- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μετά το γραφείο ραντεβού στον κήπο…
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός, να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι.
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός και με ατμόσφαιρα «old Kifisia», να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι. Οι Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, από τα καλύτερα κηφισιώτικα εστιατόρια, φέτος το καλοκαίρι διευρύνουν ωράριο και κατάλογο, κι ανοίγουν από τις 18.30 για να δεχτούν όσους εκείνη την ώρα φεύγουν από το γραφείο. Με χαμηλά τραπεζάκια και μαξιλάρες στις πεζούλες, έχουν χρώμα και κυρίως διάθεση «όπως διακοπές». Που συνεχίζεται και στα πιάτα με κυκλαδίτικα τυριά, αλλαντικά από τα Επτάνησα, μανιτάρια μακεδονίτικα, κι ένα σωρό μεζέδες από τα χεράκια της Νένας Ισμυρνόγλου, της εξαιρετικής αυτής μαγείρισσας. Συνδυάζονται με ελληνική λίστα κρασιών, που ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης αλλάζει κάθε τόσο για να μη βαριόμαστε. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, δηλαδή τις τιμές. Οι μεζέδες ξεκινούν από € 2 και δεν ξεπερνούν τα € 4,5, το ποτήρι κρασί ξεκινά από € 3 και οι φιάλες κρασιού κυμαίνονται € 13-20. Κάναμε τα μαθηματικά και μας βγήκε περίπου € 15/άτομο, οπότε έχουμε ένα λόγο παραπάνω να το σκάμε λίγο πιο νωρίς απ’ το γραφείο.
Γεύσεις Με Ονομασία Προέλευσης, Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402 www.facebook.com/gefseis, www.gefseis.gr

Χαλκίδα Μια παραλία της Αθήνας
Μισή ώρα και κάτι δρόμος, και μπορείς να βρεθείς καθισμένος μπροστά στον Πορθμό του Ευρίπου χαζεύοντας με τις ώρες τα νερά που πάνε μια κατά δω, μια κατά κει – δεν απέκτησαν τσάμπα οι Χαλκιδαίοι το παρατσούκλι «τρελονερίτες». Κάτσε σε στρατηγικό σημείο-παρατηρητήριο, το Paliria Hotel είναι το ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης και έχει φέτος ανοίξει εστιατόριο πρώτο τραπέζι πίστα, με άμεση θέα στην παραλία, την παλιά γέφυρα, τα τρελά νερά και την πάντα ζωντανή «πασαρέλα» του κόσμου. Το L’Onda (το κύμα) είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για μπίρες, ουζάκια και μια μεγάλη γκάμα εύκολων πιάτων (σαγανάκι γαρίδες, σαλάτες, μακαρονάδες, ριζότα, πιάτα με κρέας και ψάρι), σε πραγματικά ανέλπιστα (για ποιότητα - θέση - σέρβις) φιλικές τιμές. Ελ. Βενιζέλου 2, 22210 28001

Όλη μέρα παγωτό!
Ok, θα ’θελες και τώρα μπορείς. Το αγαπημένο των φανατικών του παγωτού, Kayak, απέκτησε τη δική του all day βάση στο κέντρο της Γλυφάδας και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να βουτήξουμε στις ασυναγώνιστες προτάσεις του στο δρόμο μας για την παραλία. Ο νέος ναός του γλυκού πειρασμού, το minimal all day cafe boutique Kayak, βρίσκεται στη θέση του παλιού θρυλικού ζαχαροπλαστείου Oscar. Εκτός από το περίφημο παγωτό, που το βρίσκεις εκεί σε όποια γεύση αγαπάς, η boutique σερβίρει όλα την γκάμα των προϊόντων Kayak, δηλαδή νόστιμα πρωινά και καλό καφέ, δροσερό και φρέσκο KaYo (low fat frozen yogurt) με μια μεγάλη ποικιλία toppings, βάφλες, cocktails sorbetini, νόστιμα σάντουιτς και σνακς. Το απόγευμα (στο γυρισμό από το μπάνιο) μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλαυση μερικών macarons, ενός κέικ ή και να τσιμπήσεις λαχταριστά σοκολατάκια. KAYAK Boutique Γλυφάδα: Α. Μεταξά 34-26 & Ζησιμοπούλου 9
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.