Θεματα

Αν η A.V. ήταν πιάτο: Ρενάτο Μεκόλι

Χταπόδι με φάβα

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 392
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22233-49710.jpg

Χταπόδι σε κενό αέρος, με φάβα αρωματισμένη με μαστίχα, μαρμελάδα τομάτας και πουρέ κρεμμύδι

«Είναι πιάτο καλοκαιρινό, που μας φτιάχνει τη διάθεση, όπως η Athens Voice, που με τον τρόπο της ανεβάζει την αισιοδοξία μας και την ψυχολογία μας στις περιόδους που ζούμε. Κι ακόμη, το πιάτο είναι μια πανδαισία χρωμάτων, όπως και η εφημερίδα. Tο χταπόδι από μόνο του έχει καθαρή και γραμμένη γεύση και υφή, ο τρόπος μαγειρέματος είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και πολυεπίπεδος, έτσι όπως η θάλασσα του χταποδιού εξισορροπείται από τη γήινη φάβα, ενώ η αλμύρα εξισορροπείται από τη γλύκα της τομάτας. Έτσι και η Athens Voice είναι πολυσυλλεκτική και πολυεπίπεδη, χωρίς όμως ποτέ να χάνει την καθαρότητα της άποψής της».

n

Σεφ στο εστιατόριο Βασίλενας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612.457

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.