- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το «πρότζεκτ» ξεκίνησε πειραματικά γύρω στις αρχές του χρόνου. Οι δύο φίλοι, Κώστας Γώγος (θυμήσου το Multi Culti, και σαν δισκάδικο στο Κολωνάκι και σαν εστιατόριο στου Ψυρρή) και Δημήτρης Ξανθούλης (θυμήσου τον Εξερευνητή και τις αντίκες του στο Κολωνάκι), απίστευτες φυσιογνωμίες της πόλης και… κατεστραμμένες, όπως αυτοαποκαλούνται με πολύ χιούμορ, κάθισαν και σκέφτηκαν τι μπορούν να κάνουν χωρίς budget σε μια Αθήνα που τη χτυπάει αλύπητα η κρίση. Το εστιατόριό τους γεννήθηκε έτσι απλά, πήρε το μυστηριώδες όνομα Hitckock, χτυπάει κάθε Τετάρτη και με διαφορετικό μενού, στον 3ο όροφο του φιλόξενου ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Ο κόσμος κάθε φορά είναι πολύς και γίνεται συνέχεια περισσότερος, τα μενού αλλάζουν κάθε βδομάδα και σε ταξιδεύουν σ’ όλη την υφήλιο, έχουν γίνει ήδη βραδιές με κουζίνες από τη Σρι Λάνκα, την Ιταλία, την Αίγυπτο και ακολουθούν κι άλλα πολλά. Η A.V. βρέθηκε εκεί προχτές σε μια βραδιά με πολύ κέφι και τέλειες μουσικές, δοκίμασε πλούσια οθωμανική κουζίνα, φτιαγμένη σπιτικά από τους δύο ερασιτέχνες μαγείρους. Το κρασί ήταν χύμα και πολύ καλό, το μενού που στοίχιζε ευρώ 20 (χωρίς το κρασί) απόλαυσε μαζί μας και πλήθος από περίεργους, κοσμικούς, καλλιτέχνες (είδαμε μέχρι και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη), περαστικούς, «ψαγμένους» και άσχετους. Ραντεβού εκεί τις Τετάρτες μετά τις 8.
Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418.550, κρατήσεις στα 694 4545451, 694 4747338
Ο σεφ εκδίδεται
Θεσσαλονικιός και πληθωρικός, με έντονη αίσθηση του χιούμορ, ανατρεπτικός –ποιος δεν θυμάται τα αποδομημένα πιάτα του στο Άνετον–, τηλεοπτικός αστέρας με το δικό του καθημερινό, οικείο τρόπο. Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης εκδίδει το πρώτο του βιβλίο «Η νέα ελληνική κουζίνα» και μας χαρίζει 88 εύκολες, νόστιμες, «αλλιώτικες» συνταγές. Από κολοκυθάκια με βλίτα και λαδολέμονο ταραμά, βελουτέ με αμπελόφυλλα και λαγό ψητό με κόκα-κόλα, μέχρι Dirty Martini με μπάμιες τουρσί! Συστήνεται ανεπιφύλακτα
(εκδ. Πατάκη, € 19).
BALUX CAFÉ THE HOUSE PROJECT
Το μεγάλο σπίτι κάτω στην παραλία της Γλυφάδας τα έχει όλα: την ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει, το ντιζάιν που λατρεύεις, τη θάλασσα μπροστά του να σε ταξιδεύει. Μέσα σε όλα τα ωραία φέτος πρόσθεσε και πολλή… Ιταλία, με τον Σικελό master pizzaiolo Mattaliano Vito να φτιάχνει καθημερινά στον ξυλόφουρνο αυθεντικές ιταλικές πίτσες με λεπτή ζύμη και όλες τις ιταλικές λιχουδιές. Η ιταλική γωνιά είναι ανοιχτή κάθε μέρα και έχει δυνατότητα take away με μειωμένες τις έτσι κι αλλιώς καλές τιμές. Μιλώντας για καλές τιμές, να πούμε και για την ευκαιρία που δίνει το Balux για sushi (9 κομμάτια) και cocktail (ένα) στην εντελώς φιλική τιμή των ευρώ 16!
Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 210 8983.577
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.