Χταπόδι σε κενό αέρος, με φάβα αρωματισμένη με μαστίχα, μαρμελάδα τομάτας και πουρέ κρεμμύδι
«Είναι πιάτο καλοκαιρινό, που μας φτιάχνει τη διάθεση, όπως η Athens Voice, που με τον τρόπο της ανεβάζει την αισιοδοξία μας και την ψυχολογία μας στις περιόδους που ζούμε. Κι ακόμη, το πιάτο είναι μια πανδαισία χρωμάτων, όπως και η εφημερίδα. Tο χταπόδι από μόνο του έχει καθαρή και γραμμένη γεύση και υφή, ο τρόπος μαγειρέματος είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και πολυεπίπεδος, έτσι όπως η θάλασσα του χταποδιού εξισορροπείται από τη γήινη φάβα, ενώ η αλμύρα εξισορροπείται από τη γλύκα της τομάτας. Έτσι και η Athens Voice είναι πολυσυλλεκτική και πολυεπίπεδη, χωρίς όμως ποτέ να χάνει την καθαρότητα της άποψής της».
Σεφ στο εστιατόριο Βασίλενας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612.457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.