Θεματα

Aν η Α.V. ήταν πιάτο: Αλέξης Φουρούλης

Αγκινάρες γιαχνί

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 392
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22240-49732.jpg

Αγκινάρες γιαχνί με γαρίδες και ζελέ λεμονιού

«Αγκινάρα: για τις αντιθέσεις της. Άγρια στην όψη και “ελεύθερη”, τριγυρίζει στην πόλη αδέσμευτη χωρίς προκαταλήψεις, μα με όμορφη, τρυφερή και ζεστή καρδιά, όπως ακριβώς της αγκινάρας. Γαρίδα: “Έχει το μάτι της γαρίδα”. Για την παρατηρητικότητά της. Καταγράφει ό,τι συμβαίνει γύρω της και διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα. Ζελές λεμονιού: Για την οξύτητά της. “Ξινούτσικη” όσο και εκεί που πρέπει, καυτηριάζει με “γλυκό” τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στο σύνολό του ένα νεωτεριστικό πιάτο για την πιο φρέσκια και καινοτόμα γραφή της Αθήνας».

n

Σεφ και ιδιοκτήτης του Μάνη Μάνη, Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210 9218.180

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.