Θεματα

Πάρα-πολύ-παγωμένο γιαούρτι

Ο καλύτερος τρόπος για να δροσίσεις τον εγκέφαλό σου

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτό. Ναστάζια Αράπογλου
Φωτό. Ναστάζια Αράπογλου

Ο καλύτερος τρόπος για να δροσίσεις τον εγκέφαλό σου frozen yogurt.

'Ολοι τρώνε πια παγωμένο γιαούρτι. Τα παγωτά μηχανής υπάρχουν ακόμα αλλά ο ισχυρός τους αντίπαλος, το πολύ-παγωμένο γιαούρτι με γεύσεις, κερδίζει έδαφος. Κάτι σαν ψευδαίσθηση δίαιτας – αφού τα συνοδευτικά είναι αντάξια θερμίδων πολλών παγωτών: τριμμένοι καρποί, τρουφάκια, μπισκότα, θρύμματα, ξύσματα, βάφλες, όλα όσα μπορούν να δροσίσουν το κεφάλι σου, σαν κατάψυξη!

Ορίστε μερικά γιαουρτο-στέκια...

*Fresko Yogurt Bar. Δ. Αρεοπαγίτου 3 Από τα πιο παραδοσιακά, με ποικιλία μελιών και γλυκών του κουταλιού.

*Yogen Fruz Athens Metro Mall, στάση μετρό Άγιος Δημήτριος. Εκεί δοκιμάστε γιαούρτι με topping από… chips γιαουρτιού, για full experience.

*Yorice. Σόλωνος 64 & Σίνα, Κολωνάκι. Μεγάλη ποικιλία από toppings, ξεχωρίζουν τα κομματάκια κορμού σοκολάτας. Όλες οι παιδικές αναμνήσεις μαζί!

*Froyo. Ερμού 55, Αθήνα. Το πρώτο ελληνικό yogurt bar, με πάνω από 50 toppings, βάφλες με γιαούρτι και άλλα συνοδευτικά. Πρόσφατα άνοιξε και υποκατάστημα στη Τζια.

*Yasu. Εμπορικό κέντρο McArthurGlen, Σπάτα. Κρεμώδες αγελαδινό παγωμένο γιαούρτι για μετά τα ψώνια. Ή για μετά απ’ ό,τι θέλετε.


Φωτό. Ναστάζια Αράπογλου. "Ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε για το project το έκανε ακόμη πιο δημιουργικό. Γιαούρτια: Για τη διαδικασία της φωτογράφισης, μπήκα μέχρι και στη διαδικασία να φτιάξω το γιαούρτι μόνη μου, επειδή θα έλιωνε αν το μετέφερα. Τα έκανα όλα μόνη μου – styling, μακιγιάζ, μέχρι και το… styling του γιαουρτιού. Μου άρεσε πολύ."

ATHENS VOICE

Δημιουργώντας ένα editorial

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY». Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.