέτα και φρέσκα ντοματούλα (υπάρχουν τουλάχιστον 3- 4 διαφορετικές συνταγές με μύδια). Ήπιαμε κρασί λευκό (ετικέτες πολλές, ελληνικές, ιταλικές και καλιφορνέζικες καθώς και πληθώρα από αποστάγματα) και περάσαμε στα ψάρια που ήρθαν φρεσκότατα, σωστά ψημένα, λιμπιστικά. Κλείσαμε και πάλι με κομψότητα, δηλαδή παραγγέλνοντας όλα σχεδόν τα γλυκά: πανακότα μαστίχας, παγωτό σεμιφρέντο, μια πολύ νόστιμη τάρτα λεμονιού επίσης.
Από τα πιο ωραία, πέραν της κουζίνας, στο νέο Jackson Fish είναι η απαλή, χαλαρή ατμόσφαιρα, που «ντύνεται» με εξίσου απαλή και χαλαρή mainstream μουσική.Μια ατμόσφαιρα που επιτρέπει τις κουβέντες μιας παρέας επιχειρηματιών, τα γέλια και τα σχόλια μιας σύναξης γυναικών μετά το shopping, το ειδύλλιο που αναπτύσσεται σ’ ένα ζευγάρι – αυτός ήταν ο κόσμος που συναντήσαμε προχτές στο Jackson Fish και φαινόταν να περνάει καλά.
Jackson Fish: Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616.098. Ανοιχτό κάθε μέρα 13.00-1.00, Κυριακή μεσημέρι μέχρι όσο πάει, € 40 περίπου χωρίς κρασί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.