- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![21434-47760.jpg 21434-47760.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/04/11/21434-47760.jpg)
Ακόμη κι αν δεν φύγετε το Πάσχα από την Αθήνα, μην απογοητευτείτε. Κινηθείτε ελαφρώς σαν τουρίστες και διαλέξτε για τις θείες στιγμές τις μικρές πανέμορφες εκκλησίες του κέντρου. Η Πλάκα μαζεύει τον περισσότερο κόσμο, αλλά είναι και το Θησείο (Λουμπαρδιάρης), ο Λυκαβηττός (Άγιος Γιώργης), το Σύνταγμα (Αγία Ειρήνη), το Πεδίο του Άρεως (εκκλησάκι Τριών Ιεραρχών), που προσφέρουν κατάνυξη και παράδοση σαν να έχεις φύγει χιλιόμετρα μακριά. Η παράδοση το βράδυ της Ανάστασης θέλει μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και ψητές νοστιμιές. Τα περισσότερα γνωστά εστιατόρια της πόλης θα είναι κλειστά, όμως υπάρχουν κάποια που θα σας περιμένουν με τραπέζια στρωμένα γιορτινά. Κατ’ αρχήν, τα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου. Όλα τους έχουν πολύ ελκυστικές προτάσεις και μάλιστα με πολύ χαμηλότερες τιμές από παλιότερες χρονιές: Το Hilton (Βασ. Σοφίας 46, 210 7281.400) με το γνωστό θρυλικό μπουφέ του Βυζαντινού, αλλά και με την πανοραμική θέα από το roof του Galaxy Bar για ποτό. Το Athens Gate (Λ. Συγγρού 10, 210 9238.302 -3) με επίσης πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα και με μενού ευρώ 25 το άτομο συν ένα ποτήρι κρασί, το Radisson Blu Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894.500) απέναντι από το Πεδίο του Άρεως με πασχαλινό μενού, ευρώ 21 το Μ. Σάββατο, ευρώ 23 ανήμερα το Πάσχα, το St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Δεξαμενή, 210 7290.712) με το Grand Balcon του για πασχαλινό μενού και θέα στα πυροτεχνήματα όλης της Αθήνας. Κι από την άλλη, είναι κάποια εστιατόρια του κέντρου που το Μεγάλο Σάββατο το τιμούν και με το παραπάνω. Το Ideal (Πανεπιστημίου 46, 210 3303.000) και η μαγειρίτσα του είναι must από παλιά μέχρι σήμερα για τους Αθηναίους. Ο Διόνυσος (Ρ. Γκάλλι 43, Μακρυγιάννη, 210 9233.182), με εντυπωσιακό «ντεκόρ» την Ακρόπολη απέναντι, έχει πασχαλινό μενού με όλα τα παραδοσιακά, συν ένα ποτήρι κρασί, ευρώ 58 το άτομο. Το New Taste (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273.000) βρίσκεται σε καίριο σημείο (απέναντι από τη γραφική ρώσικη εκκλησία), έχει ντεκόρ ντιζαϊνάτο και ετοιμάζει κι αυτό παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η παλιά και πρόσφατα ανακαινισμένη Στροφή (Ρ. Γκάλλι 25, Μακρυγιάννη, 210 9214.130) με μαγειρίτσα, κοκορέτσι, κόκκινα αυγά. Στην Πλάκα θα βρείτε ανοιχτή και με γιορτινό μενού την κλασική ταβέρνα Ελαία (Ερεχθέως 16 & Ερωτόκριτου, 210 3249.512). Στο Γκάζι υπάρχει πάντα το Mamacas (Περσεφόνης 41, 210 3464.984), που σερβίρει μετά την Ανάσταση αχνιστή μαγειρίτσα και όλα τα συναφή. Για πιο hard core καταστάσεις, ανοιχτά θα είναι μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά ο Παπανδρέου (Αριστογείτωνος 1, 210 3257.607) με μαγειρίτσα και το Κάρβουνα και Σχάρα (Φιλοποίμενος 7, 210 3215.300) με μαγειρίτσα, πολλά κρέατα στη σχάρα και κερασμένα τα κόκκινα αυγά. Την Κυριακή του Πάσχα κλειστά θα είναι τα περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα, οπότε οι κοντινές της πόλης εξοχές (Πεντέλη, Βάρη, Πάρνηθα, Σπάτα, Καλύβια, Πικέρμι) σας περιμένουν με πολλές ανοιχτές ταβέρνες κι ακόμη περισσότερες σούβλες. Καλό Πάσχα.
φωτο: Αη Γιώργης στο Λυκαβηττό, από τις πιο φαντασμαγορικές Αναστάσεις στην Αθήνα. Από το βιβλίο «ΜΟΝΕΣ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», μία έκδοση της μ.κ.ο. «αλληλεγγυη» της εκκλησιας της ελλάδος
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.