Μετά το γραφείο ραντεβού στον κήπο…
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός, να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι.
Και σκέψου, λέει, ο κήπος να είναι δροσερός και με ατμόσφαιρα «old Kifisia», να είναι πνιγμένος στις πρασινάδες και τα μυρωδικά, να διαθέτει μόνιμο φυσικό αεράκι. Οι Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, από τα καλύτερα κηφισιώτικα εστιατόρια, φέτος το καλοκαίρι διευρύνουν ωράριο και κατάλογο, κι ανοίγουν από τις 18.30 για να δεχτούν όσους εκείνη την ώρα φεύγουν από το γραφείο. Με χαμηλά τραπεζάκια και μαξιλάρες στις πεζούλες, έχουν χρώμα και κυρίως διάθεση «όπως διακοπές». Που συνεχίζεται και στα πιάτα με κυκλαδίτικα τυριά, αλλαντικά από τα Επτάνησα, μανιτάρια μακεδονίτικα, κι ένα σωρό μεζέδες από τα χεράκια της Νένας Ισμυρνόγλου, της εξαιρετικής αυτής μαγείρισσας. Συνδυάζονται με ελληνική λίστα κρασιών, που ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης αλλάζει κάθε τόσο για να μη βαριόμαστε. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, δηλαδή τις τιμές. Οι μεζέδες ξεκινούν από € 2 και δεν ξεπερνούν τα € 4,5, το ποτήρι κρασί ξεκινά από € 3 και οι φιάλες κρασιού κυμαίνονται € 13-20. Κάναμε τα μαθηματικά και μας βγήκε περίπου € 15/άτομο, οπότε έχουμε ένα λόγο παραπάνω να το σκάμε λίγο πιο νωρίς απ’ το γραφείο.
Γεύσεις Με Ονομασία Προέλευσης, Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402 www.facebook.com/gefseis, www.gefseis.gr
Χαλκίδα Μια παραλία της Αθήνας
Μισή ώρα και κάτι δρόμος, και μπορείς να βρεθείς καθισμένος μπροστά στον Πορθμό του Ευρίπου χαζεύοντας με τις ώρες τα νερά που πάνε μια κατά δω, μια κατά κει – δεν απέκτησαν τσάμπα οι Χαλκιδαίοι το παρατσούκλι «τρελονερίτες». Κάτσε σε στρατηγικό σημείο-παρατηρητήριο, το Paliria Hotel είναι το ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης και έχει φέτος ανοίξει εστιατόριο πρώτο τραπέζι πίστα, με άμεση θέα στην παραλία, την παλιά γέφυρα, τα τρελά νερά και την πάντα ζωντανή «πασαρέλα» του κόσμου. Το L’Onda (το κύμα) είναι ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για μπίρες, ουζάκια και μια μεγάλη γκάμα εύκολων πιάτων (σαγανάκι γαρίδες, σαλάτες, μακαρονάδες, ριζότα, πιάτα με κρέας και ψάρι), σε πραγματικά ανέλπιστα (για ποιότητα - θέση - σέρβις) φιλικές τιμές. Ελ. Βενιζέλου 2, 22210 28001
Όλη μέρα παγωτό!
Ok, θα ’θελες και τώρα μπορείς. Το αγαπημένο των φανατικών του παγωτού, Kayak, απέκτησε τη δική του all day βάση στο κέντρο της Γλυφάδας και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να βουτήξουμε στις ασυναγώνιστες προτάσεις του στο δρόμο μας για την παραλία. Ο νέος ναός του γλυκού πειρασμού, το minimal all day cafe boutique Kayak, βρίσκεται στη θέση του παλιού θρυλικού ζαχαροπλαστείου Oscar. Εκτός από το περίφημο παγωτό, που το βρίσκεις εκεί σε όποια γεύση αγαπάς, η boutique σερβίρει όλα την γκάμα των προϊόντων Kayak, δηλαδή νόστιμα πρωινά και καλό καφέ, δροσερό και φρέσκο KaYo (low fat frozen yogurt) με μια μεγάλη ποικιλία toppings, βάφλες, cocktails sorbetini, νόστιμα σάντουιτς και σνακς. Το απόγευμα (στο γυρισμό από το μπάνιο) μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου την απόλαυση μερικών macarons, ενός κέικ ή και να τσιμπήσεις λαχταριστά σοκολατάκια. KAYAK Boutique Γλυφάδα: Α. Μεταξά 34-26 & Ζησιμοπούλου 9
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.