- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Μετά το γραφείο ραντεβού στον κήπο…
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός, να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι.
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός και με ατμόσφαιρα «old Kifisia», να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι. Οι Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, από τα καλύτερα κηφισιώτικα εστιατόρια, φέτος το καλοκαίρι διευρύνουν ωράριο και κατάλογο, κι ανοίγουν από τις 18.30 για να δεχτούν όσους εκείνη την ώρα φεύγουν από το γραφείο. Με χαμηλά τραπεζάκια και μαξιλάρες στις πεζούλες, έχουν χρώμα και κυρίως διάθεση «όπως διακοπές». Που συνεχίζεται και στα πιάτα με κυκλαδίτικα τυριά, αλλαντικά από τα Επτάνησα, μανιτάρια μακεδονίτικα, κι ένα σωρό μεζέδες από τα χεράκια της Νένας Ισμυρνόγλου, της εξαιρετικής αυτής μαγείρισσας. Συνδυάζονται με ελληνική λίστα κρασιών, που ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης αλλάζει κάθε τόσο για να μη βαριόμαστε. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, δηλαδή τις τιμές. Οι μεζέδες ξεκινούν από € 2 και δεν ξεπερνούν τα € 4,5, το ποτήρι κρασί ξεκινά από € 3 και οι φιάλες κρασιού κυμαίνονται € 13-20. Κάναμε τα μαθηματικά και μας βγήκε περίπου € 15/άτομο, οπότε έχουμε ένα λόγο παραπάνω να το σκάμε λίγο πιο νωρίς απ’ το γραφείο.
Γεύσεις Με Ονομασία Προέλευσης, Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402 www.facebook.com/gefseis, www.gefseis.gr
Χαλκίδα Μια παραλία της Αθήνας
Μισή ώρα και κάτι δρόμος, και μπορείς να βρεθείς καθισμένος μπροστά στον Πορθμό του Ευρίπου χαζεύοντας με τις ώρες τα νερά που πάνε μια κατά δω, μια κατά κει – δεν απέκτησαν τσάμπα οι Χαλκιδαίοι το παρατσούκλι «τρελονερίτες». Κάτσε σε στρατηγικό σημείο-παρατηρητήριο, το Paliria Hotel είναι το ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης και έχει φέτος ανοίξει εστιατόριο πρώτο τραπέζι πίστα, με άμεση θέα στην παραλία, την παλιά γέφυρα, τα τρελά νερά και την πάντα ζωντανή «πασαρέλα» του κόσμου. Το L’Onda (το κύμα) είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για μπίρες, ουζάκια και μια μεγάλη γκάμα εύκολων πιάτων (σαγανάκι γαρίδες, σαλάτες, μακαρονάδες, ριζότα, πιάτα με κρέας και ψάρι), σε πραγματικά ανέλπιστα (για ποιότητα - θέση - σέρβις) φιλικές τιμές. Ελ. Βενιζέλου 2, 22210 28001
Όλη μέρα παγωτό!
Ok, θα ’θελες και τώρα μπορείς. Το αγαπημένο των φανατικών του παγωτού, Kayak, απέκτησε τη δική του all day βάση στο κέντρο της Γλυφάδας και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να βουτήξουμε στις ασυναγώνιστες προτάσεις του στο δρόμο μας για την παραλία. Ο νέος ναός του γλυκού πειρασμού, το minimal all day cafe boutique Kayak, βρίσκεται στη θέση του παλιού θρυλικού ζαχαροπλαστείου Oscar. Εκτός από το περίφημο παγωτό, που το βρίσκεις εκεί σε όποια γεύση αγαπάς, η boutique σερβίρει όλα την γκάμα των προϊόντων Kayak, δηλαδή νόστιμα πρωινά και καλό καφέ, δροσερό και φρέσκο KaYo (low fat frozen yogurt) με μια μεγάλη ποικιλία toppings, βάφλες, cocktails sorbetini, νόστιμα σάντουιτς και σνακς. Το απόγευμα (στο γυρισμό από το μπάνιο) μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλαυση μερικών macarons, ενός κέικ ή και να τσιμπήσεις λαχταριστά σοκολατάκια. KAYAK Boutique Γλυφάδα: Α. Μεταξά 34-26 & Ζησιμοπούλου 9
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.